Fy vad jag skäms!

Jag skäms så in i ... Jag klarar knappt av att gå ut längre.. Vår trädgård blir bara fulare och fulare och grannarnas vackrare och vackrare, nu blir det ett sånt kontrast och jag med mina extremt icke gröna fingrar skäms, jag skäms över hur den ser ut, hur dålig jag är på det här med att rensa ogräs, plantera blommor, planera. I går lyckades jag inte ens få i gång vattenslangen, hahaha. Undra vad grannarna tänker. Jag har ju egentligen bara bott i hus i ca 10 år, från 0-10 bodde vi på Södermalm, flyttade till hus när jag var 10 år och så flyttade jag hemifrån när jag var ca 20 år så jag har bott i hus i 10 år, den åldern då jag hade minst intresse för tomtfix för det fixade mina föräldrar. Sen när jag flyttade hemifrån har jag bara bott i lägenhet med balkong och uteplats. Ingen trädgård. Och det är först nu som vi kan fixa I trädgården då vi flyttade hit i höstas förra året och jag har haft mitt största intresse med att fixa invändigt så vi har ett hem. Trädgård är en helt ny värld för mig. 

Men vilken tur att en av mina absolut bästa kompisar kan allt inom trädgård så har suttit och bollat idéer, tips och fått hjälp nu hela förmiddagen. Så i den här rabatten ska jag börja om från start, ta bort gammal jord och lägga på ny, blandat med en annan jord, ta bort allt ogräs, plantera om de tre blommorna jag har här och lägga större stenar runt om, så här kommer jag att fixa I eftermiddag medan sambon får rensa ogräs längst vår 40 meter häck, stackarn.

Här ska det läggas en markduk och bark bland annat, sen har vi fått tips på en plåt man kan ha som kant så att inte barken åker ut på gruset, en väldigt fin plåt dom bara blir finare med tiden då den rostar på sig. 

För någon vecka sedan hade jag rensat bort all ogräs fram till korgen, det var hur fint som helst, sen kom ogräset igen... 

Allmänt | | Kommentera |
Upp