feb-mars 2022

Våga känna !!!

Jag är ledsen för dålig uppdatering här och har saknat att skriva. Även om det bara var två dagar sedan jag bloggade. Att skriva betyder väldigt mycket för mig och har varit en stor del av mitt liv sedan jag lärde mig att skriva. Redan då skrev jag böcker och texter. Mitt absolut största intresse här i livet.

Och jag vill såklart vara öppen och ärlig mot er och inte försköna någonting eller lossas att allt är bra hela tiden, ibland är det skönt att bryta ihop, att gråta, bli arg, få ur sig det. Att bara vara positiv som person, för mig, i mina ögon är det bara en falsk fasad. Man ska lära människor att det är okej att vara äkta. Äkta med sina känslor, vad man känner här och nu. I alla motgångar, i alla medgångar. Att bara sprida massa ”va bara positiv, tänk bara positiva tankar, bla bla bla, blir i mina ögon, så falskt. En person som inte vill höra om du är ledsen m.m. Vad är det för person?

Dessa veckor har jag lärt känna mig själv på helt nya nivåer, när jag har fått rannsaka mig själv helt och hållet, stått naken inför mig själv, i mina bra, men också dåliga beteenden, saker jag säger, saker jag gjort, saker jag har skrivit. Att inse sina egna fel är något stort. Oftast skyller vi människor på varandra, men att istället se på sig själv, våga öppna upp med alla känslor, våga känna, våga tänka, reflektera, fundera, det är då arbetet kan börja på riktigt.

Det är därför jag inte tror på antideppmediciner tex. Sorry om jag triggar någon nu men det är som att lägga locket på, att inte känna det man känner, eller tänka det man tänker. Man blir väldigt neutral, frånvarande i sig själv och i sina känslor. Jag tror mer på att våga känna, våga tänka och därifrån jobba med sina känslor, jobba med sina tankar. Nå sig själv på djupet.

Jag tror att det är jätteviktigt att lära människor att alla sinnesstämningar är okej. Att det inte är något att skämmas för. Det är okej att gråta, det är okej att bli upprörd, det är okej att bli arg, det är okej att skratta, det är okej att vara glad. Men det är aldrig okej att vara elak. Och att bli arg, upprörd, ledsen m.m. är inte detsamma som att vara elak, eller vara negativ som person.

Skäms aldrig över att må dåligt. Våga känna alla nyanser av känslor och tankar. Lär känna dig själv och ta hand om den du är. Folk vill inte höra om positivitet hela tiden, ”kom igen, du måste bara tänka positivt m.m, ingen orkar vara med dig om du är negativ” nej, folk vill ha ett djup, någonting som är äkta. Så därför skriver jag om detta idag, att uppmärksamma hur viktigt det faktiskt är med känslor och att VÅGA KÄNNA.

Var inte rädd för dina känslor.

 

22 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Djurens Ö

Det var år 2020 som jag blev tillfrågad av Lili om att bli volontär på Djurens Ö efter det att jag var med i en artikel i expressen. Jag tackade genast ja och har sedan dess varit med i hjälpinsatser, dock inte så många då jag tycker att det är för tungt när ett djur inte klarar sig men ibland är jag med fysiskt på uppdrag. Lili är en otrolig hjälte och en riktigt fin människa som jag har träffat många gånger och fått se hennes engagemang i att hjälpa djur. Jag hjälper till att sprida kunskap via vår Instagram sida Djurenso (gå gärna in och följ oss)

Jag har fått chansen under mitt liv att träffa riktigt fina människor som på olika sätt gör vårt samhälle bättre, både för klimatet, människor och djur. Dessa människor är stora förebilder för mig och gör även mig till en bättre människa.

Att få arbeta sida vid sida med människor som gör en positiv förändring, att ha vänner som gör en positiv förändring av vårt samhälle. Wow, vilka människor ni är ⭐

Så in och följ vår Instagram och läs senaste inlägget om sälkutar 🙏

 

 

19 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Drömmande svävar jag bort

Min fredag bestod av ett jobbpass på kvällen. När kvällen blev lugnare kunde jag ägna tid åt att lyssna på olika människors livshistorier, oftast i mitt yrke som ställföreträdare hör man om tragedi, trauman och beteenden som lett till att man sitter i skiten. Men som undersköterska får jag andra livshistorier ibland, de som varar för evigt med sin älskade, en livskamrat hela livet, genom motgångar, genom glädje, genom allt. Ett helt liv tillsammans.

Visst, det var svårare förr att ”vara otrogen” på många sätt. I dag är det så enkelt med internet, Facebook, Instagram, alla hundra miljoner dejtingsidor, appar och skit. Det har blivit så ytligt Men det känns som att den äldre generationen även hade ett annat tänk om kärleken än vad man har idag. Att träffa folk i min ålder som har haft långa förhållanden händer inte så ofta men när det väl gör det tittar jag drömmande på dom medan de berättar om ett liv tillsammans. Ibland har jag träffat folk som varit tillsammans i över 70 år. Hur fint är inte det. De var inte tillsammans bara för att, utan för att de ville.

