2 veckor kvar till huset kommer

Att avsluta ett gammalt kapitel i lägenheten närmar sig och det nya kapitlet som husägare närmar sig med stormsteg och om bara två veckor kommer huset vilket är helt fantastiskt och då börjar jag blogga mer om vårt Drömhus som har en egen kategori här på bloggen, då det kommer att hända saker varje dag i några veckor. Det är liksom mindre än två månader kvar till det att vi får nycklarna och för första gången kan kliva in i vårt drömhus. Jag som är van med mina 26 kvm ska nu få bo på 150 kvm. Snart är vi där. Snart är vi verkligen där, med naturen utanför fönstret, med havet ett stenkast bort. Det ska bli en sådan underbar känsla över att få se våra möbler igen och framförallt inte behöva flytta runt mer.

Vi bodde först i min sambos lägenhet när vi flyttade ihop, där köpte vi gemensamma möbler och skapade oss ett hem. Sedan när vi sålde lägenheten och köpte tomten så flyttade vi runt då jag ville att min hyresgäst i min lägenhet skulle få bo där i ett år åtminstone. Tror vi bodde på 4 ställen innan vi flyttade till min lägenhet den första mars i år och våra möbler får vi inte plats med här. Kommer det ens att passa in i vårt hus? Jag är lite osäker på det faktiskt. 

Tanken var från början att hitta ett hus eller radhus och letandet började, i flera veckor var vi på visningar varje helg och vi kände oss inte hemma någonstans, antingen var det området eller så var det huset. Jag trodde aldrig att vi skulle finna ett hem då jag är extremt kräsen på vart jag vill bo, jag vill liksom känna mig hemma och inte köpa något bara för att. Det ska kännas bra med både huset och området, inte bara något. 

Men sedan en dag kom den, den finaste tomten jag någonsin sett och förutom det, den låg i området jag trivs i då jag är uppväxt där. Men inte trodde jag att vi skulle vinna budgivningen men vi chansade och var med i den tills dom andra slutade att buda och vi kunde köpa tomten. Vår älskade tomt som vi båda kände att vi ville ha så himla mycket. Den blev vår. Sedan startade nästa projekt, vi måste ju ha ett hus. Lösvirke funderade vi inte ens över utan det var direkt husleverantör, men vilken? Vilket jag fortfarande inte har avslöjat än. Vi åkte till Nybygget och hängde där i flera timmar och pratade med varenda husleverantör där i princip innan vi bestämde oss för vilket hus vi ville ha. Det fanns riktigt fina hus vid Nybygget och det är väldigt bra att åka dit även om kanske inte just din husmodell fanns där så får man ändå ett hum och det är så bra att prata med olika husleverantörer. Vårt hus fanns inte där men en modell som var mindre och som inte hade vinkeln vi har på vårt, men man såg alla vitvaror, badrum, fönster, lister, allt sånt. Sedan åkte vi till några bekanta som har huset vi vill ha men som är några år äldre och det kändes så bra och stort och som en bra planlösning. 

Jag har fortfarande jättesvårt att se hur ett stort hus ska få plats på vår lilla grund, haha. Och om två veckor bygger dom upp vårt hus, jag funderar på att köpa mig en solstol och åka dit och sätta mig hela dagarna bara för att se, skämtåsido. 

Bild från första besöket på Nybygget som ligger vid Arlanda. 

Bild från vårt område.