backar upp backar ner, Lycksele, bröllop och norrlandångest

Detta inlägg skrev jag i går !
 
Hej mina läsare
 
Jag hade suttit och skrivit ett inlägg med mobilen och sedan skulle jag bara fixa med bilderna och sedan gick jag tilllbaka till bloggappen och då var inlägget borta så nu får jag skriva om allt, så jäkla typiskt. Nu bloggar jag dessutom från datorn vilket jag inte har gjort på evigheter. Sitter här och äter glass samtidigt, det är så otroligt varmt ute, och ännu varmare inomhus. Ja jag vet att man inte ska klaga på värmen men jag kan nästan inte låta bli nu. Tänkte berätta lite hur helgen såg ut och vi börjar med torsdagen
 
Torsdagen 😊
I torsdags efter jobbet så drog vi till Hammarbybacken och gick upp och ner, jag utmanade även mig själv med att gå baklänges lite då och då för jag vill så gärna få bort min höjdrädsla. Det gickk bra. Efter några varv upp och ner åkte vi hem, duschade och sedan hade vi några vänner över på middag där vi bjöd på fläskytterfile i rosepepparsås och hemlagad potatismos, det är en av mina favoriträtter, hur gott som helst, något jag verkligen rekommenderar. Vi pratade om veckan och även helgens planer. Efter att dom hade gott så började vi packa och fixa innan vi gick och la oss. 
 
Fredagen 😊
På fredagsmorgonen gick vi upp väldigt tidigt och satte oss i bilen och skulle åka till Lycksele, det var en otroligt fin väg upp, allt från städer, byar, skog, ängar, älvar och broar. Vi lyssnade på podden "Sånt är livet" med Alex och Ida, hur bra podd som helst, mycket skratt blev det och det lyssnade vi på i flera timmar, sedan kom vi fram till sundsvall där vi skulle käka lunch på mc donalds. Men vi lyckades faktiskt inte hitta dit, hahahaha, vi började med en promenad och frågade folk om vägen, sedan tog vi bilen och gpsen och lyckades ändå inte, jag fattar inte hur vi inte lyckades hitta dit, helt sjukt och jag skrattade en hel del inombords. Så det fick helt enkelt bli Sibyla. Mätta och belåtna fortsatte vi roadtripen till Lycksele. Vilken mysig liten stad och vilken natur. Umeälven rinner genom staden också och det var så himla vackert där. Vi kom dit vid 18 tiden på kvällen, lämnade väskorna på hotellrummet och begav oss ut på en kvällspromenad bland annat till älven, gick in i affären och gick sedan tillbaka till hotellet där vi käkade på Stadskällan, sejfile och potatismos, fisken var ingen höjdare då det inte smakade någonting. Det blev en lugn fredagskväll och efter middagen gick vi upp på hotellrummet, satte på en skräckfilm och somnade tätt ihop, jag älskar verkligen att sova sked med min älskade, utan tvekan den bästa sovställningen. 
 
Lördagen 😇
Dagen som vi åkte upp för var äntligen här, bröllop. Jag älskar att gå på bröllop, det är bland det bästa jag vet och jag får alltid tårar för att jag tycker att det är så himla fint. Men tänkte ta det från början. På lördagen vaknade vi tidigt, redan vid sjutiden, tog på oss träningskläderna och tog en rejäl powerwalk på över en halv mil genom den lilla staden. Efter det åt vi frukost, jag åt våfflor bland annat, mummsfillibabba. Sedan gick vi runt på staden lite , köpte lunch och sedan var det bara att fixa sig till bröllopet. Jag orkade inte fixa håret så det ficck bara självtorka (då blir det jättefina lockar) hade på mig en långklänning från Nelly som jag ÄLSKAR. färgen är helt amazing, vinröd,modellen, ja allt. piffade upp håret lite med en blomsterkrans, sminkade mig lite fort (sämst på att sminka mig, tycker det är väldigt tråkigt att göra, likaså håret, så jag spenderar aldrig mer än max 5-10 minuter på det) Sedan var vi redo och gick bort mot kyrkan, där hade många gäster redan kommit. vi fick ett blad på vad kyrkcermonin skulle innehålla och även en söt nätpåse med ris i. Sedan var det dags att sätta sig inne i kyrkan. Det var första gången jag var i en kyrka sedan för 1,5 år sedan då min mamma omkom i en olycka, och förlorade två anhöriga till inom loppet av tre månader så det var lite känsloladdat att sitta där, men det byttes fort ut mot glädje av att se en vacker brud, se deras vigsel, höra livesång i kyrkan och få vara en del av deras stora dag. Det var så otroligt vackert.
 
