Dag 1 i Budapest 🇭đŸ‡ș

Hej mina lÀsare!

TÀnkte skriva lite om resan till Budapest. Och Àven lite snabbt om dagen innan vi Äkte.

PĂ„ lördagen sĂ„ var vi bortbjudna pĂ„ krĂ€ftskiva hos vĂ„ra nĂ€ra vĂ€nner, det bjöds pĂ„ hembakad VĂ€sterbottenpaj, krĂ€ftor, snapssĂ„nger, god efterrĂ€tt och massa snack. SjĂ€lvklart gick vi all in med bĂ„de haklapp och hatt 😂 en riktigt mysig kvĂ€ll, som blev rĂ€tt sen och sedan Ă„kte vi hem, packade det sista och somnade ihop i soffan. 

Tidigt pĂ„ morgonen Ă„kte vi till Arlanda, Ă€lsklings bror skjutsade oss och tjugo i nio boardade vi planet till Budapest, vi flög med norweigen som för övrigt Ă€r en av de bĂ€sta flygbolagen i min mening. Flygresan gick bra trots att jag Ă€r flygrĂ€dd, sov hela den lĂ„nga resan pĂ„ 1 timme och 50 minuter. 

NĂ€r vi klev av planet var det en underbar kĂ€nsla, doften, vĂ€rmen. Vi tog vĂ„rt pick och pack (bara handbagage) och gick till bussen som kostade 900 huf/person (ungerska forinter) vilket var vĂ€ldigt billigt. Bussresan tog 30 minuter och staden var otroligt vacker. VĂ„r station hette Astoria och gĂ„ngavstĂ„ndet till lĂ€genheten var 2 minuter â˜ș

Vi mötte upp personen vi hyrde av och hon visade oss vad vi mĂ„ste se, supertrevlig. LĂ€genheten och bara trapphuset var otroligt fint och lĂ„g i de judiska kvarteren. Högt i tak,högst upp i huset,  supermysigt, bra pris och toppenlĂ€ge. 

NĂ€r vi hade kommit i ordning tog vi en promenad till en restaurang för lunch, ungersk gulasch för min del. Sen var vi redo för lite Ă€ventyr, gick promenad till den första bron, som lĂ„g ca 7 minuter frĂ„n dĂ€r vi bodde. Tog en promenad genom staden, Ă„kte Budapest Eye (pariserhjul)jag skulle bara vĂ„ga Ă„ka den, trotsade min höjdrĂ€dsla helt och sĂ„ Ă„kte vi upp, underbar utsikt 😍 jag Ă€lskar vackra utsikter sĂ„ det var en perfekt avslut pĂ„ första dagen. Middag efter det och gick förbi ruinbarerna och streetfood karavanen, Ă€ven synagogan som lĂ„g en minut frĂ„n dĂ€r vi bodde. PĂ„ kvĂ€llen köpte vi med oss lite iste och choklad och sedan gick vi hem, la oss i soffan och kollade pĂ„ film med min kĂ€rlek. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


AllmÀnt, Resa till Budapest 2018 | Ungern Budapest | |
Upp