Välja tapeter till huset

I dag är det fotografering av min lägenhet som gäller och jag håller på att fixa det sista, det känns så spännande och det ska bli kul att se bilderna och annonsen sedan på Hemnet, samtidigt väldigt ångestfylld, jag älskar min lägenhet och som jag skrev tidigare så har jag separationsångest för den, dels för att jag köpte den straxt efter mammas bortgång och det blev verkligen min trygga punkt mitt i sorgen, men nya kapitel i livet väntar och väldigt spännande sådana. Jag hoppas att ni följer med på vår resa till vårt drömhus. Om mindre än tre månader är huset här och ni kommer att få följa med när det byggs upp. 

I går kom de efterlängtade paketen från husleverantören som innehöll två pärmar med tapeter, sedan var det pärmar till våtrummen, kakel, golven och allt sånt, det roliga men svåra med andra ord. Men jag kan nog säga att vi redan nu har bestämt oss till 90 % hur vi vill ha det. Golvet har jag velat lite fram och tillbaka på då jag fick upp en bild i huvudet på det mörka golvet vi kan välja på, men det var inte riktigt så som jag tänkte mig, det var inte så mörkt och dessutom såg det ut som att det var lite vitglasering på, så det blir vanligt ekfärgat golv. Sedan har jag varit inne på mörka tapeter men det kommer att bli övervägande vitt och sedan en härlig grå fondvägg i sovrummet, den väggen mot sänggaveln, sedan troligtvis en grå fondvägg i vardagsrummet där soffan kommer att stå mot. Badrummen har jag helt ändrat bild och de kommer att vara vitt från golv till tak. Kanske att vi kör grått i hallen. Men mycket ljust och så, och med inslag av grått, jag gillar ju kalla nyanser i hemmet, vitt, grått och marinblått. Detta kommer att bli så himla fint. 
Det skulle vara så jäkla snyggt att få vita trägolv och sedan sätta krumelurer i taket. Ja ni vet, sådana här lister, kommer verkligen inte på vad det heter nu. Men så kommer det inte att bli. Men snyggt hade det varit. 

Nu måste jag fixa resten inför fotograferingen. 
#drömhuset