Work work work, i love my work

Kommentera
Vad jag älskar mitt jobb, att få jobba att vårda äldre är ett sådant givande jobb, jag har jobbat med det i över ett år och jag har inte känt en enda gång att det är jobbigt att åka till jobbet, inte jobbigt på det sättet, sedan är det jobbiga stunder när man vårdar dom till slutet eller när dom verkligen mår jättedåligt m.m. Sånt är ju aldrig roligt. I går hade jag social tid med en tant, vi var i väg och shoppade lite nya kläder och en ny väska. Sedan tog vi en fika och pratade om allt mellan himmel och jord. Den sociala tiden är lika viktig som den vårdande tiden. Jag har läst en utbildning om depression och psykisk ohälsa hos äldre och det gäller verkligen att vara lyhörd och empatisk i mitt yrke, att de känner sig trygga, får känna glädje m.m. trots deras fysiska och psykiska sjukdomar.
 
Jag vill läsa psykologi på en högre grad och ville för några år sedan bli psykolog men jag var inte sugen på att plugga i fem år. Jag lär mig inte så mycket att sitta i ett klassrum och lyssna på en lärare utan jag föredrar att göra det i stället. Som om jag skulle bli en kirurg, visst man måste veta vad man gör innan man gör det självklart, men jag lär mig mer under att vara med och gå bredvid och titta på än att läsa om det. Ja ni fattar!
 
När jag gick i skolan så hade jag svårt att göra prov med papper och penna, i stället så gjorde jag det muntligt för läraren och visade, jag är glad över att vissa lärare faktiskt anpassar skolgången till elevernas behov. Jag tog examen i interaktionsdesign, utforma ett anpassningbart internet m.m. genom att göra på det sättet, göra examententorna muntliga i stället för att göra det på papper och penna, jag hade nog klarat det oavsett men jag tycker att det är mycket bättre att göra det på ett muntligt sätt. Vad jag svabblar nu.
 
Hur som helst, jag älskar att få jobba med människor och ta hand om dom.