Som i en jurrasic park film 🙈

God morgon! 

TĂ€nkte svara pĂ„ en till frĂ„ga om Afrika 😊

Hur nĂ€ra kommer man djuren pĂ„ safarin i Tanzania? 
Man kommer djuren extremt nĂ€ra, man sitter i en bil och i den kan man öppna taket och fönstrens och sedan pĂ„ vissa platser sĂ„som kratern kunde man gĂ„ ut ur bilen vid en sjö dĂ€r det fanns flodhĂ€star. Det kunde man Ă€ven pĂ„ vissa platser i Serengeti (vid flodhĂ€starna och krokodilerna. Vi hade tur att ett lejon lĂ„g precis vid vĂ€gkanten ocksĂ„ men dĂ„ var vi ju sĂ„klart tvungna att sitta i bilen. PĂ„ en rastplats i Seregenti var det massor av apor runt oss, och en bit bort sĂ„g vi en stor elefanthjord. Man sĂ„g djur hela tiden sĂ„ man blev inte direkt rastlös i bilen, det var sĂ„ spĂ€nnande att vara pĂ„ upptĂ€cksfĂ€rd och leta djur. Alla djuren Ă€r vilda och fria sĂ„klart. MĂ„nga djur klev precis vid bilen, orĂ€dda, vi hade en elefantflock runt bilen och det var sĂ„ hĂ€ftigt. Vi kom djuren vĂ€ldigt vĂ€ldigt nĂ€ra. Vi Ă„kte i februari dĂ„ mĂ„nga ungar föds ocksĂ„ sĂ„ det var jĂ€ttemycket bebisar. 

Sedan bodde vi i tÀlt mitt pÄ savannen och vi fick inte vara ute sjÀlva nÀr det var mörkt sÄ bevÀpnade vakter hjÀlpte oss frÄn restaurangen till tÀltet och vi hade visselpipa om det skulle vara nÄgot, dom vaktade oss 24/7 och jag vaknade upp första natten och trodde att jag var mitt i en jurrasic park film, det lÀt som dinosaurier som klampade utanför tÀltet, hur mÄnga som helst, och jag hörde Àven lejon och djurskrik. Det visade sig att det gick flera hundra zebror utanför vÄrt tÀlt. Jag lÄg dÀr i flera timmar och bars lyssnade, först var jag rÀdd sedan tyckte jag att det var sÄ sjukt hÀftigt att höra detta. Det Àr ett starkt minne för livet som jag alltid kommer att bÀra med mig.

Om det Ă€r sĂ€kert pĂ„ safarin? Olyckor hĂ€nder överallt, man kan dö vart som helst, nĂ€r som helst och ja det har hĂ€nt olyckor med dödlig utgĂ„ng pĂ„ safari men det Ă€r sĂ€kert, man lever bara en gĂ„ng och som jag sa allt kan hĂ€nda vart man Ă€n Ă€r sĂ„. 

Och nej guiderna bĂ€r inte vapen i bilen nĂ€r man Ă„ker pĂ„ safarin men det kĂ€nns Ă€ndĂ„ vĂ€ldigt sĂ€kert. 


Bild tagen nere i kratern, och ja det fanns massor av flodhĂ€star i sjön 🙈
(null)

Afrika safari