Köpa bil? 🤔

Jag kanske ska gå upp fem varje morgon för jäklar vad effektiv jag har varit, om man får skryta lite om sig själv. 45 minuter morgonpromenad, duschat, fått iväg ett stort jobb som jag skrev klart på tio minuter och blev väldigt nöjd med texten (när jag väl vet vad jag ska skriva, då går det fort), förberett ett annat jobb som jag ska sitta med i dag. Och klockan är inte ens halv åtta. Woho. 

Senare i eftermiddag blir Albert hämtad av sin husse och bonusmatte och jag ska försöka att komma iväg och göra en storhandling efter det. Så fort räntan sjunker en aning till, eller mycket till (jag har märkt att det blir några kronor mindre och mindre att betala på mitt bolånsränta varje månad) så vill jag kanske satsa på en bil. Jag är egentligen inte i behov av det då jag dels har gångavstånd till jobbet. Men det skulle vara skönt att ha en. Men å andra sidan, helsike vad dyrt det är med parkering. Haha. Att ha bil över lag är ju dyrt. I så fall blir det nog en leasing. Jag minns när jag köpte min lägenhet för sju år sedan, då kostade det mig dubbelt så lite än vad jag betalar idag. Galet. Och när jag år 2008 köpte min första lägenhet, då kostade den 1,2 miljoner vilket inte är någonting. Här i Stockholm. I dag får du inte en lägenhet här för det priset. Nä nu ska vi inte prata om pengar och ränta mer. 

Den här tantelantan är som sagt sugen på att bli med bil. Det skulle öka min livskvalitet något enormt då bland det bästa jag vet är att åka på roadtrips och äventyr. Packa bilen full med massor av gott och se vad Sverige har att erbjuda. Jag har sett stora delar av Sverige men jag är nyfiken på att se så mycket mer. Jag är en otroligt nyfiken, spontan och rolig tjej som älskar att bara ta en väg och se vart man hamnar. Tänk om just den vägen leder till ett nytt smultronställe. 

Min ekonomiska sida säger "planera vad bilen kostar dig i månaden under ett (helst två) år, lägg på lite extra. Och spara till det" haha, så typiskt mig. Så tänker min hjärna jämt. Planera, spara sen köpa. Och ALLTID alltid alltid ligga på plus. Jag tjatar jämt på det när det kommer till mina syskon nu när de kliver in i vuxenlivet på riktigt med snart egna hushåll. Det måste finnas en buffert, va ekonomiska, tänk till, planera, spara, ha olika konton på kontot, betala räkningar först, sen lägg på spara och buffert, dela upp resterande på matkontot, veckopengskontot m.m. Det är så himla viktigt med att kunna hantera sina pengar. Och ALDRIG ta onödiga lån. Aldrig. Spar till resan, spar till det du vill köpa. Lev aldrig över dina tillgångar. 

Nu blev det ännu mer pengaprat men jag tycker att det är en sån viktig bit i livet. 

Med det sagt så önskar jag er en fantastisk torsdag. Kram 🌸 

Allmänt | | Kommentera |
Upp