Relationer

Då var en ny vecka här och den har redan kommit i gång. Morgonens jobb är klara och jag ska ta mig an ett samarbete snart innan jag förbereder mig för ett jobbmöte senare i dag.

Jag scrollade lite på Facebook nyss och läste något otroligt fint på en sida om att faktiskt hylla bonusmammor och bonuspappor och att göra det bästa av situationen när det tar slut och när man har barn med i bilden. Jag har hört alltför mycket skitsnack om exens nya. Ska vi istället tänka på barnen och att situationer är som dom är och bara göra det bästa möjliga.

Ja ditt ex har träffat en ny, det är bara att acceptera det hur jobbigt det än är. Och förhoppningsvis har han valt en lika bra tjej som du är. Ge henne en chans att visa vem hon är innan du dömer ut henne och tar ut bitterheten på henne. Dina barn kanske älskar henne. Lär känna henne görst, inkludera henne i saker och få henne att känna sig som en i familjen. Vem vet, hon kanske är en fantastisk förebild för dina barn och hon kommer förmodligen att finnas där ett bra tag framöver. Så gör det bästa av den situationen istället för att slösa tid på att "hata", dina barn kommer att få det enklare om inte deras föräldrar är i "krig" med varandra. Ändra den inställning du redan har. Tänk i nya banor. 

Jag har själv varit bonusmamma tidigare till två tonårsdöttrar och jag blev bemött så otroligt bra från deras mamma. Hon är en helt fantastisk människa och en otrolig förebild för mig. Hon fick mig verkligen att känna mig delaktig och att vara en i familjen. Vackra människa. Hon fick mig att växa, att utvecklas och det är en människa jag vill ha kvar i mitt liv. 

Jag förstår att situationer kan se olika ut och att man ibland inte funkar med vissa människor men har du gett personen en ärlig chans? Lärt känna, bemött och välkomnat? Har du gått in med en bra inställning? Alla människor har brister, det har du med. Ingen är perfekt. Människor gör fel, säger saker fel ibland. Det gör vi alla. Jag med. Man klickar inte med alla så är det. Men vissa situationer får man helt enkelt bara göra så bra som det bara går ändå. 

Allmänt | |
Upp