Vilken helg

Den här helgen har det hänt massor. För att inte avslöja alltför mycket kan jag bara säga att livet är till för att leva, tiden ska man ta vara på och man ska skapa magiska minnen.

Det är precis det jag gjort. Även om mors dag var jobbig på ett sätt (läs inlägget innan) så var den helt fantastisk på ett annat sätt. Jag fick fira killens mamma tillsammans med hans syskon. Det bjöds på golunch i form av massor av kycklingspett, potatis i ugn, sås och grönsaker. Jag kunde sitta där i all evighet och äta. Det var så gott. Jag hjälpte även till med tårtan med de små och killens mamma efter maten, eller ja, jag åt smeten tillsammans med barnen, haha. När tårtan var redo satt vi ute i trädgården och umgicks, efter ett tag gick jag in och spelade jag spel med de små. Lycka. Jag tror verkligen de börjar lära känna mig nu. 

Innan vi drog dit gick vi förbi blomsteraffären och köpte en röd ros till min mamma och en skylt där det stod "Du och Jag", på mammas begravning valde jag just en låt som heter "du och jag" med Ken Ring som betyder oerhört mycket för mig och som spelades upp efter mitt tal i kyrkan. 

Att gå till graven var jobbigt, jag är oftast där enbart på högtider och speciella dagar. Det blir så tydligt att se hennes namn på en sten. Jag kan nog ärligt talat säga att jag fastnat lite i stadiet förtränga vad som hänt och att hon är borta. Hon känns så levande inom mig. Jag är min mamma upp i dagen både utseendemässigt och i personlighet även om vissa drag skiljer oss åt något extremt, hon var lite kortare, jag är lite längre, hon var blond, jag är brunett, hon hade skinn på näsan, jag är en mes. Jag har hennes blåa ögon, hennes envishet, hennes styrka, humor, skratt och hennes fantastiska relation med människor som hon hade. Jag har även hennes kreativitet i att skriva, hon skrev dagböcker varje dag, jag skriver dagböcker varje dag. 

I går spenderade jag dagen med min guddotter och hennes fantastiska familj. Vi gick bland annat i massor av affärer och shoppade lite. Jag passade deras son på två år i ett lekrum i Nacka forum medan dom andra strosade runt i butiker. Jag kommer aldrig att glömma den lycka som lös i deras son när vi sågs. Dagen innan tänkte jag på honom och att det hade gått lång tid sen vi sågs (två veckor) och jag var lite orolig att han inte skulle komma ihåg mig men så fort han såg mig var det ren lycka, vårt band är helt otrolig. Den kärlek barn ger är obeskrivlig och de band man skapar med vissa är livslånga och har en sådan påverkan. Jag måste införa "vår dag" snarast känner jag där jag får vara barnvakt. Kanske hämta på dagis, gå till lekparken och fika. Bara sådana enkla saker, det behöver inte vara något märkvärdigt men det sätter ändå spåren och skapar en connection livet ut. Tiden med sin "inre krets". Tiden med varandra är så viktig. Viktigare än något annat. Vad jag älskar dessa människor. 


Vi käkade lunch på ett nyöppnat ställe i närheten nämligen Chop Chop och jag blev glatt överraskad av deras magiskt goda sushi. Även deras kycklingrätter är goda. Det stället kan jag varmt rekommendera. Mums. 


I går hälsade vi på mina vänner en snabbis för att lämna lite saker innan vi åkte hem och jag fick en riktigt god middag lagad till mig, hemgjord räkröra med rom, färsk dill m.m och till det surdegsbröd och bakpotatis, det var så gott. 

Albert kom i går efter hussedagar och på kvällen lekte vi länge i hundrastgården och kastade boll. Nu är det några mattedagar med mitt lilla troll. 

Jag är så otroligt tacksam och lycklig över livet. Vart det tar mig och vart jag är i dag. 

Allmänt | | Kommentera |
Upp