Flyttar till lägenhet

Som ni kanske förstår vid rubriken så flyttar vi till lägenhet redan nästa månad, och inte till vilken lägenhet som helst utan till min lilla pärla, min lägenhet. Min älskade lägenhet, nu får vi chansen att faktiskt skapa lite minnen där också innan vi flyttar till vårt drömhus om ca 6 månader mer eller mindre, vi väntar med stor iver på husleveransen, allt är klart med tomten och huset ska bara tillverkas först som ni nog redan vet. Jag hoppas självklart att vi får huset snabbare, tänk om de skulle ringa och säga att "vet ni vad, vi har ett lösnummer och ni kan få ert hus redan nästa vecka" man vet aldrig. Så, nu är planen iaf att flytta hem till "mig" tills huset kommer.

Jag minns när jag köpte min pärla i slutet av 2016 och fick flytta in i februari 2017, när jag öppnade dörren till en helt ny lägenhet, nyproduktion och den doften glömmer jag aldrig, den doften kommer vi nog att uppleva när vi sätter in nyckeln till vårt sprillans nya hus. Att jag Nicki skulle få uppleva en sådan här dröm trodde jag aldrig, en husdröm, till och med ett husbygge. Nyp mig inte säger jag bara

Tänkte att jag skulle svara på lite frågor angående vår husdröm som jag får titt som tätt så här kommer det lite frågor och svar. 

Varför blev det just ett nytt hus?
Vi är nog lite kräsna båda två, jag är extremt kräsen när det kommer till vart jag faktiskt vill bo, och det tycker jag att man ska vara, speciellt om man vill slå rot där och det är precis det vi är ute efter. Sedan var vi på olika visningar och nu låter jag som att jag har näsan i vädret men så är det verkligen inte utan det kändes inte bra, antingen var det läget som var fel som det var i de flesta fallen, eller så kändes det inte rätt med huset. Sedan hittade min sambo drömtomten och när jag säger drömtomten så är det verkligen så, den ligger i det området jag absolut till 100 procent känner mig hemma vid, där jag vill bo hela livet, den ligger perfekt och båda känner sig verkligen hemma här. Men det var ju bara en tomt, ett hus då? Vi var nog båda överens direkt om att vi köper ett färdigt hus, vi åkte till nybygget vid Arlanda ett flertal gånger, gick in i varenda hus, kände efter. Skulle det vara enplan, eller ett tvåplanshus? Hur i hela friden ska vi hitta en leverantör när det finns rätt många? Hur stort ska huset vara? Vinkel? Eller bara en rak rektangelformat hus? Vi uteslöt tvåplanshus direkt och körde på enplan, jag gillar inte trappor och jag tycker att det är riktigt härligt med enplan, sen är det ju här vi vill bo när vi är äldre och då är det skönt att slippa trappor, sedan största möjliga hus så vi inte känner sedan när vi flyttar in att det blev för litet, utan här ska det finnas rum för tillökning och ditten och datten. 
Ett vinkelhus blev det, så att det händer lite med huset. Vi hittade huset vi ville ha och när allt pappersgöra var klart så beställde vi det. 

Vilken färg kommer huset att vara? 
Huset kommer att vara helt vitt med ett svart tak. Varför vi valde ett svart tak var för att om det skulle vara så att vi i framtiden vill måla om huset så tycker jag personligen att det är finare med ett svart tak. Det passar till allt. 

Hur stort kommer huset att vara? 
Vet inte om jag har avslöjat det redan eller inte eller om jag ska suga på den karamellen lite till, men okej, boytan är 150 kvm, eller nu blir jag osäker på om det inte till och med är 160 kvm. Något sånt iaf. Och att det är enplan kommer göra att det känns jättestort. 
Vi har ett par bekanta som har detta hus i äldre modell men vinkeln m.m är detsamma och det kändes så bra när vi var där inne. 


Men tills dess flyttar vi ett tag till lägenhet igen vilket ska bli mysigt, jag ser fram emot det. Trodde först att jag inte skulle palla en flytt till eftersom vi har flyttat runt en hel del men så fort vi fick datumet på när huset kommer och veta när vi kan flytta in så känns livet så himla enkelt, nu när man vet slutet på allt flyttande. 

Och jag som tyckte att vi skapade helt fantastiska minnen både 2018 och 2019 men det blir bara bättre och bättre för varje år. 

#drömhuset