Södermalm

I går var vi på Södermalm och tog en rejäl promenad där, jag ville visa mina gamla hemtrakter, där jag faktiskt är uppvuxen, mina första tio år i livet, en tredjedel av mitt liv hittills. Vi började med Ringvägen (Sköldgatan) mittemot tantolunden bodde jag, i en jättefin tvåa i ett fint område, Jag brukade cykla genom tanto och lekte mycket i drakenbergsparken och i Bastuparken. Jag var en riktig liten södertjej. Jag älskade och älskar mitt söder. Vi vandrade vidare, förbi bastuparken och mot medborgarplatsen och fatburgs brunnsgatan, där bodde jag inte länge och sedan gick vi till Wolmar Yxkullsgatan, där bodde jag hus i hus med både fritis och dagis, och hade någon minut till södermalmsskolan där jag gick från 6 års verksamhet till 4an. Vi bodde en minut från tunnelbana och bageri så färskt bröd är jag uppvuxen med, och bageriet finns kvar än i dag, likaså konditoriet vid Mariatorget. Jag har inte vågat tänka på min tid på söder så mycket, för min tid på söder var min uppväxt med min mamma. Jag ville även visa vackra Mariaberget som har en otroligt fin utsikt. Synd bara att det berget är så förstört av glas, även tablettförpackningar m.m. 
 
Söder är charmigt, det känns lite som att tiden har stannat där, samma butiker finns kvar än i dag. Något som inte fanns kvar var Tantogården som förstördes av en brand 2009 och låg i anslutning till Tantolunden. Där har jag kollat på koncerter, tror att det var bl.a Eldkvarn. Har inte tänkt på det tidigare att den var borta. 
 
Hur som helst så var det supermysigt att gå igenom mina gamla hemkvarter, se bageriet där vi alltid köpte bröd, se min skola och fritis och dagis, se affärerna vi handlade i, gå förbi zinkensdamms ip där jag lärde mig att åka skridskor, se Bastuparken där jag lekte som liten. 
 
På äldre dagar har jag jobbat en sommar på Zinkensdamms hotell vilket vi också gick förbi. 
 
Allmänt | |
Upp