Man måste bara bestämma sig

För vem man vill vara och utifrån det bara sträva efter att bli en bättre version av sig själv. Hur vill jag vara som person? vilka mål och drömmar har jag? hur vill jag leva ett bra liv? vad kan jag göra för att bli bättre? och även vara en bra förebild för andra människor.

Så är det i en relation till exempel, vill jag ha en bra kommunikation med min partner så måste jag tänka på hur jag beter mig, hur kommunicerar jag? hur kan jag göra så att kommunikationen blir ännu bättre? hur kan jag nå fram på ett bättre sätt? Allt börjar med en själv och sitt eget beteende. 

Vad vill jag? vad tycker jag är viktigt? Kommunikation är så himla viktigt för mig, att kunna prata på ett bra sätt, att kunna lyssna och förmedla känslor m.m. Hur kan jag med både tal och kroppsspråk på ett bra sätt göra detta? Att visa ett genuint intresse, och att prata på en bra nivå och även genom att Tänka, och då menar jag till exempel att du och din partner sitter mitt emot varandra vid köksbordet, oavsett vad ni pratar om så tänk på att din partner är en av de viktigaste människorna i ditt liv om det är så du känner, tänk dom tankarna i kommunikation. Jag är lite dålig på att förklara hur jag menar, det jag vill säga är att tänka positiva tankar för då förstärks allt det bra istället och då syns det både i ditt kroppsspråk och i din kommunikation. 

Ett exempel i går, jag masserade min sambo, och jag log inombords, jag fylldes av glädje och jag bara njöt av att känna på min sambos underbara kropp, jag fylldes av lycka av mina tankar och det blev som små härliga stötar i fingertopparna och allt det positiva förstärktes enormt mycket mer. Man blev nykär om och om igen, det var en mäktig känsla. Jag var i stunden, jag tänkte positiva saker om min partner. Och bara när jag kollade in i hans ögon i går och tänkte på hur otroligt vackra dom är så förstärktes även den känslan. Förstår ni lite vad jag menar. 

Samma sak gäller mig själv, att titta sig själv i spegeln och faktiskt vara stolt över sig själv. Att älska sig själv och sin kropp. Nu har vi tränat väldigt bra i fyra veckor, jag vet faktiskt inte om min kropp har förändrats på det sätt jag vill eller om det är inbillning men jag börjar älska min kropp mer och mer, jag tycker själv att det börjar att synas iaf, och jag älskar det. 

Så är det med personligheten med, den kan alltid ändras till det bättre om man så vill, eller till det sämre om man är den människan. Eget val. 

Jag är en person som värdesätter kommunikation, ärlighet och äkthet väldigt mycket och då är det ju en sådan person jag själv vill vara, vill jag ha ärlighet så är det först och främst jag som måste vara ärlig, jag kan ju inte vara en lögnare. Vill jag vara en person som värdesätter mig partner ja då kan jag ju inte vara en otrogen jävel. Jag hatar otrohet så varför skulle jag då vara otrogen? det finns inte på världskartan. 

Otrohet är inte bara fysisk kontakt och då menar jag självklart om man skriver till någon på ett sätt som inte är okej. 

Vill du vara en otrogen jävel, ja då blir du det, vill du vara en lögnare så ljug på, vill du gå bakom ryggen, ja då kommer du med största sannolikhet att göra det. 

Vill du vara ärlig så kommer du att tala sanning, vill du vara romantisk, var romantisk. Vill du vara gladare, skratta mer och gör saker som är kul. 

Hur kan jag på ett sätt säga till min partner att ta hand om disken oftare? är det genom att säga med en sur ton "va fan kan du någon gång ta hand om disken" eller låter det bättre att säga, "det skulle göra mig otroligt glad om du kunde ta hand om disken" med en fin ton. Då är sannolikheten större att din partner faktiskt tar hand om disken och du behåller en positiv känsla inom dig också.

Börja med dig själv, hur vill jag vara som person? hur kan jag ändra mig för att komma dit jag vill vara? börja redan idag. Att vilja förändras och hitta vägen till lycka börjar med dig själv.

Bryt dåliga mönster, minska dina dåliga sidor och förstärk dina positiva sidor, du blir lyckligare, du kommer att välja rätt vägar, du kommer att ha ett bra samvete och må bättre i dig själv. 

Jag tycker att det är en otroligt underbar resa i självutveckling som jag har mycket kunskap i och som gör att jag är den jag är i dag och den jag faktiskt vill vara, jag är så glad och stolt över den människan Jag är och det vill jag att andra också ska känna därav detta inlägg. 

Tankar visas i kroppsspråk och hållning, när jag var modell så var det just det jag fick lära mig, tänk att Du äger catwalken på scenen, tänk att du är asgrym på det du gör, det kommer att synas i både hur du går, i hållning, i dina ögon m.m . Så är det med bilder med. 

Hur mycket du än säger till en människa att gör si och gör så så kommer den människan ändå göra sina val utifrån vem den människan vill vara m.m. Personen måste själv komma med insikt med vem denne vill vara och utefter det göra förändringar. 

Det är i slutändan du själv som gör orden och tankarna till handling 👊 

Detta inlägg började jag skriva klockan halv fyra i morse med lite uppehåll, bland annat på gymmet, för att jag vill förändra min kropp och mående till ännu bättre. Nu blir det mat, Nom Nom. Hoppas att ni gillade mitt inlägg och lär er att knäcka koden till att utveckla dig själv till en bra version av just dig.