Den magiska platsen på jorden 🦋

Vilket väder man vaknade upp till, rejäl åska och blixtrar och det regnar massor. Utsikten över havet är häftigt. Nu har jag krypit ner i soffan i mjukiskläder och sockor och drömmer mig bort till Santorini, det är den mest romantiska plats jag någonsin varit på, den slår Thailand med hästlängder, den slår Västindien och alla andra platser när det kommer till kärlek och romantik. 

Vad gör denna ö i Grekland som gör att jag är helt tagen av denna plats? Det går inte att beskriva i ord. Den ön är magisk, städerna Thira och Oia är där man vill bo när man är där.  Städerna ligger extremt högt upp och nedanför är stora lyxfartyg med gäster som besöker denna ö en dag eller två. Jag hade hela staden Thira (Fira) för mig själv en morgon och kände mig som en prinsessa när jag gick ensam genom de vackra gränderna, fick se soluppgången själv och bara njöt av höjden och tystnaden då jag vandrade genom staden. 

Hur tar man sig upp och ner på denna ö? Hela ön är inte på höjden, utan på andra sidan finns det stränder men mycket av ön består av berg och höga höjder så man får verkligen utsätta sin höjdrädsla för utmaningar. När man tex ska ner till hamnen för att ta båten till andra öar är riktigt obehagligt 🙈 vägen ner är kringelikrokig, brant,  och väldigt trafikerad, jag har både åkt buss och fyrhjuling upp och ner där, extrema kickar kan jag lova. När vi var över till vulkanen så stannade båten sedan i Oia där mina vänner bodde så då gick vi från botten till toppen och fyfan säger jag bara, det var så jäkla brant och obehagliga trappsteg som gjorde så att det kändes som att man skulle glida ner, det var smalt och brant och inge direkt räcke att hålla sig i. Det tog ca 45 minuter, i ren panik att ta sig till toppen, väl framme på toppen höll jag på att svimma ovh en grekisk gumma hällde massor av vatten över hela mig 😂 sedan var jag på benen igen med ett leende på läpparna och var så jävla stolt över mig själv. 🙏🙏

Tips på vad man kan göra på Santorini?
Ett besök till Oia, med sin fantastiska by och kända bilder är just tagna därifrån. Solnedgången går inte att beskriva och är klassad som en av världens finaste. Fira måste man besöka, magiska restauranger och gränder, man kan åka cable cars ner till en liten hamn och åka på båtturer till vulkanen, bada från båten och se Santorini på nya vyer. 

Man kan hyra fyrhjuling och åka på äventyr själv och det är enkelt att köra där, trafiken är långt ifrån trafikerad och ön är inte så stor och det är lätt att hitta. Här kan du besöka olika stränder, bland annat red beach som är väldigt häftig att se, stranden är röd. Sedan finns det en och annan svart strand att besöka. 

Det finns massor av små butiker i Fira, Häägen Daz glass med utsikt över havet, restauranger med perfekta lägen, 

När jag var i Santorini 2015 och 2016 fanns det direktflyg och avståndet till flygplatsen är inte lång alls vilket är superskönt. Vet inte om det fortfarande går direktflyg. 

Jag rekommenderar stark att åka till denna ö och upptäck den ☺️☺️☺️ det är extremt många som åker hit för att gifta sig 💑💍

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)