I dag byts det hej vilt. Utbudet är så stort, man kan alltid hitta någon. Men, att hitta den stora kärleken är en helt annan sak. Den hittar man inte ofta. Vad är det som gör att vi hittar den? I dag finns det ca 8 miljarder människor på denna jord. Varför blir vi människor inte kära i alla? Vad är det som gör att vi bara faller för vissa människor? Och vad skiljer den stora kärleken mot andra förhållanden?

Vissa håller ihop för det ekonomiska, vissa håller ihop för barnen, vissa håller ihop för andra orsaker, men så finns det vissa få som håller ihop av ren, djup kärlek. För att två människor verkligen älskar varandra och inte vill vara utan varandra. Det är då man vet att man träffat sin livskamrat. En dragning som inte släpper, som bara finns där, som man inte kan sätta ord på. Som bara är, en självklarhet.

Så är det med vänskap också. Jag och min äldsta bästa vän har känt varandra i tjugoett år i år och varit bästa vänner sedan dess. Vi är olika på så många plan, vi har bråkat, retat gallfeber på varandra, delat allt med varandra, henne vill jag inte vara utan. Henne kan jag inte vara utan. Det är liksom bara meningen att vi ska vara bästa vänner. Så känner jag med min inre krets, mina bästa vänner. Jag älskar dom av hela mitt hjärta. Varför är det egentligen så? Varför dras man till vissa på det här sättet? Absolut har vi samma värderingar, moral etc. Det kan man hitta i många. De lever långt i från det liv jag själv lever, alla har tex barn. De lever ett annat familjeliv än vad jag lever, de lever barnlivet med allt vad det innebär. Själv vill jag inte ens ha barn. Men ändå, dessa människor är mina människor. Det bara är så. Såna här ämnet kan jag gå in på hur djupt som helst för att jag tycker att det är så häftigt hur människokroppen fungerar. Varför man dras till vissa människor och vad det beror på. Har ni aldrig funderat på det?

Jag älskar allt som har med fin djup och äkta kärlek att göra och kan bli helt tagen när människor berättar om sin kärlek, när man ser människor förälskade i varandra, när man hör hur förälskade de är. Jag hoppas att alla som vill uppleva livskärleken får göra det någon gång i sitt liv 🙏

 

18 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Hur du blev min

Två nya avsnitt av svenska fall, (dock tycker jag att säsong tio är sämre än de andra) och storstädning i alla skåp och en rejäl make over i köket. Nu känns det riktigt fräscht där och doften av nystädat sveper sig in överallt i lägenheten. Jag har precis varit i väg på lite ärenden som ställföreträdare och på vägen hem köpte jag årets första tulpaner för min del, jag älskar tulpaner. Jag har dock lite ångest över påsken i år. Jag älskar högtider, men vet inte alls hur jag ska fira den i år. Hur ska ni fira påsken?

Jag sitter och tittar på mitt fina kök. Min fina lägenhet över lag. För typ exakt sex år sedan satte jag nyckeln i dörren för första gången och låste upp. Eftersom att det var en nyproduktion hade jag inte sett lägenheten tidigare utan jag bara köpte den och det kom att bli en drömlägenhet. Så vacker, så många minnen, min lägenhet. Den är liten, men takhöjden gör den magisk, den gör allt. Fyra meter i taket och en känsla av att lägenheten är större. Fast behöver man så himla mycket större? Även fast jag har haft möjlighet att bygga mitt drömhus för några år sedan på 152 kvm enplanvilla, jag älskar det huset, så älskar jag även min lilla lägenhet också.

Jag minns så väl när jag ringde mäklaren 2016. Jag hade stått i bostadskö länge men fick inget som jag kände att ”här vill jag bo” istället ville jag köpa där jag kunde tänka mig att bo istället. Jag budade på lägenheter men de steg sjukt mycket i pris, typ en miljon. Till slut la jag mig och åkte hem. Ledsen och funderade mycket över vart jag skulle ta vägen. Jag hade suttit på hemnet i så många veckor tidigare. Jag kom hem, gav hemnet en ny chans och då dyker min lägenhet upp, fastpris, så jag ringde mäklaren och frågade hur man gör nu för att få köpa lägenheten. Jag hade mitt lånelöfte och visste vad jag kunde ge. Hon frågade, vill du köpa den så är den din. Ja , jag vill köpa den. Detta var på en fredag. På måndagen satt jag och skrev på papper, sen var lägenheten min.

