Hakuna matata

För ett år sedan stod jag i denna krater bland vilda djur, i denna lilla sjö fanns det massor med flodhästar och runt mig fanns det stora flockar av zebror, gnuer, lejon, en noshörning med en bebis, flamingos, hyenor, elefanter, plus massor av andra djur, och så jag. I dag gick det upp för mig att jag befann mig i Tanzania för ett år sedan exakt och var på safari, jag har inte riktigt fattat det tidigare, det var så overkligt. 

Det kommer att komma lite Afrika inlägg nu lite då och då i februari tänkte jag för jag måste verkligen dela med mig av allt vi fick uppleva. I kratern var det verkligen lejonkungenkänsla. Vägen ner var jätteläskig, brant, stup och vägen upp vår ännu läskigare, det var helt galet. Vi är så långt ner att när vi stod där uppe innan såg vi inte ett enda djur i kratern, men när vi kom ner var det fullt med vilda djur överallt. Tyvärr var noshörning med sin lilla bebis så långt borta att det inte gick att ta en bild men jag såg dom genom kikaren.

Lite tips för er som funderar på att åka på safari är att ha något med er som rengör näsan för det är så himla dammigt i Afrika och speciellt när man är på safari och skumpar runt i en bil på grus och sand hela dagarna. Vi var så dammiga och rent av smutsiga i en hel vecka, vattnet i duscharna var minimal så det gick knappt att tvätta håret alls. Sen om ni bokar en resa med både safari och Zanzibar så ta det i den ordningen för man är väldigt mör efter en veckas safari i kroppen, långa dagar, mycket skumpande i bil. Räkna med att flyga tolvmannaplan till Zanzibar, har man tur kan det vara ett lite större plan men det är så värt det, vilken plats. 

Glöm inte malariatabletterna och jag hoppas att ni också får uppleva denna resa för den var helt fantastisk.

Vi hörs i morgon. Godnatt. #afrika - #hakunamatata - #safari - #tanzania