Droger

Jag vet inte vad man ska göra åt det växande problemet med att folk tar droger, uppenbarligen mår allt fler sämre i vårt samhälle. Vad ska man mer säga än att droger förstör ens hjärna och i värsta fall kan det leda till att man dör, man knarkar ihjäl sig med andra ord, hur hårt den än låter men det är ju sanning. 

Man måste göra något innan det, innan en person ens provar på droger för första gången. Att göra något tidigt är väl den bästa effekten på lång sikt, att föräldrar har mer koll på sina barn och på det bästa sättet göra deras uppväxt till något bra. Men det kan ju även hända dom som har den där trygga uppväxten, föräldrar som bryr sig och som gör allt för sina barn. 

När man tar droger så tolkar hjärnan det som en kraftfull belöning som ständigt söker högre och högre rus eftersom att drogerna har den effekten till slut, för att uppleva samma rus som tidigare så vill hjärnan ha starkare och starkare droger. Man blir beroende och till slut är det enda man tänker på hur man ska få nästa rus. 

Och det spelar ingen roll vad andra säger utan du måste själv vilja förändras, du måste själv vilja sluta med droger. 

Känns som att folk i dag tar droger så jäkla lätt, att vi lever på ett nytt 70-tal där var och varannan tar droger. 

Att dämpa ett mående med droger är långt ifrån rätt val, tvärtom, du kommer att må sämre. 

Jag har själv aldrig tagit drogen men man har sett och man har hört vad detta gör mot människor och jag har hört med egna ord folk som brukar droger hur dom mår av det. Jag vet inte mer vad jag kan göra som bloggerska än att tjata om hur farligt det faktisk är med droger och hur det fuckar upp en hjärna. Tråkigt att vårt samhälle ser så lätt på detta...