Vad är egentligen styrka?

Och då menar jag mental styrka. Vad är egentligen det och vad karaktäriserar en människas styrka? Det finns nog inget lätt svar på den frågan och jag behövde lite hjälp, inspirationen till detta ämne kom från min lillasyster då hon skickade en video till mig där hon berättar att jag är en stark människa,  "varför är jag stark som människa" ställde jag henne frågan sedan och hon gick berätta via telefonen. 

Några saker hon sa om just mig var att jag alltid vänder tragedier till styrka, att inte bli förlamad kring svåra händelser utan agerar runt det, att om Nicki kan det så kan jag det, att alltid jobba med att bli en bättre människa med mera. 

Alla har vi nog en styrka inom oss, om vi verkligen vill. Styrka för mig är inte att ha den bästa rollen på ett jobb, eller ha en fet plånbok. För mig är styrka mycket mer än så, hur en människas personlighet är, hur man vänder motgångar till styrka, hur man vågar stå emot sånt som man inte tycker är okej, hur man vill vara som person och att man strävar efter att utvecklas till det positiva, hur man är en BRA inspirationskälla för andra med mera.
Just det där med inspiration värmde extra när min syster sa det, att jag är en inspiration för henne och för många andra. 

Hela jag är nog som en öppen bok och det får jag höra hela tiden, jag kan liksom inte dölja känslor jag känner, jag kan inte lossas tycka om personer jag inte har respekt för utifrån hur deras personlighet och val formar dom, jag kan klämma fram ett hej på sin höjd. Jag inspireras själv av människor som står upp för vilka dom är, som gör bra val och människors godhet och ärlighet. 

Alla val man gör i livet får konsekvenser och skapar din personlighet och karaktär. 

Jag tycker det är en otroligt fin styrka att göra rätt val och stå för sin moral och i mina ögon växer sådana människor så otroligt mycket. Nu menar jag val såsom att stå emot mobbing, att säga NEJ till att strula med någon annan när man faktiskt är i en relation eller flörta på olika sätt, att omvandla tragedier av olika slag till att göra en positiv personlig utveckling, att alltid sträva efter att bli den bästa versionen av dig själv och vara en bra människa. 

Det var lite svårare än vad jag anade att skriva om styrka. Jag tror att det bästa sättet är att hitta styrka inom sig är att fråga sig "hur vill jag vara som människa", då kan du börja att jobba med din personliga utveckling. 

Och styrka spelar verkligen ingen roll om du har en fet plånbok eller om du är sjukskriven. Styrka handlar inte om att du alltid ska vara glad, styrka handlar inte om jobbroller. 

Styrka handlar mer om godhet, inspiration på olika sätt för andra, att följa sitt hjärta, att vara en kämpe trots motgångar, att ha en hög bra moral, våga stå emot saker som inte är okej, stå för sina misstag och ärligt prata om dom inför dom drabbade för att kunna utvecklas som människa. Det för mig visar styrka bland människor. 

En otroligt fin styrka är när människor är äkta ärliga och sådant värderar jag väldigt högt. Styrka speglar din själ, i dina ögon, i din godhet och din äkthet. 

Styrka är så mycket mer än vad jag har nämnt i detta inlägg. 

👊