Att ha en bra grund


Jag har kollat på lite filmer på hur man bygger en byggnad och hur man på bästa sätt gör det så smidigt som möjligt för alla dom som på något sätt jobbar med att bygga upp en byggnad och med hjälp av programmet Bim där allt startat med en digital 3D-modell och det är inte bara vilken modell som helst utan det är en virtuell motsvarighet av verkligheten som både gör att man sparar tid och pengar men som också gör det möjligt att testa sin idé och se om den fungerar och göra de ändringar som behövs för att sedan kunna bygga modellen i verkligheten.

Genom att även koppla tidsplan och kostnadskalkyler till Bim-modellen så kan du enkelt följa hela byggresan och ha koll på kostnaderna på vägen vilket ger dig inblick i allt på ett enkelt och smidigt sätt.

Allt byggs upp i en 3D modell så som byggnaden kommer att vara i verkligheten och allt testas innan det fysiska arbetet ens har börjat vilket gör att man både sparar pengar och tid.

Och det blir bättre samordning och färre fel i både projektering och i produktionen och i och med det ökar kvaliteten också.