Drömmar 2016 och 2017

Jag tycker att det är viktigt att ha drömmar, det kan både vara stora och små drömmar men det är viktigt att ha dom. En dröm jag har haft är att inte låta min höjdrädsla stoppa mig längre från saker jag verkligen vill göra, i somras var jag mycket på hammarbybacken, jag minns att det var riktigt jobbigt första gången men jag skulle inte låta höjdrädslan stoppa mig för jag älskar utsikter, det är bland det vackraste som finns. Så andra gången jag var där uppe så var det inga problem, jag satt på toppen i flera timmar och bara tittade ut över Stockholm, det är verkligen livet för mig. Visst jag kan få lite svindel ibland men då utmanar jag mig. 
 
Jag kommer aldrig att glömma den dagen med en av mina bästa vänner och hennes kille, när vi var i Grekland, en dag tog vi båten till en vulkanö, tydligen ska vulkanen vara aktiv och hade sitt senaste utbrott på 1950 talet, hur som helst, det var riktigt brant och bara en massa svarta stenar överallt, egentligen inte så mycket att se, det är häftigt att kunna berätta att man faktiskt har stått på en vulkan, efter det åkte vi vidare till lite olika platser, en riktigt mysig dag. Jag bodde i staden Fira, huvudstaden i Santorini och mina vänner bodde i Oia och den här båten gjorde ett stopp i Oia så vi hoppade av där istället, jag hängde med mina vänner hem. Men innan vi kom så långt så måste man vandra upp till staden och ni kan ju bara googla på bilderna på Oia så förstår ni hur brant det är, en väldigt smal och ojämn trappa med en låg mur som enda skyddet vilket inte ens räckte till knäna , det var stupbrant, och där måste vi upp. båten hade åkt och jag kan lova att jag ångrade mig när jag stod där och visste att jag inte hade något annat val än att ta mig upp. men mina vänner tog mig i händerna och jag fick svindel i 30 minuter, så lång tid tog det, blev puttad av åsnor och greps av panik titt som tätt, Värmen var fruktansvärt också så när vi hade några meter till toppen tog vätskebristen över och jag hällde i mig vatten, en grekisk såg mitt lidande och hällde vatten över mig och jag var så glad över att jag klarade av att ta mig till Oia, Vad vi skrattade åt detta kan jag lova, vilket jäkla äventyr det blev och vi har skrattat åt detta mycket, åt mig mycket ;) But i did it!
 
Så här om dagen förverkligade jag en av mina drömmar, lite halft, min stora dröm är att vara på toppen av en skyskrapa i NY men jag var på toppen av en skyskrapa i Stockholm och det var så härligt, och jag tyckte inte att det var läskigt alls utan bara så härligt. Så fint ! Man ska inte låta rädslor sätta stopp för något man verkligen vill göra. 
 
Vad gjorde jag mer för drömmar 2016, jag har lite svårt med vad som hände innan augusti 2016 och har inte kunnat ta in det än, det kommer en dag. Greklandresan var iof i juli men det är bara därifrån jag kan ta in. 
 
Så kort och gott så vann jag över höjdrädslan 2016. Yes! En dröm jag också hade var att hitta mig själv, och det har jag också gjort. 
 
År 2017 så hoppas jag att jag förverkligar min dröm att bila till Italien och se lite mer av världen, städer och natur, sen har jag drömmar jag inte vill berätta om här !
 
Allmänt | |
#1 - - J:

Jag är fullt med dig i det där om att ha som mål att gå upp i en skyskrapa i NY - det är min dröm också! :) Empire state building, eller sitta i restaurangen uppe i Rockefeller center på kvällen och bara titta ut över stadens alla ljus...Eller det nya One world trade center - bara hissen upp dit i sig är fantastisk! Finns ju inte fullt så höga hus i Sthlm tyvärr, men det har kommit upp några nu iaf! Alviks torn, Lindhagensskrapan, Skatteskrapan, flera höghus vid Liljeholmskajen, Kista torn med sina 35 våningar...Så fler kommer nog! ;)

Låter jättekul med det där med Italien också! Hoppas också komma ned i Europa i sommar...Helst se flera länder på samma gång. Men speciellt Paris för mig, dit jag alltid har velat åka för att se Eiffeltornet. :)

Och ett jättebra råd det där, just att alltid ha drömmar och aldrig släppa taget om dem! Eller att de en dag faktiskt kan bli verklighet. ;)

Upp