Afrikalängtan och bekämpa infektionen!

Hej bloggen! 

Vad jag längtar till att åka utomlands, fast det bara var någon vecka sedan jag var ute och reste 🤣 Afrikaresan närmar sig och pirret i magen är underbart, jag är så ivrig att komma iväg. Ivrig att se elefanter i det vilda och självklart alla andra djur med men jag älskar verkligen elefanter, helt klart det finaste , ståtligaste och mest otroliga djur som finns så det blir mer speciellt att se dom. Vi kommer att få se sjukt mycket djur, flodhästar, giraffer, lejon, noshörningar, zebror, flamingos plus så mycket mer 😍😍😍 vi kommer att besöka massor av nationalparker, big five, krater, byar m.m i Tanzania, och sedan blir det lyxliv i zanzibar en vecka ☺️ mer om det senare!

Jag var på vc i går eftersom att såret blev värre på hälen och jag började bli riktigt hängig. Som jag nämnde hade jag ett skavsår, ett öppet sår på hälen och det blev en infektion och jag fick världens blåsa som också blev infekterat och jag har aldrig upplevt en konstigare känsla i foten. Som att det var tjugo myggbett där, den svullnade upp kraftigt och kändes som en rejäl stukning, läkarna trodde tom att det var en stukning först innan dom såg såret på hälen. Rodnaden blev större och letade sig ner till lilltån i går och det trycker på rejält i foten. Och såret i sig ser inge kul ut. De tog snabbsänkan för att se om det hade utvecklats till blodförgiftning, inte än som tur är , i går fick de göra en minioperstion av såret och det ser inge vidare kul ut, skulle nämligen ta bort omläggningen idag efter dusch , ser ut som att man kapat av en del av hälen, jag lägger nu om såret själv och måste ha koll varje dag hur det utvecklas. Jag fick stafylokocker i skavsåret som orsakade denna infektion. Äter stark antibiotika sen i lördags som jag får världens klåda av . Rodnaden var att kroppen försöker bekämpa infektionen. Så nu ska väl allt skit försvinna. Dumma skavsår!
Det gick så jäkla fort med infektionen. Hela foten drabbades. Nu sitter jag här, fortfarande med en elefantfot, rodnad, gapande sår och ett enormt kirurgplåster på hälen. 

Så nu har jag lärt mig en läxa, är skon inte skön i affären innan jag köper dom så tänker jag inte köpa dom, jag tänker inte gå in skor för att de ska bli sköna! Riskerar inte hälsan för ett par skor som inte är sköna från början. Punkt!

Blir att plugga i dag, har börjat kursen hemsjukvård nu 👍👍☺️

Bilderna från Afrika är tagna från afrikasafari.se 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Allmänt | |
Upp