La via dell'Amore och hakuna matata

Sitter och läser mina vänners blogg som gör en helt fantastisk resa just nu i Asien och nu är dom i Thailand och åker runt. Dom gör typ min drömresa fast i asien och drömmen om Italien blir bara starkare och starkare. Tänk att vara borta i Italien och bara upptäcka alla fantastiska platser, gå på kärlekens väg men som dock inte är öppen längre men planeras att öppna om något år, vandringsleden ligger mellan Riomaggiore och Manarola och är två platser jag alltid velat åka till.

Hur länge har jag då haft denna dröm om Italien? Väldigt väldigt länge, så länge jag kan minnas. Är det något land som jag skulle kunna tänka mig att köpa ett semesterhus eller lägenhet i så är det just där. Tänk att ha en stor vingård där man kan ha familj och vänner över och utgå därifrån när man vill upptäcka hela Italien. 

Min italienska släkt bor i nord östra Italien tror jag det var, i Ravenna där min farbror är begravd. Jag närvarade inte på begravningen då jag hade min totala resångest då som jag övervann några månader senare, bättre sent än aldrig. Detta var när jag var ungdom, vad kan jag ha varit, 12-13 år men jag skulle övervinna den fortast möjligt för jag älskar verkligen att resa men hatar att flyga, och här sitter jag nu x antal år senare fortfarande med världens flygrädsla men har ändå sett många av världens hörn och det är så jävla värt det, jag flög ju till och med ett tolvmannaplan från Arusha (Tanzania) till Zanzibar, det var jobbiga 1,5 timmar men värt varenda sekund när vi senare var framme. Det var totalt värt varenda sekund till Afrika över lag. Vilken livserfarenhet som fortfarande är helt overklig. Kan ännu inte fatta att jag har varit i Afrika, sovit på savannen, sett alla möjliga djur på nära håll, varit mitt i filmen lejonkungen, ätit afrikansk mat, sovit i tält och hört tusentals zebror och även lejon utanför tältet på natten, först var det as läskigt, jag vågade inte somna om och bara låg och lyssnade och efter fem minuter skrattade jag för mig själv och tyckte att det var så jävla häftigt och overkligt. Om nått skulle hända hade vi visselpipor så att vakterna skulle komma till oss, dom var beväpnade. Kan inte fatta att vi gick från restaurangen till tältet på kvällen i totalt mörker med en beväpnad vakt och kunde när som helst bara stöta på ett vilt djur. Kanske ett lejon, zebror, giraffer, stora pytonormar, leopard eller varför inte en noshörning. Fattar ni vilken overklig resa det var. Känns som jag vaknat upp ur en dröm när jag inser att jag faktiskt har varit i Tanzania och savannen. 

Jag sitter här och ler när jag tänker tillbaka på hela den resan, från riktig skräck till en sån wow känsla som är svår att beskriva om man inte varit där. Skräcken, då tänker jag på när vi blev attackerade av flera tusen tse tse flugor, tänk er en värre grad än bromsar plus att flugan bär på afrikansk sömnsjuka som är 100% dödlig om man blir biten av en fluga som bär på den. Men som tur var så är det bara vissa områden som har dessa flugor så det var bara en enda gång vi var i ett sånt område. 

Hoppas att jag inte skrämmer er nu om ni planerar att åka dit, dom områdena som har dessa flugor har flaggor som är blå svarta och guiderna ska säga till när man åker i ett sånt område men vår glömde säga det och oturligt nog hade vi alla fönster plus taket öppet så dom attackerade oss i bilen. 

Annars var resan bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv som jag alltid kommer att bära med mig. Går inte att förklara. Wow känsla över att se en noshörning plus bebis noshörning, stå vid en sjö full med flodhästar, se lejon precis nedanför bilen, alla elefanter som för övrigt är det vackraste djur jag vet, wow känsla över att ha varit i en massajby, skola och i en hydda, wow känsla över kratern, wow känsla när vi till slut landade med vårt lilla plan, wow känsla över att ha varit där i februari då djuren får sina bäbisar, wow känsla över livet jag lever. 

Nyp mig. 

Sen har jag ju som jag nämnde min drömresa till Italien där jag verkligen vill se massor av romantiska häftiga platser. 

Nya Zeeland skulle också vara häftigt, ja det finns fortfarande så många outforskade platser jag inte varit på som jag verkligen vill till. 

Vad blir nästa äventyr? 🙈