Greklands öar. Vilken ö ska man välja?

Ni vet nog hur mycket jag älskar Grekland och jag har varit på nio olika platser i Grekland totalt och jag har varit i Grekland fyra gånger så jag tänkte skriva lite om Grekland utifrån en lista jag hittade och mina åsikter och så om de olika kategorierna. 

Först upp är att Santorini ligger högst upp på "honeymoon" resa och det kan jag inte mer än att hålla med om, man ser alltid folk som är nygifta och tar sina bilder där, sist fick vi se en förlovning också så ja Santorini är platser för honeymoonresan, jag har varit där tre gånger och jag älskar Thira, Oia och Imorvilegi, Santorini tycker inte jag har fina stränder så jag rekommenderar att man ska bo vid dessa platser som jag nämnde. 

Sedan kommer kategorin partyöar och då kom Mykonos, Zakynthos och Ios upp och jag har varit på alla tre öarna och jag kan hålla med om att de är partyöar. På Mykonos åker många kändisar till och festar tydligen, när jag var där var Mischa Barton där samtidigt, det finns mycket ställen men personligen är inte jag en partybrud, jag gillar mer chilla uteställen. Ios åkte vi till under lågsäsongen men i stan fanns det hur mycket barer som helst, inget vi var inne på men ja dessa är partyöar, det kan jag hålla med om. 

Bästa öarna för par, här nämns återigen Santorini och det kan jag hålla med om, andra öar som också nämns är Paros och Kreta som jag har besökt. Paros har hur mycket fina platser som helst, stränderna är så vackra och de har nudiststränder i små buktar. Kreta kan jag inte säga så mycket om då vi bara var inne i Chania, för turistigt för min smak. Den sista ön är Folegandros, där har jag inte varit men det såg hur mysigt ut som helst. Har någon av mina läsare varit på den ön? 

Bästa öarna att besöka vid första Grekland besöket, här nämns dessa fyra öar som jag har besökt. Santorini, Paros, Naxos och Mykonos, ett måste att besöka när man är i Grekland. Men som alla öar i Grekland har, alla har något unikt. Santorini har sin magnifika solnedgång och höga höjder, Mykonos kallas lilla Venedig och är så fint med deras väderkvarnar vid havet och små gränder, lite gamla stan känsla. Paros och Naxos har sjukt fina stränder och är mysiga små öar. 

I kategorin stränder nämns dessa öar, Mykonos, Ios, Kreta, Naxos, Lefkada och Koufonisia, jag har varit på de fyra förstnämnda, Mykonos har jag bara varit på en strand, där tyckte jag att man låg för packade och för mycket folk, Ios och Naxos har sjukt fina stränder och Kreta kan jag inte säga något om då vi aldrig var vid en strand där. 

Bästa öarna för familjeresan är Naxos, korfu och Kreta. Naxos håller jag verkligen med om, Korfu har jag aldrig varit på. 

Bästa ön att cykla på är tydligen Kos, jag har aldrig varit där. 

Vill man unna sig lyx och sånt är Santorini topp ett, även Mykonos nämns här. 

Och om ni är som jag som vill ha en lugn skön miljö är Antiparos topp ett och det håller jag med om, där har jag varit och det är en sådan lugn liten ö. Här nämns också Karpathos, Folegandros och Ikaria. 
Jag googlade på Ikaria och det såg så himla vackert ut, men alla dessa öar jag inte varit på vill jag någon gång besöka. 

Har ni mina läsare någon ö att rekommendera att åka till? Skriv en kommentar ☺️


En strand på Naxos.

#greece - #grekland - #öar i grekland