Dag 6 i kratern i Tanzania, the big five ☺️

Dagen började klockan 8 då vi begav oss en halvtimme till Nognogonoro (stavningen på namnet orkar jag inte kolla upp) vi skulle bege oss ner i kratern där, där flockar av djur befinner sig. Berget vi åkte upp på är högre än kebnekaise. Ner åkte vi, brant som fan och jag var en aning rädd, men det gick bra. Och där nere var det taget ur lejonkungen. Hur många djur som helst. Vi såg så sjukt mycket flockar av djur. Dock inte flockar av elefanter. Men vet ni vad , vi såg den svarta utrotningshotade noshörningen, med en bebis. Djuren får barn i februari och vi har sett så många olika bebisar i dag. 


Efter några timmar åt vi lunch vid en liten sjö där det fanns flodhästar. Vi gick runt där, helt sjukt. Några meter från flodhästar, mitt i kratern. Det var så overkligt. Allt känns nästan som en dröm här.


Sedan åkte vi vidare, såg lejon och fler noshörningar. Och sedan åkte vi upp ur kratern, det var ännu läskigare, brant och smalt. Men jag klarade det också 🤩 så stolt över mig själv.


Vi kom tillbaka vid halv fyra. Har precis duschat och ska hitta på nått. Sista kvällen på Highview hotel. Imorgon bär det av till Lake Manyara och sedan till Arushas flygplats, som är jätteliten. Och flyga propellerplan till Zanzibar, tar ca 1,30 timme. Aldrig flugit ett propellerplan, som dessutom är pyttelitet. 


Allmänt | |
Upp