Sankta Lucia

God morgon mina läsare

Riktigt oväder ute låter det som. Blev väckt av vinden så nu kan jag lika gärna gå upp. 

Vad kul det är när fb visar minnen, ett kul minne som hände för exakt två år sedan är att jag var Lucia på jobbet för våra äldre och sjuka. Jag hade aldrig tidigare haft en krona med levande ljus i, kronan var så himla vacker och jag var nervös över att snubbla eller glömma bort den dikt jag faktiskt läste, pirret i magen över att stå där framme var enormt samtidigt var det så roligt, vi hade barn i luciatåget med som sjöng och spelade gitarr, så himla duktiga. 

Efter luciatåget hade vi fika och det var verkligen en sådan underbar dag. Ett minne jag kommer att bära med mig.


När vi ändå pratar om ljus måste jag berätta ett annat minne, detta var när jag var 14 år, jag gick på modellskola utöver vanlig skola några dagar i veckan, kanske två-tre dagar i veckan, sen gick vi på Catwalk på helgerna eller fotades eller var på face sthlm och lärde oss vad vi passar i för smink, ett sminkminne jag har och som jag faktiskt har i bakhuvudet varje gång jag sminkar mig är att jag passar bäst i naturligt sminkat och det är det jag kör på, tycker inte alls att jag passar i ögonskugga, eller så är jag för lat då jag inte sminkar mig mer än fem minuter. 

Hur som helst, det jag skulle berätta var när jag gick upp på catwalken för första gången på riktigt, ja eller första gången inför en stor publik, kanske 500 personer om inte mer. Detta var på Scalateatern och den fylldes.
Jag bar en stor svart liknade bröllopsklänning/balklänning, den var så vacker, det som gjorde den ännu vackrare var när hela scala släcktes ner och jag kom ut på scenen, det var nämligen så att klänningen hade små lampor i sig så hela jag lyste upp, jag kände mig som en prinsessa där jag gick, bara 14 år gammal. Och jag hade en sladd som jag bar utan att den syntes och jag minns att jag var lite nervös över att snubbla på den, men fram på scenen gick jag, gjorde mina catwalkvändningar och gick tillbaka. Och det gick så himla bra och jag var så glad efteråt. Jag vet att mina föräldrar fotade det men jag vet inte vart bilderna är och filmen är på VHS. Japp på min tid för hundra år sedan kollade man på ett vhs band när man kollade på film m.m. Jäklar vad utvecklingen går framåt, bara på dessa år.