Gått samma modellskola som Mini och Victoria ☺️

Jag hade en dröm när jag var tonåring, jag ville bli modell och gick på min första modelluttagning på Mikas när jag var 13 år. Det var hur många tjejer som helst på den uttagningen för att få möjlighet att komma in på Mikas. Jag var en av dom som blev antagen. Två dagar i veckan spenderade jag på att lära mig att gå på en catwalk i något år, 13 år gammal. Helgerna var det modevisning och på min första modevisning på Scalateatern bar jag en långklänning som lös upp scenen. Jag hade kontrakt på mitt hår vilket innebar att jag inte fick färga håret, och jag fick inte klippa det mer än max 2 cm.

Jag träffade rätt många kända barn på den tiden och när jag gick modevisning i globens köpcentrum var Petra Hultgren konferencier. Den dagen minns jag så väl, vi började dagen hos frisören där vi skulle få vårt hår fixade, och jag minns att man inte fick gnälla om det gjorde ont, man skulle le. Blev sminkade, jag gick modell för Stadium. Mellan visningarna var det rätt stressigt då man skulle byta om. Men det hade vi övat på. Nervositeten pirrade i magen precis innan scenen, sen var det en sådan kick att se så mycket människor, flera hundra, flera tusen. Jag har gått sminkkurser på face Sthlm, jag har varit på flera castings, jag har fått tre diplomer för största utvecklingen och jag har varit på Stockholmsgruppen. Jag har tillhört Mikas där Mini Aldén och Victoria silverstedt började sina modellkarriärer. 

I dag undrar jag vart jag hade varit om jag hade fortsatt. Jag slutade självmant när jag var 14-15 år då det tog mycket tid. Hade jag varit en stor modell i dag? Hade jag kanske varit känd? Hade min blogg varit stor som Kenzas? 🤔

Jag fick lära mig att gå i högklackat, jag fick lära mig smink, jag fick lära mig att äga scenen. Det var ett helt annat liv jag levde då, oj det känns lite overkligt att jag faktiskt kan säga att jag har varit modell ☺️ vilket speciellt liv jag levde då. Och Marika var helt fantastisk som människa. 

Mejlade faktiskt Marika i går, och hon mindes mig ☺️ vilket var lite roligt, det var ju ändå länge sedan men det var riktigt kul 😄 spännande ändå vad man har gjort i sitt liv när man tänker tillbaka. Älskar ju att skapa speciella minnen. 

(null)Allmänt | marikas dans och modestudio, modell | |
Upp