Vad är det som är så intressant med att göra saker man kanske inte ska?

Vad skönt det är att hitta tillbaka till rutiner som man verkligen trivs med. I går avslutade vi dagen med två yoga pass vilket var otroligt skönt, det första passet var tufft och svettigt medan det andra var mer avslappning och andning. Och i morse var jag nästan lite ivrig på att komma ut på en pw halv sex på morgonen, Albert fick följa med, det är skönt nu när han börjar att bli större. 

Och det är faktiskt Albert som inspirerade mig till dagens inlägg som handlar om att djur och människor har en förmåga att dras till saker som är "förbjudna". Albert tog min toffs i morse och lekte med och hade jättekul och då slog det mig att djurs beteende inte skiljer sig jättemycket från oss människor. Barn dras till saker som föräldrar säger nej till. Och så är det med vuxna med. De dras till det förbjudna. Inte alla, kanske inte jättemånga men många gör det. Hur häftigt tyckte man inte att det var att röka när man var yngre, jag minns att jag var 15 år när jag provade på det och jag kände mig cool, i know.. Spänningen i det "förbjudna".. Varför kan inte otrogna jävla skaffa öppna förhållanden i stället för att krossa hjärtan tex? Varför gör man inte slut fast man är otrogen? Varför har man älskare/älskarinnor bakom ryggen på sin älskade? Varför flörtar man bakom ryggen vilket också är otrohet? De flesta vill leva i tvåsamhet och har bestämt med sin partner om vad otrohet är och var gränser går, men likförbannat ska människor gå över den gränsen iaf. Spänningen, egoismen, vidrigt beteende mm, det helvetet har många ord för den människan som faktiskt klarar av att bedra sin partner. Hjärnan är färdigutvecklad vid ca 25 års åldern hos en människa och efter det vet man, ja innan med vem man är som människa och jag tror att om man bedrar en människa i äldre ålder så har man den där otrohetsgenen och är opålitlig och det sitter i dennes natur. Hårt sagt men det är iaf vad jag tror. Så håll er från den typen av människor.

Likaså är det väl med droger, de flesta vet väl att droger förstör hjärnceller och är farligt på många sätt, det finns inget som är bra med droger men man gör det ändå. För spänningen? För ruset som bara gör att man söker nya kickar och hamnar i ett större missbruk? för att man mår dåligt? Det finns en rad olika anledningar till att man börjar med sånt skit.

Från toffs till droger men ja ni hajar likheten, det där nej:et, det där förbjudna får oss att vilja ha det. Vi människor söker spänning. 

Spänning på fel vägar. Det sitter väl också i hur vi är som människor och hur vi utvecklas och faktiskt vill vara. Jag märkte efter några bloss när jag var 15 år med vad fan det är jag håller på med, detta är inte jag och slutade spela tuff. Efter den dagen stod jag emot grupptryck. Istället ville jag utveckla mig, den jag är och vad jag tycker om och står upp för.

Min personlighet, mina val, mina handlingar berättar om vem jag är som människa. Därför har spänningen med att gå fel väg, välja fel val, välja fel handlingar aldrig varit något för mig, inte lockande överhuvudtaget. Jag kan söka spänning på annat sätt genom att faktiskt välja rätt saker utifrån vem jag är och det är inte svårt. 

Jag tycker att det är väldigt intressant med beteendevetenskap och personlig utveckling och på det sättet kommer jag framåt och utvecklas åt det hållet jag vill utvecklas mot. Intressant och jag skulle kunna skriva evigheter om detta. 

Jag är otroligt nöjd och stolt över den människan jag utvecklas till och jag älskar mig själv mer och mer för varje dag vilket är en helt fantastisk känsla. 
Handling - personlig utveckling