1 vecka plus 5 dagar!

Morgnarna här börjar väldigt tidigt vilket är jätteskönt, när klockan ringer 05.00 flyger jag upp som jag alltid gör, jag är inte den som kan ligga och dra mig utan jag går upp direkt. Startar dagen med en skön morgonpromenad och lek med Albert innan vi går hem och sover en timme till.

Vädret i dag är perfekt, strålande sol med svala vindar vilket jag älskar. Jag är nog en mer vår och höstmänniska, jag älskar lite halvkyliga vindar så jag längtar extremt mycket tills det att vi flyttar in i huset och när man öppnar balkongdörren på morgonen och känner den friska doften svepa sig in i rummet, hänga ut sängkläderna och sätta sig på altantrappan med frukostskålen i handen. Underbart. Näst nästa vecka bär det av. Då blir detta verklighet. När drömmar blir verklighet. 

Jag och Albert var förbi huset senast i går och kikade läget, tapeterna var inte på plats än tyvärr vilket är synd. Jag hoppas innerligt att de kommer senast i början av nästa vecka. Helst denna, för städning och allt ska vara klart till besiktningen den 4e. Varför jag inte bloggat så mycket om huset på sistone är för att det inte finns så mycket att berätta. Vi väntar på målaren thats it 😊 

Vårt hus heter Tove och är ett enplanshus med vinkel och husleverantören är Älvsbyhus. Boytan är på 150 kvm med fem rum och kök för närvarande, går att göra ett rum till vilket vi har förberett för om vi vill ha ett till i framtiden. Det finns en storlek större på hus som är på 180 kvm vilket vi ville ha först men det fick inte riktigt plats och ett enplanshus ville vi ha. Tydligen är det inte så vanligt med enplanshus vilket man märker av när man åker runt i olika områden men jag är helt förälskad i det och skulle verkligen rekommendera ni som funderar på hus att ta enplan, så öppna ytor. Vet bara hur det är när man kommer till kunder (jobbar som uska och åker och tar hand om personer) att många har tvåplanshus och de får bosätta sig på undervåningen pga sjukdomar, åldern m.m. Och i detta hus planerar vi att åldras i. Hur som helst. Det krävs lite mer plats för ett sånt hus eftersom man inte bygger på höjden. Vår tomt är 3200 kvm och är långsmalt. Storleken är perfekt, inte för stort men heller inte för litet med en riktigt bra planlösning. 



Drömhuset | #drömhuset, #tove älvsbyhus, #älvsbyhus | |
Upp