Valt ett liv utan...

I hela mitt liv har jag fått frågor ang varför jag inte dricker alkohol. Ibland har jag fått elaka frågor men för det mesta frågor av bara ren nyfikenhet och det är helt okej. Jag förstår folks nyfikenhet liksom frågor ang varför jag inte vill ha barn.

Alkohol är något jag aldrig gillat i smaken. Jag tycker att det smakar vidrigt och jag känner inte att jag vill dricka något som jag inte tycker om. Sen blir man förskräckt över vissa människors beteenden när de dricker och det får mig bara att vilja gå därifrån och undra över alkoholens påverkan på människor. Vissa människor blir elaka rent ut sagt och borde inte dricka överhuvudtaget. 

Jag ser människor på fester som bara dricker och dricker och dricker tills dom blir aspackad, är helt borta, gör dumma saker och hetsar varandra och även sig själva att dricka ännu mer. Då undrar man egentligen hur dessa människor mår? 

När man inte kan hantera alkohol på ett bra sätt, när man inte kan sluta dricka när det finns alkohol i närheten, när man inte kan säga nej till ännu ett glas och framförallt hetsa andra också. Då ska man inte dricka överhuvudtaget. 

Många ser nog inte på sig själva som alkoholister, de ser inte att de kanske har problem med alkoholen och fortsätter på samma sätt som innan. 

En alkoholist kanske inte dricker varje dag, eller bara sitter där på en parkbänk. Att ha problem med alkoholism handlar inte om hur ofta du dricker alkohol, eller miljön i sig utan det handlar om hur man dricker. Känslan över att bara vilja ha mer, att det inte räcker med något glas. Euferinkänslan, lyckan över att dricka och bara längta till nästa glas. Till nästa gång man ska ut och dricka. Det blir som när man röker, man får suget, blir beroende, längtar till nästa cigg, man kan inte sluta, det sociala, problemen som uppstår, beteendet man skapar, hälsan som tar stryk. Då ska du nog fundera på om du har problem med alkoholen. 

Många kanske tror att de har koll. Intalar sig själva att de har det. Ligger i sängen med ångest dagen efter, bakfyllan, dåliga val man har gjort. Men det stoppar inte dig. Du glömmer allt det och börjar sen om igen. 


Hur många glas blir "bara ett glas till" för dig? Hur mår du när du dricker och hur mår du dagen efter? 

Klicka HÄR för att få hjälp med ditt alkoholmissbruk. 

För mig är livet helt fantastiskt utan alkohol i min kropp. Jag älskar att jag inte dricker alkohol och jag är stolt över mig själv över att jag kan säga "nej tack". Att jag inte påverkas av andra utan följer det jag vill. 
Allmänt | |
Upp