Vägen till en lyckad bra kommunikation

Åtta boksidor senare och jag är så stolt över vad jag åstadkommit idag. Åtta boksidor är ca tre a4 sidor vilket låter lite lite så vi kör på åtta boksidor istället. Så i dag har det blivit två olika typer av skriverier, först här på bloggen som är ett sätt, nästan det svårare skulle jag säga även om jag är en van gammal bloggare, fast egentligen handlar det mer om vad man skriver, jag gillar ju att skriva mer djupare text och inte så mycket vardag i sig. Jag får lära mig att baka in det på ett bättre sätt helt enkelt. Jag märker ju att ni läsare blir mer aktiva och fler om jag skriver om något specifikt, vardagen är kul att ha för att minnas livet för personlig vinning. 

Boken jag skriver skriver jag på ett helt annat sätt, gestaltning, blandning av dåtid, nutid och framtid, på ett "flytande och lätt" sätt, orden ska klinga rätt, jag använder ord jag aldrig använt och jag tolkar miljöer, grotta mig in i mitt minne och betraktar det jag skriver om genom att vara närvarande i situationerna. Jag älskar det och kan helt glömma bort tid och rum när jag sitter med datorn i knät och bara skriver. 

Sen skiljer sig bloggandet och boken åt i miljöer med, jag älskar att sitta typ på cafe, se människor, suga in viktiga ämnen att skriva om, stilar m.m när jag bloggar medan jag helst vill sitta knäpptyst helt ensam med boken, helst av allt skulle jag vilja ha ett kontor/bibliotek, ett gammalt skrivbord med en skön "gubbfotölj" en skål med choklad, ett glas iste, ett behagligt ljus och en skön filt i knät när jag skriver på boken. Jag är nördig, och jag älskar det. 

Nog om min bok och bloggandet nu. Här nedan tänkte jag tipsa er om vägen till en bra kommunikation. 

Kommunikation är en av de viktigaste bitarna i alla relationer, vänskapsrelationer, partnerrelationer, familjerelationer, jobbrelationer m.m. Man måste kunna föra en dialog på ett bra sätt, både hur man pratar, hur man lyssnar samt kroppsspråket man har. 

Några sätt för att nå dit är att just öva på att lyssna, träna på tonen du pratar i, hur du visar med ditt kroppsspråk att du är genuint intresserad av att höra vad den andra har att säga även om du inte håller med i allt som sägs. Var snäll i ton och i kroppsspråk. 

Att undvika konflikter (konflikträdd) är inte det bästa i en relation, att lägga locket på när det kommer till jobbiga saker gör att det till slut exploderar och kanske leder till att man gör slut, bråk eller dylikt. Därför är det så himla viktigt att prata på ett bra sätt med varandra, om allt. Prata om känslor och behov. 

Möt varandra, försök att förstå varandra. Vi alla är olika, ingen är den andre lik. 

Håll en lugn och sansad ton mot varandra, ha den respekten oavsett vad som kommer på tal, genom att skrika och säga ord ni inte menar förstör banden mellan er långsamt. Det blir inge bra alls. 

Kommunikation är A och O i alla relationer. Det är läskigt att prata om vissa saker men det måste göras, bemöt det den andra har att säga på ett vänligt sätt. Det kommer verkligen att stärka banden mellan er, skapa en trygghet och ni kommer att utvecklas framåt, både som par men också inviduellt. Jag tjatar om det igen men kommunikation är nyckeln till alla bra och sunda relationer

Allmänt | |
Upp