Myshelg med vänner, middagar och annat skoj ☺️

(null)

(null)

(null)

God morgon bloggen!

Vilken mysig helg vi har haft, helt i min smak ☺️ i fredags var vi ute på indisk restaurang med vänner, och i lördags ringde en av våra vänner och frågade om vi ville se hockey och käka middag ihop, så vi packade in oss i bilen lagom till matchen. Min lillasyster var även hon där då deras dotter och hon är bästa vänner, hur mysigt. Som en enda stor familj. Och en av de bästa sakerna är att de tog min hund när jag inte längre orkade i och med olyckan 2016, så jag har ju möjlighet att träffa honom massor. Och dom är så grymma människor, vänner som liksom blir en känsla av familj. Får tårar av att bara skriva detta och tänka på det, jag är så himla tacksam. Jag har svårt att utrycka känslor det har jag märkt, vissa känslor, speciellt den formen av tacksamhet för de fina människorna jag har i mitt liv. Tack, verkligen från botten av mitt hjärta, TACK ni är helt helt otroliga 🙏 jag hamnar i någon form av tillstånd där lycka, tacksamhet och en otrolig rädsla av att förlora de fina människorna jag har i mitt liv existerar. Då kan jag bli tyst, rädd att någon ska höra gråten i halsen av blandade känslor. Svårt att förklara. 

Bloggen hjälper mig otroligt mycket på alla tänkbara sätt, här får jag ur mig känslor, tankar m.m . 

Jag skrev en uppsats i psykiatri förra veckan och då var en fråga bland annat vad Sverige har för krisberedskap när någon form av trauma händer. Och då skrev jag mina egna ord att helt ärligt så tycker jag inte Sverige hade  ett bra kristeam när vi behövde det. Den dagen olyckan hände, då var det två ambulanser på plats, ingen av ambulanspersonalen pratade med mig. Jag förstår självklart att de ville rädda min mammas liv, och det gjorde dom faktiskt. Dom fick igång min mammas hjärta efter fallet. Hon levde men var okontaktbar. Jag såg vilket jobb dom gjorde. Sen lastade dom in henne i ambulansen och åkte iväg. Men den andra ambulansen då, den hade inte bråttom iväg, vi anhöriga blev lämnade där, jag och mina tre syskon. Vi hade bästa vännerna där, men jag tänker, en psykolog, någon form av kristeam? Ingenting. Vi var tvungna att klara oss ensamma mitt i mardrömmen. Jag och mina syskon bäddade ner oss i soffan tätt ihop och vår vän var där. 

På sjukhuset, karolinska civaavdelningen , eloge till sjuksköterskorna som var heeeeelt otroliga. Ingen eloge till min mammas läkare som var så jävla dum i huvudet rent ut sagt och sa att min mamma bara hade en hjärnskakning och att hon skulle överleva.. Sen bytte vi läkare.... Men vi anhöriga då, jag sökte upp hjälpen själv. Gick till sjukhusprästen. Det var det enda. Det fanns tydligen en psykolog på civa men inte såg jag henne. Ingenting. Man gör allt för de som är mellan liv och död, absolut men de som lever mitt i mardrömmen då? De anhöriga? .. Jag fick inte reda på någonting vart jag skulle vända mig under och efter det min mamma dog (efter fyra dagar på civa) sökte jag till vårdcentralen efter några veckor och fick imodium för magen och bröt ihop och berättade för läkaren där om olyckan. Som skickade en akut remiss till en psykolog på vc. Det tog flera flera veckor innan jag fick komma till någon och det var en stor besvikelse, hon var inte kunnig på trauman. 

När jag var med om bilolyckan förra året däremot så ringde karolinska upp mig inom 24 timmar och ville att jag skulle komma på samtal om bilolyckan inom 72 timmar till dom på smärtcentrum. Där gick det undan och där gjorde dom ett skitbra jobb. Dom kontaktade mig, de gav mig tid inom 72 timmar för det är då man behöver det som mest. Men när min mamma var med om sin olycka då? Där man fick se fruktansvärda saker, och som till slut kostade hennes liv efter fyra dagar, vad var den hjälpen då? 

Någon som varit med om något liknande? 

Hur som helst.. Glöm aldrig de anhöriga !!! 

I lördags då, vi kollade på hockey och sedan tog vi med hela gänget på restaurang, vi var sex personer. Hur mysigt som helst. Jag är ju så van med stora sällskap vid middagarna så jag bara njöt ☺️ kanske därför jag verkligen avgudar stunder som är middagar med goda vänner och familj  ☺️ Mys på hög nivå.

I söndags ringde min pojkväns bror och tjej och frågade om vi ville med till ett köpcentrum,  och vi åkte dit, käkade lunch på subway och planerade eftermiddagen ihop, stod mellan bowling , bio eller spelkväll och middag hemma. Det blev det sistnämnda och jäklar vilken spännande match det blev i monopol ☺️ bästa monopolspelet ever haha. Jag kom på en stark andraplats. Vi spelade lite sjuan (bästa kortspelet) och käkade lasagne och godis. Myssöndag ☺️

Tack fantastiska människor för denna mysiga helg 🙏🙏🙏⭐️

(null)


Allmänt | |
Upp