1 år sedan idag

Kommentera
Som jag la mig under kniven och gjorde något jag länge velat göra och som jag sparat till så allt skulle vara betalat och klart efter, jag gjorde en bröstförstoring på Proforma som ligger på söder nedanför Södersjukhuset och jag är supernöjd. 
 
Jag fick min tid två veckor efter det att jag hade min konsultation med min läkare där vi bestämde storlek, pratade om själva ingreppet. Nöjda med allt så fick jag min tid för operation den 14e november 2016. 
 
Operationsdagen. Jag blev uppropad tillsammans med en tjej som jag fick dela rum med, rummet var jättefint och liknade lite mer ett hotellrum. Vi var där inne och fick byta om, blev ritade på, vi satt och pratade, fick mediciner och sedan var det dags för mig att rulla in i själva operationsrummet, jag hade tidigare sagt att jag är livrädd för att sövas så fick lite panik men vi började prata om Santorini, min resa där som jag gjorde sommaren 2016 i tio dagar, och sedan sa jag som jag alltid säger, jag somnar ju aldrig. Det tog ca 1 minut innan jag somnade. Jag somnade med ett leende på läpparna och sedan hörde jag en röst, de knäppte min operationsbh och jag började babbla på som fan och vaknade upp med ett stort leende, jag har fått bröst. Jippie! 
 
Sedan tog det inte alls lång tid innan jag var på benen och gick in till min rumskompis, glad och mådde faktiskt jättebra. Vi käkade middag, hemlagade köttbullar, mos, brunsås och lingonsylt, husmanskost är det bästa. Vi spenderade dagen och natten där. Dagen efter var det dags att knäppa upp bhn och skåda brösten haha. Ärren var tejpade och brösten såg riktigt bra ut. Inga blåmärken, dom satt högt upp och nu efter ett år har de hittat sin plats. 
 
Blev hämtad av min fina S som skjutsade hem mig, det var lite jobbigt att gå men jag mådde bra. Jag vet att jag tjatar om att jag faktiskt mådde bra men så var min upplevelse, sen var det tjejer där som mådde skit, som skrek av smärta, spydde, var förvirrade av narkosen m.m. så det var inte bara en dans på rosor, men för mig och min rumskompis var det det. Vi mådde bra!
 
Eller jag kanske överdrev lite där, det var inte en dans på rosor jämt. Jag satt och sov i tre veckor då ärret stramade otroligt mycket, jag kunde inte tvätta håret själv på ca en vecka, några dagar efter operationen gick jag till frissan för att bara tvätta håret haha. Jag var svag i armarna, och jag hade svårt att gå långt. men allt det där gick bort fort, dom tre första dagarna var värst men sedan vände det och blev allt bättre. Efter en vecka som sjukskriven så var jag tillbaka på jobbet. Lyften var tunga men jag fick ett bra anpassat schema och efter två veckor tyckte jag att jag var återställd. 
 
Jag tog en halv värktablett under hela processen, allt har läkt jättebra och jag blev så väl omhändertagen på Proforma. 
 
Jag har inte gjort överdrivet stora bröst utan jag har naturligt stora nu. Jag var orolig ett tag att känseln inte skulle komma tillbaka men nu känns dom som vanligt, Jag gjorde enbart en bröstförstoring, inget lyft eller så. Jag skriver efter mina egna erfarenheter och hur jag tyckte att operationen var, alla är vi olika och alla läker olika. Jag har inga problem alls med att vara utan bh, jag kan springa och träna och känner inte av något obehag och jag kan t.o.m ligga på mage vilket jag har hört kan vara väldigt svårt. Men som sagt, alla är olika och jag är nöjd med att inte ha gjort enorma tuttar. 
 
Jag la mina under muskeln, inga kanter syns och de känns mjuka och naturliga. Det blir ju större komplikationer ju större man gör och det ska man nog ha i bakhuvudet. Jag körde på mentorimplantat och jag skulle lägga in 450cc men kom ut med 425cc då min plastikläkare sa att det kommer se mycket bättre ut. 
 
Min kostnad för allt var nästan 50.000 kronor.