Gillar du att jobba med kroppen?

I samarbete med Yrkesförarcentrum

Jag vet att det är svårt att komma på vad man vill jobba med i framtiden, trust me. Jag har provat lite olika saker innan jag till slut testade att jobba inom vården. Att jobba med människor var och är mitt kall här i livet, jag trodde aldrig att jag skulle klara av det, för det är tungt, det är skit, det är elände, det är sjuka människor, man ger mycket men man får så mycket tillbaka. Det är helt fantastiskt att få ta hand om människor, göra deras liv bättre, lyssna och känna empati, dom lärde mig mycket och jag sög in all kunskap som en svamp. I dag är jag en utbildad bra undersköterska, japp jag är stolt över den jag är och jag utvecklas hela tiden till en bättre människa.

Det finns så många yrken att välja mellan, vart ska man börja? Hur vet man vilken väg man ska ta? Måste man veta direkt efter gymnasiet då vuxenlivet börjar på riktigt? Tänk om man inte vet?

Många frågor och jag var precis likadan, världens ångest över att inte veta säkert vad jag vill bli. Men man måste testa för att veta. Det är då man verkligen kan känna vad man Vill hålla på med.

Gillar du att arbeta med kroppen, gillar du att köra maskiner?  Gillar du att vara ute? Ja varför inte testa på att bli maskinförare?  Det kanske är något för dig, testa en maskinförarutbildning. Du kanske är den typen som har svårt att sitta still och lär dig mer genom att testa istället för att sitta i flera år i skolbänken och höra någon prata dagarna i ändan? 

Det finns mängder med utbildningar att välja, varför inte en truckförarutbildning? Dessa arbeten behövs hela tiden. Du kanske är den typen som måste röra dig massor för att göra ett bra jobb?Allmänt | |
Upp