Ystad

Det blev en weekend till Ystad i helgen. Vilken fantastisk mysig stad. Vi tänkte först bo på Ystad Saltsjöbad men när vi kikade så fanns det inga lediga rum och det andra hotellet vi kikade på fick man inte ha husdjur, så alternativ tre blev Bäckagården och det var fantastiskt mysigt litet hotell med sju rum typ. Sängen var grymt skön så jag sov verkligen som en liten prinsessa. Vårt hotell låg mitt inne i den lilla staden. 

Det första vi gjorde när vi kom till Ystad var att besöka Ales stenar vilket var superhäftigt och det låg högt uppe så det var en jättefin utsikt över havet. Perfekt promenad efter en lång bilresa ner. 



Det var extremt blåsigt dock så man höll på att frysa ihjäl så man fick inte så fina bilder på en själv men det gjorde inte så mycket. Vilken otroligt vacker miljö och natur det är i Ystad. 

Sen kom vi till Bäckagårdens hotell och fixade till oss lite snabbt för att sedan bege oss ut på äventyr i staden, tyvärr regnade det men vi gick ändå runt i någon timme innan vi till slut beställde japansk mat och myste på hotellrummet efter den blöta promenaden 😂




Vilken vacker stad det var, färgglada små hus, kullersten, skånelängor.




Dagen efter åkte vi ut till två stränder, en låg ca 5 min bilfärd mot Simrishamn, den stranden var otroligt vit och vacker. Det var som att komma utomlands. Har aldrig sett så fina stränder i Sverige tidigare. Den andra stranden låg vid Rörum och den var också sjukt vacker, vi hade verkligen tur med vädret andra dagen då solen visade sig från sin bästa och vackraste sida. Jag kan lätt tänka mig att åka tillbaka dit. Så glad att äntligen få se Ystad och det var precis så som jag föreställde mig, eller snäppet bättre. Jag brukar faktiskt få inspiration från svenska serier till platser jag vill besöka, även filmer. I serien fjällbackamorden fick jag inspiration till att åka till Fjällbacka och den lilla staden var sjukt fin. Ystad har jag fått min inspiration från Wallander såklart. Även när jag var i Thailand fick jag min inspiration från en film, The Beach och då åkte jag till Maya beach där mycket är inspelat, så vacker plats, vet inte om den ön fortfarande är avstängd för besökare. När jag var där 2012 var det knappt någon där alls. 







Allmänt | #bäckagårdens hotell, #ystad | |
Upp