Om du drömmer om Budapest ☺️

Hej bloggen! 

Sitter just nu på jobbet och drömmer mig tillbaka till Budapest. Jag har en stark koppling till Ungern då mina rötter är ungerska. Från Budapest, det var speciellt att åka dit farfar är uppväxt. På en annan plats, i ett annat land, i en annan kultur. Minns hans mat än i dag, de ungerska spelen jag fick, hans dåliga svenska. 

Här, på den här gatan bodde han, bakom slottet, nära sjukhuset i berget. 
(null)

När vi var i Budapest i september var vädret riktigt bra, varmt och skönt men inte för varmt. Det var alldeles lagom, maten var i toppklass. En ren och fin stad, arkitekturen var magisk. Donau som skiljde Buda och Pest åt. Min farfar bodde på Budasidan, när vi var där bodde vi på Pest sidan, i judekvarteren, på ett toppenställe som jag rekommenderar starkt, det låg jättebra till, gångavstånd till bron med de berömde lejonen tog 10 minuter, kvarteren runt där vi bodde var fantastiska, maten ja allt. Boendet var billigt och helt fantastiskt. Innergården var magisk, bodde högst upp. 

Här är lägenheten där vi bodde ☺️

(null)
Det är billigt att äta i Ungern, speciellt i judekvarteren så vi käkade alla måltider ute 😋

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag kommer garanterat att åka tillbaka dit. Jag älskar platser med toppklassig matkultur och Ungern är fantastisk. 

Undra vilken storstad det blir här näst? Drömmer ju om New York ☺️ vi kommer att se Kenyas huvudstad, men dock bara från flygplatsen 😂 så det räknas ju såklart inte.

Dom storstäder jag varit i är Stockholm, Köpenhamn, Barcelona och Budapest. Istanbul har jag bara sett från håll. 

Så tipsa mig om storstäder jag måste åka till 😃😃
Allmänt | |
Upp