Högtid

När vi åt risgrynsgröt här om dagen så växte känslan inom mig, den där speciella julkänslan som sprudlar i hela kroppen. Jag älskar verkligen julen och det är helt klart den bästa högtiden och jag minns jularna hemma som otroligt mysiga, hur jag och mina syskon klädde julgranen, julmusiken på högsta volym. Granen stod alltid där den stod, i vardagsrummet på övervåningen med en vacker utsikt bakom sig, klädd i röda färger och ett härligt ljus. Man såg den när man gick förbi, den var verkligen så vacker. Jag tycker att klädda granar i röda kulor är bland det mysigaste som finns och bara skenet granen ger i från sig skapar en sådan magisk känsla. Sen doften av all julmat, att få vara tillsammans och bara mysa. Jag har alltid firat julen på samma sätt, dock blev det annorlunda när mamma gick bort i sin olycka. Första julen bara någon månad efter olyckan så jobbade jag hela julhelgen som uska och de blev en så lyckad helg med våra äldre och sjuka människor, jag gav dom mycket men jag fick så himla mycket tillbaka, jag kommer aldrig att glömma min första jul utan min mamma.

I år blir julen även med Albert, det är hans första jul och jag ser så mycket fram emot denna julhelg tillsammans med mina nära och kära, och en riktig gran är ett måste. Jag hoppas att det blir en vit jul i år här i Stockholm och att Albert även får uppleva snö för första gången. 

Har precis trimmat, fönat och duschat honom och satt på lite julmusik. Ja jag vet att det är ca 2 månader kvar men fick en sån otroligt stor längtan efter julen. 


Här är jag iväg på någon jullunch för några år sedan.