Knakar det i förhållandet i dessa tider?

Jag längtar verkligen så mycket tills detta är över och att man kan återgå till ett mer normalt liv.

Hur håller man egentligen förhållandet i liv i dessa tider? Finns det ens något man kan göra tillsammans? 

Vårt liv skiljer sig så mycket från förra året, både bra och lite sämre saker. Vi reser väldigt mycket och förra året var vi både på safari i Tanzania, vi var på lyxresa på Zanzibar, vi var i Polen två gånger och vi var på öluff i Grekland med två av våra bästa vänner i tre veckor på sju öar. Vi levde verkligen livet. Men samtidigt flyttade vi runt lite här och lite där, vi flyttade kanske fem gånger i väntan på att få vårt hus klart. I år bor vi här, i augusti i år var det klart och vi kunde flytta in, vi har en helt fantastisk valp, rena drömhunden som förgyllar våra liv till max. 

Men hur får man faktiskt förhållandet att fungera trots att man mer eller mindre sitter i karantän. 

⭐ Bråka inte om småsaker, nu är min sambo extremt privilegierad då jag älskar att städa och tvätta, för mig är det avslappning och jag mår fantastiskt bra av det och jag behöver aldrig tjata på min sambo att hjälpa till utan han gör det självmant, ser han mig stå och plocka i diskmaskinen (där är något jag inte gillar med städningen, den där jäkla diskmaskinen) så tar han över, jag behöver inte säga något. Jag fixar frukost och lunch, han gör middagen. Kom överens om olika uppgifter, hjälps åt, även om jag inte gillar att tömma diskmaskinen gör jag det utan suck och stön. Underlätta för varandra i stället för att bråka om småsaker. 

⭐ Ha dejter. Det finns faktiskt saker att göra i dessa tider, ha middagsdejt, klä upp er och byt ut mjukiskläderna, sitt och prata om allt fantastiskt ni faktiskt har upplevt tillsammans, minnen, berätta något kul om varandra och skratta. Njut av middagen och ta er tid till varandra. Massage är alltid bra, beröring och närhet. Baka ihop, spela spel eller prata om den där framtida resan ni vill göra ihop. Återskapa någon av era första dejter ni gjorde, lossas att det är er första dejt och ni ska lära känna varandra på nytt. 

⭐ Fortsätt att flörta med varandra och visa uppskattning. Säg både i ord och i handling fina saker till varandra, blinka lite extra med ögonen. Ta på varandra när ni går förbi. Ge varandra minst tre dagliga komplimanger. 

⭐ Överraska. Gör något extra för din partner som du vet denne gillar. Kanske lite frukost på sängen? En mysig roadtrip? En liten present eller vad som. 

⭐ Glöm inte bort att oavsett om ni jobbar hemma så ta den där duschen du alltid gör på morgonen, klä på dig sjyssta kläder, fixa håret, smörj kroppen. Ta hand om dig.

⭐ Tid till varandra. Som ovan så även om du jobbar hemma och du och din partner är under samma tak är det inte samma som att ni är med varandra, när ni slutat för dagen lägg ifrån er telefonerna, ge tid till varandra, sitt och prata i soffan en stund, laga middagen ihop, ta en promenad tillsammans, viktigaste är att ge tiden till varandra, att bara fokusera på personen och inte en film eller en telefon för då är ni inte med varandra på samma sätt. Prata, kommunicera och skratta, det lyfter förhållandet. 

När denna pandemi är över och man kan börja resa igen, varför inte överraska din partner med en mysig fem dagars resa till den mest romantiska ö jag någonsin varit på, Santorini i Grekland. Denna ö är helt magisk och skapar romantik till max, förstklassiga utsikter från restaurangerna, världens vackraste solnedgång, en ö som skiljer sig massor från andra öar då Thira, Imerovigli och Oia ligger på höjden och har sådana sjuka utsikter. Det är en otroligt vacker ö för par, vem vet, ni kanske kommer hem nyförlovade? Allmänt | #beautifuldestinations, #beautifulplaces, #greece, #grekland, #islandlife, #oiasantorini, #santorini, #santorinigreece, #thirasantorini | |
Upp