Efter kyrkan tog vi en promenad till Ruselegårg, Gammplatsen där bröllopsfesten skulle äga rum, det var en förtrollande plats, jag ångrar att jag inte tog några bilder på platsen. Det var sagolikt vackert, vilken natur, Norrland är fantastiskt.Vi välkomnades med snittar och dricka innan värdparet eller brudparet rättare sagt kom. Vi skulle äta middag och spendera kvällen i en lada, och jag kan säga sähär, jag vill också ha bröllopsfesten så, eller det är något av alternativen jag kan tänka mig. Det var så jäkla ballt, vi hamnade med jättegoa människor vid bordet, jag har extremt svårt att förstå dialekt, för mig är det nästan som ett annat språk, vet inte varför det är så, jag hade lite svårt att förstå dialekten men jag gjorde mitt bästa. middagen var så jäkla god och allt kött som var röding, fläsk och älg kom från gårdar i närheten, till det fanns det potatissallad, rödbetssallad, jordgubbsallad, såser, pajer m.m., riktigt god mat. Det hölls tal, sedan gjorde brudparetnågra lekar, man fick se filmer från möhippan och svensexan, bröllopsdans, roliga foton m.m. En riktigt bra kväll, vår bröllopspresent var bidrag till bröllopsresan, tack brudparet för att vi fick dela denna dag med Er 😅 sedan vill jag länka och tacka fotografen för otroligt fina bilder på mig och min pojkvän. Kika in på hans hemsida för att skåda hans otroligt vackra bilder på www.mcesson.se 
 
Söndagen 
Vi gick upp tidigt och jag körde bilen till en början, jag dricker ju inte överhuvudtaget och jag har inte ens varit full någon gång i mitt liv, jag kanske har druckit 5 klunkar öl, provat drinkar, thats it, jag tycker inte om alkohol, jag tycker det smakar jätteilla så jag dricker det jag tycker om istället, såsom juice och alkoholfria drinkar, jag har inte något emot att folk dricker i mitt liv så länge man har kontroll och kan sina gränser :) hur som helst, vi började dagen tidigt på söndagen, åkte en helt annan väg mot Stockholm. Vi lyssnade på våran podd och bara kopplade av. 
 
Jag får lite ångest över att vara i en liten stad, jag tog upp det med norrlänningarna vid middagsbordet och dom känner exakt samma känsla av att komma till Stockholm. lite intressant hur vi människor funkar, och är vana med. Jag vet ju bara hur jag var när jag var liten och flyttade från Södermalm till skärgården, bara det tog evigheter att vänja sig och då tar det bara 20 minuter med buss in till slussen. 
 
Vi kom precis hem till klockan 17.00 då jag slängde mig in i duschen sedan gick vi hem till några vänner och kollade på VM finalen och käkade poke bowl. När vi kom hem slocknade jag efter fem minuter i soffan men vaknade en halvtimme senare och vi kunde se klart filmen. 
 
Och här sitter jag nu på måndagsförmiddagen, och pendlar mellan datorn, mobilen och att storstäda lägenheten inför semestern. Lite senare i veckan drar vi till Västkusten :D jag bara längtar dit, får se hur länge vi blir där. Kanske stannar för evigt? hihi, nej då. Älskar mitt Stockholm. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | |
Upp