Ryggmärgsprovet, framtid inom vård och tankar !

Jag hade alla symtom på hjärnhinneinflammation i går så det var bara att lägga sig i datortomografin och få kontraster, kändes som jag skulle brännas sönder och kissa på mig vilket dom varnade mig för. Jag var tvungen att kolla efter så att jag inte hade kissst på mig, obehaglig känsla så satt med två nålar i armarna så kände mig rätt risig. Sedan tog jag prov inför det att jag skulle göra ryggmärgsprovet, fick vänta några timmar och klockan ett på natten vaknade jag av att två narkosläkare kom in , var rätt borta och väldigt orolig för detta prov då jag såg framför mig en halv meter lång nål vilket det inte var. Jag satt upp, kutade ryggen och dom letade stället där dom skulle sticka mig, gjorde ont när dom tryckte på kotorna. Rätt långt ner hittade dom stället, min kropp reagerar inte bra på tandläkarbedövning så körde utan bedövning. Mådde rätt illa och ville bara kräkas när dom sedan körde in nålen , benen kändes konstiga och en tryckande känsla och obehag när dom tömde mig på ryggmärgsvätska. Det var en riktigt jobbig känsla och jag bad dom att sluta men sedan var det bara att bita ihop. Dom fick allt de behövde och efter var jag skakig och ledsen, sedan skulle det dröja 1,5 timme innan provsvaret. Jag knaprade Ipren och somnade. Vid 03.00 väcktes vi av läkaren som berättade att jag inte hade hjärnhinneinflammation och då var det det andra dom misstänkte, att jag åkt på ett virus. Så nu hoppas jag på att jag slipper göra det där provet i fortsättningen.. I dag mår jag sämre, tryckte i mig alvedon och mötte upp två kompisar i närheten för en lunch men när alvedonen släppte kom en fruktansvärd värk, gick hem och däckade och vaknade av att jag var brännhet, och jag har en sådan smärta i ryggen, kan inte gå långt alls innan det värker 😓 och jag mår inte alls bra. Tydligen kan långa smala personer ta längre tid på sig för att ryggmärgsvätskan ska komma tillbaka, som jag då. Kan knappt sitta . Inte nog med viruset så ska jag stå ut med detta. Jag tycker lite synd om mig själv just nu 🙈🙈 känner mig hjälplös men har världens bästa pojkvän som tar hand om mig ❤️ satt med mig på sjukan från klockan 18-03 , som nu ligger och sover bredvid mig i soffan sedan åtta  🙈☺️ helt färdig stackarn 🙈🙈🙈

Jag tror ju att jag är någon form av superhjälte eller vad jag ska säga, att jag ska göra vardagliga saker även när jag är sjuk,  att jag blir frisk då, och så brukar jag göra och även gjorde i går när jag drog till jobbet och även i dag när jag drog på lunchen, men jag är helt slut och har så ont så jag måste måste måste vila upp mig nu så att jag blir frisk. I Barcelona ville jag ju se staden, då var jag tvungen att lotsas vara frisk och ta hand om mig när jag kom hem. Sedan blev jag frisk i några dagar innan ett riktigt helvete slog till. Aldrig varit med om att ena sidan av halsen svullnat sådär, och jag var så stel, och jag hade så ont i samband med extrem huvudvärk smällde allt bara till. Som att min kropp sa till mig att vila upp dig förfan nästa gång får du en hjärnblödning vilket dom också misstänkte. Så nu blir det att vila i några dagar !!!

Jag observerade mina "kollegor" på akuten i går och även de sjuka och det bara kliade i fingrarna att hjälpa dom, har min mammas blod i mina ådror, hon brann för att hjälpa barn som hade det svårt så vid begravningen skänkte vi över 20.000 till bris i hennes namn ❤️ det brann hon för, även för äldre och sjuka, och jag går i min mammas fotspår väldigt mycket, mammas dotter ❤️ hon jobbade inom vården på Huddinge sjukhus när hon var yngre. Och sedan hjälpte hon barn i massor av år. 

Jag kunde se på de äldre vad de hade för sjukdom igår , jag hjälpte en riktigt förvirrad gubbe, en som behövde hjälp med att kissa och en psykisk sjuk kvinna som letade desperat efter sin man och även en tant där hon inte fick ner sugröret i festisen som hon fick av sjuksköterskan. Hon var så tacksam. De hade inte tid med varken han som var kissnödig, han som var förvirrad eller att hjälpa hon som var psykisk sjuk . De var nonshalanta mot mig i luckan när jag sa att en äldre behövde hjälp med att gå på toa. Dom sa bara jaja och sedan fortsatte att sitta och prata med varandra där det var typ 15 personer. Äldre behöver lite extra, toabesök, omtanke m.m. Jag förstår självklart att det är stressigt på en akut, men det står en akut tom på karolinska där läkarna bara väntar på patienter? Kände med dessa patienter och hjälpte dom så gott jag kunde. Hur kan man förbättra vården? Det behövs fler personer på sjukhusen. Det är ett livsviktigt jobb och kräver mycket personal. 

Man kommer långt med bara ett bra bemötande och omtanke i alla situationer. Jag har hanterat så många olika typer av människor, från riktigt psykisk sjuka, svår ångest, barn med diagnoser, barn överhuvudtaget, äldre och sjuka. Och man lär sig verkligen att läsa in olika människor hur man tar hand om dom på bästa sätt. Jag älskar att ta hand om människor. Nu måste jag bara ta hand om mig själv i några dagar. 

Vad vill jag jobba med inom vården då? Jag älskar det jag gör nu, vårddelen inom hemtjänsten , jag vill utvecklas inom det området, inom hemsjukvården. Åka runt och ta hand om kunderna. Få de svåraste patienterna, vårda dom, ta hand om dom in i det sista. Ge ett värdigt liv. Jag har ju varit sugen på att jobba en dag i veckan på akuten, men efter i går vet jag inte. Miljön på akuten var inte så rolig och den enorma stress som rådde. Vårda på någon avdelning kanske. Hmm. Vårda i hemmet, utveckla det. Få kommuner att förstå att dom måste ge mer tid till vissa kunder. Mm, finns mycket jag skulle vilja ändra på så att vi får en bättre sjukvård i Sverige. 

Jajja, nu blir det mycket tankar och funderingar här. Nu blir det en Ipren för natten och så hoppas jag på att jag vaknar upp frisk och kry imorgon 🙏🙏🙏🙏🙏 

Om ni undrar varför det kommer konstiga ord ibland är det för att jag bloggar från mobilen och den skriver ord av sig själv ibland och ibland upptäcker jag inte det , men ska bli bättre med att kolla igenom texterna jag publicerar ☺️

(null)

Allmänt | |
Upp