Hur skyddade vi oss från malaria i Afrika?

Hur var det då när vi var i Afrika förra året (kan inte fatta att det är ett helt år sedan vi var i Tanzania) när vi var i Tanzania där det finns malariamyggor var vi tvungna att äta malariatabletter under hela vår vistelse där, jag tror att behandlingen började 2 dagar innan vi åkte och vi avslutade den 5 dagar efter det att vi kom hem. Utöver det så var det myggnät runt alla våra sängar på de alla hotellen vi bodde på och även när vi bodde i tält mitt på savannen, där var det väldigt skyddat med nät. Fattar fortfarande inte att jag har bott i tält mitt på savannen i Afrika och fick höra zebror och lejon på nätterna och då var det bara tältväggarna emellan oss och djuren när dom klampade utanför. Vi hade vakter där 24/7 så man kände sig väldigt trygg.

När vi kom till Zanzibar så sprejade dom vårt rum och nät varje kväll med myggmedel också förutom vårt gigantiska nät. Och sedan när vi flög hem med Kenya airways så sprejade dom på flygplanet med, dock var det då någon form av desinfektionsmedel, vilket jag inte upplevt tidigare.

Hur var det då med myggbett, vi fick någon enstaka, inte mycket alls och dom var jättesmå. Jag får betydligt värre myggbett när jag är i Thailand. 

Denna säng i Zanzibar var så sjukt stor, lätt plats för en hel familj 😂
#africa - #afrika - #zanzibar