Jag får väl också vara nöjd med min kropp?

Det här med ideal har jag länge rynkat pannan åt, vad är egentligen ideal och varför ska jag som har den typiska "idealkroppen" enligt andra känna skam och skuld över att lägga upp bilder på mig själv i bikini medan en annan som inte har den typiska "idealkroppen" får massor av kärlek?  Får jag som har "idealkroppen" inte vara stolt över min kropp? Får jag som har "idealkroppen" inte lägga upp bilder på mig och min kropp utan att vissa blir provocerade? Och vad gör det att folk gör plastikoperationer? Det är väl deras val? Varför är det bara okej att göra det om man har haft cancer eller har för stor byst? Varför är det okej att förminska något men inte att förstora? Varför har folk mer åsikter om det? Kropp som kropp. Jag har till och med fått påhopp av att jag tränar, alltså seriöst ja jag har enligt folk idealkroppen men varför har jag då inte rätt att känna att jag också kan träna utan att folk blir provocerade? Jag tar hand om min kropp med träning, jag är Stockholmsvegetarian och jag älskar choklad, jag dricker inte alls mycket läsk och jag unnar mig godis på helger. Nej jag äter inte "skräpmat" längre utan föredrar en god sallad istället. Och ja jag har gjort mina bröst, jag älskar mina bröst, jag gjorde det för min egen skull och jag ville ha stora bröst, det är det enda. Och nej jag kan inte rå för att jag inte har celluliter på min kropp men min kropp är fin, oavsett celluliter eller inte. Jag har breda höfter och jag har en rumpa och jag älskar mina kurvor, jag älskar mina bröst även om jag gjort en bröstförstoring, jag tror säkert att en med stor byst som har förminskat sina bröst är lika nöjd som jag. Alla kroppar är fina oavsett. Och jag älskar faktiskt min kropp, jag älskar mina ben, jag älskar mitt ansikte, jag älskar mitt hår, jag älskar mina händer, jag älskar det mesta med mig och jag tänker inte må dåligt över andras åsikter och kommentarer, aldrig mer. Och kommentera Aldrig en människas kropp negativt, vad vet vi egentligen hur människan i sin kropp mår?

Vad som avgör om en människa är vacker på utsidan är faktiskt ändå hjärtat, hur en människan är, vilka val den gör som påverkar andra negativt, vilken personlighet. Ni har säkerligen varit med om och känt att du inte ser den människa du tyckte om en gång i tiden med samma ögon och det ligger något i det. Du har säkert varit tillsammans med någon och sedan när det tagit slut blir människan "ful" men människan ser ut som den gjorde när ni var tillsammans, det är kanske så att personen sårade dig på ett eller annat sätt? Personen kanske har varit otrogen? Sådana saker gör faktiskt att man ser en person med helt nya ögon. Jag har varit med om otrohet i mina tidigare relationer och ja personen blev "ful" i mina ögon. Attraktionen försvann, kemin försvann, ja allt. Jag tycker att otrohet är fruktansvärt och är långt ifrån den personen jag är. Ursh fy och blä. Jag tycker så synd om människor som blir bedragna, jag gör verkligen det. 

Människor med godhet, äkthet, äkta kärlek, ärlighet, sårbarhet och trygghet är bland de finaste skapelser som finns och de lyser verkligen om dessa människor inifrån och ut. 

Så vad är egentligen ett ideal? Ska inte det istället vara en personlighet? Istället för en kropp? Ska vi inte skapa fina människor med bra moral och åsikter istället?

Och för övrigt så tycker jag att man stolt ska visa upp sin kropp oavsett hur den ser ut, alla har vi saker vi är mindre nöjda med, alla har vi våra skavanker. Sluta påpeka andras utseende och bry dig om ditt eget istället. Jag tänker iaf med stolthet visa upp min kropp.

Här är jag och min kropp, mina tuttar har jag gjort större annars inget men vad hade det spelat för roll om jag hade gjort mer? Min kropp, mina val. Så trött på folks åsikter om kroppar, och att få höra ditten å datten.. 

Nora

Starkt inlägg! Bra skrivet och jag håller med dig i allt du skriver!! Har också fått kommentarer om min kropp och jag tycker att andra ska GE FAN i att kommentera på kroppen. Precis som du skriver, det är väl en personlighet som ska vara ideal! Skitsamma hur en kropp ser ut och vad personen väljer att göra med den. Det angår inte någon annan än dig själv. Väl skrivet syster, du är grym ♥