En liten oas đŸŒ±

I samarbete med bygghemma

En av mina bĂ€sta vĂ€nner skaffade ett vĂ€xthus för nĂ„got Ă„r sedan och dĂ„ vĂ€xtes en tanke i mig, detta var innan jag ens visste att jag skulle bo i en villa. VĂ€xthus kan man sjĂ€lvklart ha Ă€ven om man bor i lĂ€genhet, det finns smĂ„ varianter med. 

Min bild i huvudet var att skaffa ett stort vĂ€xthus, dĂ€r man kanske kan odla lite, och Ă€ven ha olika doftande vĂ€xter. Ett vĂ€xthus med stengolv och i mitten ska det finnas ett litet cafĂ©bord och tvĂ„ stolar dĂ€r man kan ta en fika eller sitta och blogga. 

Nu nĂ€r vi Ă€r i gĂ„ng med hus och allt sĂ„ kĂ€nner jag att jag vill ha ett paradis runt huset, vĂ€xter, kanske ett och annat trĂ€d, kanske Ă€ppeltrĂ€d? 

Det skulle vara riktigt hĂ€ftigt att kunna odla mycket grönt sjĂ€lv, basilika, grönsaker, potatis, kryddorDet finns olika varianter av vĂ€xthus i alla dess former, runda, rektangulĂ€ra, lĂ„ga, höga, stora som smĂ„. 

Man behöver inte bara ha ettvĂ€xthus till att odla i utan man kan ha det som en spaplats, som bilder nedan, ha en bubbelpool dĂ€r inne. hur mysigt Ă€r det inte ha ett eget spa pĂ„ tomten? Ro för sjĂ€len. 

Jag tycker att ett vĂ€xthus ska vara en plats dĂ€r man kan koppla av, och ha din alldeles egen idyll dĂ€r inne, NĂ„gon form av vĂ€xthus Ă€r ett mĂ„ste för mig, att odla min egen basilika, den doften. Sen att fĂ„ odla min egen lavendel hade varit som en dröm. 

Vad skulle du ha ditt vĂ€xthus till? 

(null)

(null)









AllmÀnt | |
Upp