Fem dagar i Budapest september 2018

Då fick jag en släng av feber efter vaccinet i går så låg helt däckad på förmiddagen, men på kvällen lagade jag tacos åt oss, mumma! Och nu är det mys i soffan framför en film, minns inte vad den hette. 

Sitter och tänker på vår Ungernresa förra året och längtar verkligen tillbaka till Budapest. Vi var där i hela fem dagar och bodde i en superfin lägenhet mitt i centrala Budapest med nära till allt. Vackra vackra stad, det var som att komma hem, mina ungerska gener fann harmoni. Staden är helt fantastisk, människorna, maten, allt. Jag skojar inte om jag säger att vi gick minst två mil per dag. Vi utforskade hela Budapest i princip, oj vad vi gick och oj vilka magiska dagar där. Sitter här med ett leende på läpparna. Vi gick och vi gick och fick se hur mycket som helst. Vi åkte Budapest Eye och såg Budapest från ovan både där , vid slottet och vid statyn. Vilka utsikter. 

Vi tog tunnelbanan till det största termalbadet, badade och sedan gick vi hela vägen tillbaka och det var en bra bit men jag älskar att gå i nya städer. Man upptäcker nya ställen som man annars inte skulle ha upptäckt, vi gick bla på Olof Palmes gata, vi åt världens godaste langos i en enkel liten kvartersstånd. Vi såg tågstationen, var inne i ett köpcentrum plus mycket mer. 

Fyfan vad jag älskar att vara i Ungern, dock har jag bara varit i Budapest, men ni som har varit i andra städer i Ungern får gärna rekommendera platser till mig, för är det ett land jag kommer att besöka igen är det just Ungern. 

Bakverken är gudomliga så det blev en hel del chokladbakelser för min del. Där satt vi i flera timmar och fikade, vi var mycket i judekvarteren och vi bodde även där och maten och fikaställerna där var dom bästa. Rekomenderas!

Vi åkte i september månad vilket var en helt fantastisk månad att resa i. Varmt och skönt, lagom varmt, behagligt. 

Åk till denna vackra stad om ni ännu inte varit där ! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Resa till Budapest 2018 | Budapest, Ungern | |
Upp