Svar på frågor om Tanzania !

Så här såg resan ut som vi gjorde i Tanzania, det var fullt tempo hela första veckan från morgon till kväll, spenderade långa dagar i bilen, man var så skitig och det var så dammigt MEN det var så värt det. Fyfan vilken häftig resa och jag är så glad över att ha gjort en sådan resa. Tänkte svara på lite frågor om safariresan.

Vilket bolag åkte ni med? Vi åkte med AfrikaSafari och dom var riktigt bra. 

Vad kostade resan? Vi tog kombinerad resa , en vecka safari och en vecka på Zanzibar. Bara resan, safarin, och det gick på ca 35.000 kronor per person. Då var det helpension i Tanzania och halvpension på Zanzibar. Jag skulle säga att räkna med 50.000 per person, med all vaccination, dricks, mat utöver, dryck så att man har en liten buffert med sig. 

Vad tog ni för vaccination? Man ska alltid prata med sin vaccinationsbyrå vad dom rekommenderar  och så, men vi tog iaf hepatit a+b, differi+stelkramp+kikhosta (en och samma spruta) och sedan var man tvungen att ha för gula febern dit vi skulle, och så även ducoral mot kolera (drickvaccin) sedan var man tvungen att äta malariatabletter under hela vistelsen och även fem dagar efter , vi käkade malastad. 

Hur mådde du i Afrika? Man är så olika som människor, min mage är känslig så jag höll mig till mat som min mage accepterade då jag inte ville bli magsjuk när vi satt i bil hela dagarna, det funkade jättebra. Inga problem alls annars.

Bra saker att ha med på Safari? Vi hade riktigt sköna byxor, beiga som man även kunde göra till skjorts, keps eller hatt är bra, jag hade en sjal och det var jag väldigt glad över. Sköna tagits och enkla skor. Myggmedel och även solkräm. Sårtvätt, desinfektionsmedel, handtvätt, plåster, vätskeersättning, Xylocain salva att smörja på eventuella myggbett. Kamera, videokamera, massor av minneskort, solglasögon. Ej bära svarta eller blåa kläder då tse tse flugan dras till det, blir man biten av fel tse tse fluga riskerar man att få afrikansk sömnsjuka. Gåvor till barnen i masaijbyn. 


Hur är klimatet i Tanzania? Det är riktigt varmt, småkyliga mornar men sedan blir det hett. Torrt och väldigt dammigt på safarin så va beredd på det. 

Hur är flygresan? Jag är extremt flygrädd, typ den värsta sorten. Dit flög vi först till Amsterdam och sedan långflyg till Kilimanjaro flygplats (9 timmar drygt från Amsterdam) sedan när vi skulle till Zanzibar var det ett litet litet propellerplan, med en enda propeller där fram. Man fick plats 12 personer i planet och det tog 1,5 timme från Arusha till Zanzibar. När vi flög hem flög vi med ett litet större flygplan (19 rader) till Nairobi i Kenya. Vi flög i oväder så det var jättejobbigt, sedan från Nairobi till Paris med Kenya airways, deras plan gillade jag. Och sedan från Paris till Stockholm. I made it 🙏👊

Vilken park var din favorit? Jag gillade alla på olika sett, Serengeti var sjukt stor och där sov vi två nätter i tält, mitt på savannen. Den var enorm och vi såg djur hela tiden. Dock var det extremt skumpigt. kratern i nognorogoro var otroligt vacker, utsikten uppifrån var sjukt magisk och det var så högt att man inte såg ett enda djur, men när man åkte ner i kratern (väldigt brant både upp och ner) så var det ett paradis med hur mycket djur som helst. Så mycket bebisar, vatten, grönska, the big five, ja allt. Hade velat sett flamingon och noshörningen på nära håll men vi såg allt. Sedan tycker jag att dom här afrikanska träden på savannen var sjukt häftigt att se. 

Visum? Ja det är viktigt och väldigt skönt att ha det fixat innan, nu sitter det i vårt pass som ett minne, vi gjorde visumet på Tanzanias ambassad här i Stockholm, tror det låg i Täby. 

Vad var häftigast? Masaijbyn glömmer jag aldrig, att vara inne i en hydda, dansa med dom, träffa barnen i förskolan. Se Lejon på extremt nära håll. Elefantflockarna precis runt bilen, all afrikansk musik, naturen, bo i tält mitt på savannen och höra lejon och andra djur klampa runt precis utanför och man bara ligger där i sängen och hör allt, så jävla sjukt. Går inte att beskriva med ord.

Rekommenderar du att åka till Tanzania? Jaaaa ja ja, det gör jag verkligen, vilken upplevelse och minne för livet, det är så sjukt, en stor livserfarenhet. Landet är toppen, och människorna är så vänliga och sociala. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Afrika 2019 | Tanzania, afrikasafari | |
Upp