Tanzania

Jag sitter här med tårar i ögonen som rinner nedför min kind, ja jag är en riktig känslomänniska och jag har extremt nära till mina känslor vilket jag älskar. Hur som helst så sitter jag här med tårar i ögonen av glädje och tänker tillbaka på den fantastiska upplevelse jag var med om förra året när vi åkte till syd östra afrika, närmare bestämt till Tanzania. Det stod mellan Kenya och Tanzania när vi skulle bestämma vart vi skulle åka på safari, varför vi valde Tanzania var för att de flesta väljer Kenya och jag älskar att utforska och dessutom skulle det vara massor av elefanter i Tanzania på safarin, Kenya är säkert sjukt fint också, har bara sett Kenya i mörkret när vi var där och mellanlandade på vägen hem. Det kommer säkert bli en tripp till Kenya med i framtiden. För den bästa resan jag någonsin har gjort och säkert kommer att göra är just till Tanzania. Herregud vad mycket positiva känslor jag känner i hela kroppen när jag skriver om detta nu, det är som att jag tycker att det är overkligt men så fort jag skriver om det så blir det liksom verklighet. Att vi faktiskt har varit i detta fantastiska land. Att sitta i en bil 7 dagar i princip hela dagarna med lite matsäck, vatten från Kilimanjaro, en bil utan AC och så varm att man smälte bort och detta skumpande och dammade, vi körde på skumpiga grusvägar hela dagarna, solen brände på men man glömde bort allt detta så fort man såg de vilda djuren. Och dom såg man hela tiden och på så nära avstånd, så vackra. En lejonhane låg precis nedanför bilen, vi stod precis vid kanten av en sjö fylld med flodhästar och krokodiler, en flodhäst gick på land och den var enorm. Men inte en enda gång var jag rädd, eller jo, en gång var jag livrädd och det var när hela bilen blev attackerad av tse tse flugor, tänk er bromsar gånger 100 i aggression, helt galet och dessutom är dom farliga så då var vi rädda. I vanliga fall när man kommer in i ett tse tse område (speciella områden där speciella träd växer och är markerade med blåsvarta flaggor) så säger guiden till och man tar upp alla fönster och stänger taket, men oturligt nog glömde vår guide det så det var flera tusen flugor i bilen... Panik!

Hur som helst. Jag älskar alla minnena från Tanzania iaf såhär i efterhand. Jag kände mig extremt trygg i bilen på safarin en vecka. Jag har suttit i någon timme nu och kollar på olika filmer därifrån och saknaden tillbaka är enorm. Underbara land. Underbara upplevelse, underbara resa, underbara djur, underbara minnen. 


Vi såg alla djuren på så här nära håll förutom noshörningarna, det var det enda djuret som man bara kunde se genom kikaren tyvärr men vi såg dom. Kratern i Tanzania var sjuuuk, så mycket djur överallt men när man stod där uppe och blickade ut över den så såg man ingenting, Inget levande alls. Jag skulle rekommendera denna resa så mycket, vi var sjukt nöjda med vår safariresa.

Har ni varit på safari? Vart? Skulle ni kunna tänka er att åka på det? 
Afrikasafari - safari - tanzania