Göra det som krävs.

Jag vet inte vad jag ska säga, men jag måste ändå försöka säga någonting, kanske av ren frustration, jag läste en stor bloggerskas blogginlägg nyss och hur mycket negativa kommentaren hon har fått för att hon åkt till Ystad och bott på hotell i några dagar. Jag kanske måste poängtera att hon annars bor i Stockholm. Och jag förstår faktiskt att folk blir upprörda. Här i Stockholm har vi samhällssmitta och vi har fått höra x antal gånger att man inte ska göra resor inom eller utanför Sverige om det inte är livsnödvändigt. Varför gör folk det ändå? Man vet inte ens om man har corona eller inte så varför ska man ens chansa? Vissa som är smittade har inte ens symtom.

Här hemma har vi själva isolerat oss, eller satt oss själva i "karantän" för att vi vet inte om vi bär på smitta och vill inte riskera våra eller andras liv... 

Träffar du kollegor på jobbet så träffar du indirekt människor som dom träffat också, du vet inte vilka dom har träffat i sin tur och så fortsätter det så och till slut har du haft indirekt kontakt med flera tusen.. Och så sprider sig en smitta. 

Som en politiker sa. Nu ser man folks rätta färger..

Det är skittufft att behöva lägga om sitt liv, inte träffa folk, skippa resor, skippa middagar med vänner, skippa det mesta man gjorde tidigare men krävs det för att minska belastningen på sjukvården och att minska risk att själva bli sjuka och minska risk att smitta andra så gör man väl det som krävs. 









Allmänt | |
Upp