Ungern

Jag minns så väl min ungerska farfars kyckling i paprikagryta när jag var liten och hur god den var. Nu när jag är stockholmsvegetarian så äter jag inte kyckling längre men man kan säkert göra ungersk mat med ett vegetariskt alternativ, varför inte steka vegetariska biffar och göra en ungersk gulasch. Mums. Ungern har en riktigt bra matkultur som jag är uppvuxen med, kanske tack vare mina ungerska rötter. När jag och min sambo var i Budapest i fem dagar hann vi med massor av ungersk mat, det var nog det vi åt hela tiden och det var så gott, dom är sjukt bra på bakelser med.

Vi bodde i den judiska delen där vi hyrde en lägenhet och det tog bara sju minuter ner till Donau där denna lilla bistro låg, ena bron och Donau ligger precis intill. Här åt vi en stor frukost varje dag, ja ni förstår säkert att det var ett bra ställe. 

Vi gick över två mil varje dag och utanför turistställerna vandrade vi längst gatorna och hittade ett litet take away langos ställe där vi köpte en varsin stor langos och åt. Langos kommer ifrån Ungern. Bland det godaste som finns. 


Och så klart blev det både en, två och fler ungersk gulasch. 


Allmänt, Resa till Budapest 2018 | #budapest, #hungary, #ungern | |
Upp