Tankar

I går tog jag en liten roadtrip, andas lite frisk luft, se havet och reflektera lite. Världen är verkligen upp och ner och här i Stockholm där vi just bor är det väldigt folktomt. Det enda man hör från människor är klockan 20.00 då vi applåderar för våra fina medmänniskor som jobbar inom vården och försöker att rädda så många liv som möjligt, som finns där för oss när vi behöver vård.

Sen finns det människor trots att Stockholm har gått ut med att vara hemma, åk inte på resor som inte är nödvändiga ut i Sverige m.m. Jag vill inte att Sverige ska drabbas som i Italien för att människor skiter i andra och drar på skidresor m.m. Hur kommer det bli i Stockholm nu när påsklovet snart börjar?  Hur kommer ni att tänka då? Är resan man väljer att göra nu verkligen nödvändig? Vi har samhällsspridning i Stockholm. 

En nära anhörig berättade att en kvinna som kommit från hem Thailand hade besökt en anhörig på ett äldreboende trots att det är besöksförbud. Personen som jobbade på detta äldreboende blev sjuk...

Folk är oroliga över att människor väljer att dra till fjälls, gå på after ski m.m.. Ska vi inte begränsa smittan? 

De val man gör kan vara skillnad mellan liv och död..