När vi tältade på savannen

Allmänt / HAKUNA MATATA, savannen / Permalink / 0
Åh vad jag längtar till senare i veckan då vi ska se Lejonkungen på bio, jag älskar den tecknade versionen och jag har upplevt savannenlivet på riktigt. Dom två dagarna glömmer jag aldrig, när vi sov i tält mitt på savannen, det känns så sjukt att skriva, vadå bott i tält på savannen bland alla djuren, jag? Har JAG gjort det? Ja det har jag gjort. Alltså shit. Resan dit då, genom tanzanias största savann Seregenti , det tog en hel dag, skumpigt, jätte dammigt, varmt, ont i kroppen, men det var sjukt mycket djur att se på vägen till dit vi skulle campa, det var så jäkla häftigt. Vi såg en liknande lejonklippa som i lejonkungen. 

Väl framme fick vi vårt tält, stort var det, två rum och sedan ett badrum. Med bara ett myggnät och ett tyg mellan savannen och tältet, där skulle vi bo. Det kom inte mycket varmvatten från duschen men det gjorde inte så mycket, jag såg dammet försvinna från min kropp och jag kände mig så ren. 

Fixade oss och sedan gick vi upp till restaurangen där vi åt tillsammans med våra resvänner, skålade, åt gott och sedan tog en vakt med oss till tältet, man fick absolut inte gå själv när det var mörkt. De var beväpnade och lös med ficklampa, där gick vi och jag undrade om man skulle få se ett par lejonögon, kliva på en orm, eller varför inte en flock gnuer? 

Vi hade en visselpipa ifall vi behövde hjälp från tältet och dom vaktade oss dygnet runt så jag kände mig helt okej. 

På natten vaknade jag av stora kliv utanför tältet, kliv som höll på i all evighet, iaf en timme. Lät som dinosaurier. Det var precis utanför tältet. Sedan hörde jag lejon som lät. Där låg jag och bara lyssnade i flera timmar. Vågade inte röra mig. Låg helt stilla. Overkligt men så verkligt. 

Fick veta på morgonen sedan att en stor flock med zebror gick förbi. 

Så jäkla häftigt. Vilken upplevelse som jag kommer att minnas hela livet. Det var bland det häftigaste på hela Afrikaresan. Det var värt vartenda skump, värk, dammkorn för det var inte kul att åka på vägen dit, det var jättetufft men värt varenda sekund. Ögonen gjorde ont till och från av allt damm. Så använd solglasögon. 

Vi blev attackerade av Afrikas tse tse flugor, det var nog den jobbigaste upplevelsen eftersom att blir man biten av en smittad fluga så får man afrikansk sömnsjuka och dör, finns inget bot alls. Så ja det var lite panikartat i bilen så var uppmärksam på flaggorna som varnar för dom (blå svarta) och ha stängda fönster då. Vår chaufför glömde säga till tyvärr så vi hade tusentals flugor i bilen som bokstavligt attackerade. 

Vi såg så himla mycket djur på hela safariresan och jag är mer än nöjd med alla upplevelser. Få se djur i det fria. Vilda djur, i sitt rätta element. Så som dom ska ha det. 

(null)

(null)

(null)

(null)Till top