2009 vs 2019

Jag hittade en gammal lista från 2009 som jag skrev i slutet av november då och som jag tänkte svara på även nu och se skillnaden för tio år sedan och idag.

1. Var du med om något du aldrig upplevt tidigare?
2009 här var jag tydligen hemlighetsfull och skrev bara att jag var överlycklig över något som jag aldrig hade upplevt tidigare. Hmm undra vad det kan ha varit?

2019 i början av året var vi på safari i Tanzania och såg bland annat big five, sov mitt på savannen i tält och flög sedan ett 12 mannaplan till Zanzibar, detta är något jag aldrig varit i närheten av att ha upplevt tidigare. Jag har köpt en tomt detta år i mitt drömområde, jag har varit i Stuthoff koncentrationsläger i Polen, jag har varit på 7 öar i Grekland på tre veckor, aldrig varit utomlands tre veckor i rad tidigare, har dansat med masajer i Afrika, sett en noshörning. Det är väl de speciella ögonblicken i år.

2. Har någon blivit föräldrar i år?
2009 då skrev jag att två vänner hade blivit föräldrar.

2019 två av mina närmaste tjejer är gravida och föder nästa år. 

3. Vilka länder har du varit i?
2009 skulle tydligen till Thailand då men det blev 2010 istället. Resan var tydligen bokad och allt.

2019 Tanzania, Zanzibar, Grekland (Aten, Naxos, Paros, Antiparos, Ios, Santorini och Kreta) Gdansk i Polen. Tror inte det var något mer ställe 😱🙈

4. Är det något du saknat i år?
2009 resor skrev jag här
2019 Detta år har innehållit galet mycket resor, det skulle vara en resa till Italien då. 

Hittade en extremt gammal bild på mig när jag var i Bulgarien med familjen. Kan ni gissa när denna bild är tagen? Den är 13 år gammal, 2006 var vi där. Här lärde jag min lillebror att simma när han var fem år gammal, här läste jag ut åtta böcker, här fick jag en riktigt fin bränna. Hittade detta inlägg från 2009 😊 Thailand är nog det land jag varit flest gånger i, jag har nog varit där fem gånger 🙈 här var det fortfarande Italien högst upp och det är det än i dag, jag vill verkligen dit. Sedan har jag faktiskt varit i Ungern förra året då vi var i Budapest. Och i år har vi varit i Tanzania och Zanzibar i Afrika. 


Här är jag på ett zoo i Phuket 2008, det slutade med att jag gick ut därifrån gråtandes över hur djuren hade det där... Nu går jag inte på djurparker något mer.. I Tanzania såg vi vilda djur. Bland annat giraffer.