En seriekrock

I samarbete med Trafikförsäkring.se

Detta var år 2017 i oktober, då var jag med om en riktig obehaglig händelse i södra länken. Allt var som vanligt, inga köer utan trafiken rullade på obehindrat, framför mig krockade två bilar och allt gick så snabbt, jag stod på bromsen, åkte absolut inte för fort och jag hade i mina ögon bra med avstånd, jag stod på bromsen och såg dom andra bilarna närma sig och jag förstod att jag skulle smälla rejält, jag var beredd på det och jag visste inte om jag skulle överleva eller inte, tiden stod stilla, hela mitt liv passerade framför mina ögon, allt blev tyst och sedan smällde jag vilket gjorde rejält ont, jag hann precis tänka tack gode gud att jag lever och satt chockad i bilen, sekundrarna gick, fem sekunder senare så blir jag påkörd bakifrån, den smällen glömmer jag aldrig, mitt huvud åkte fram och tillbaka och adrenalinet pumpade på max och jag blev hörselskadad, jag hörde ingenting. Det gjorde så ont i huvudet. Att bli påkörd bakifrån var fruktansvärt, dels för att man inte var beredd på smällen och dels för att den gjorde ondare. Bilskador och skador på mig och då hade man trafikförsäkring. Det blev som en dominoeffekt så bil nummer 2 fick betala bil nr 1 skador, jag fick betala bil nummer 2 skador och bil nummer 4 fick betala mina skador. Självrisken vilket skulle ha varit betydligt mer om man inte var försäkrad, och sedan fick jag även ut för kroppskador så jag åkte på hjärnskakning.

Plötsligt händer det en själv vilket man aldrig tror men som jag har fått erfara. Så nu håller jag ett betydligt mer avstånd från bilen framför.

Självrisken var okej dyr men betydligt dyrare kunde det ha blivit så jag får vara glad för det.

Hörseln kom tillbaka successivt under dagen men i en timme trodde jag verkligen att jag hade blivit döv för jag hörde ingenting, jätteobehagligt och sedan låg man på akuten i 9 timmar och kunde inte röra nacken alls så jag var fastbunden och låg på en hård bräda. Men jag överlevde krocken och det är jag väldigt tacksam för.