 

17 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Val av umgänge

Dagen började med ett besök i Sickla. Där har jag inte varit på evigheter. Jag träffade en av mina närmaste vänner, en otroligt varm och jordnära tjej. Hon jag var och öluffade med i Grekland i tre veckor för något år sedan, hon jag har spenderat så galet mysiga stunder med i Tylösand, högtider, allt sånt. Vad jag saknar den tiden och tänker på den väldigt mycket och ler. Ler över mina bästa vänner som jag delar så mycket med. Mina framtida brudtärnor om man får drömma lite om bröllop.

Jag satt och tittade på henne på lunchen och fylldes av tacksamhet. Tacksamhet över att ha henne i mitt liv, men också över det val jag gör när det kommer till vilka människor jag faktiskt vill ha i mitt liv. Jag är extremt noga med vilka jag vill ha i mitt liv. Och det är viktigare än vad man tror med vad man har för umgänge. Vilka människor man lägger ner sin tid på, vilka man skriver med. Ju hårdare man är destu bättre. Till slut har man det allra bästa umgänget med sunda, vettiga människor med hög moral och bra värderingar. Ens umgänge säger mycket om vem man är som person. Och ibland blir det verkligen så tydligt.

Vad har du själv för umgänge idag? Vad för typer av människor släpper du in i ditt liv?

Jag tycker att det blir svårare och svårare att hitta vettiga människor, jag vet inte vad som har hänt med folk efter corona och inflation. Men något har hänt i människors hjärnor, och tyvärr är det inte till det bättre. Ursh vad jag låter bitter nu, men det är jag inte alls.

Dagen fortsatte med att jag åkte hem till en av mina bästa vänner, jsg passade min guddotter ensam för första gången vilket gick så bra. Sen kom min andra bästa vän dit och det blev pannkaksmiddag, bad och massor av bus med barnen. Vad får barn all energi från? Själv var jag helt slut 😅

En fråga, ni som har en stor umgängeskrets, hur får ni tiden att räcka till, till att träffa alla? Själv vill jag lägga tiden på mina bästa vänner som jag träffar någon gång i veckan. Sen har man ju sitt liv att ta hand om och dom har sitt liv. Får ni verkligen den här djupa vänskapen då med en hel drös vänner som man ska träffa och hålla kontakt med? Jag är inte riktigt för det här med ytlig kontakt, jag vill ha,personer jag delar allt med. Så jag undrar på riktigt, hur gör ni?

Jag tycker sånt här är väldigt intressant då det är viktigt för mig.

Jag får fortsätta att blogga i morgon. Jag är så trött då jag har varit vaken sedan 02.00. Vi hörs mer imorgon. Sov gott. Och ta hand om er 🙏


  

16 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

För och nackdelar med…

Att åka till Afrika, till Tanzania där jag har varit i hela landet på safari är följande. Vi kanske ska börja med nackdelarna och ta det bästa på slutet.

Nackdelar.

Tanzania är extremt torrt och fattigt. Det röda dammet sätter sig i näsan och man kom tillbaka till hotellet helt svart i näsan, så skitiga. Det dåliga vattentrycket i duschen gjorde så att det inte gick att tvätta håret, nästan knappt kroppen så man var väldigt skitit i en vecka men vad gör det. Man knaprar malariatabletter, innan, under och efter resan, det blev totalt ca trettio dagar för oss. Vi åt malastad, jag kände inga biverkningar alls förrän dag 28. Det är väldigt noga med att ta tabletten samma tid varje dag. Hotellen och tältet hade myggnät runt sängarna så vi var rätt skyddade mot myggorna. Jag tror att jag fick två myggbett under hela resan. Sjukvården i Tanzania rekommenderas inte att besöka då risken för att få hiv är väldigt stor. Närmaste sjukhus är i Kenya. Varje morgon skulle man kolla efter skorpioner i skorna. Vägarna på safarin är skumpiga och man längtar galet mycket efter asfalt. Det finns tse tse områden, flugor mycket värre än bromsar, dessa områden är markerade med svart och blått. Vår chaufför glömde takfönstret i detta område så hela bilen fylldes med aggressiva, farliga flugor fem gånger större än bromsar, det utbröt panik. Jag fick ett bett och kröp ihop i min stora själ medan de attackerade, det var en hemsk upplevelse. Av tse tse flugan kan man få afrikansk sömnsjuka som är en allvarlig sjukdom. Det är väldigt varmt att sitta i en bil i Tanzania hela dagarna utan fungerande AC. På vissa ställen får du sitta på en toalettring på marken och göra dina behov. Maten är inte jättegod.

 

Fördelar.

Nu till det bästa. Man glömmer allt ”dåligt” när man är ute på safari, man blir helt tagen av naturen och alla vilda djur, det är helt sjukt och kan inte beskrivas med ord, det är som i en dröm, att man hoppat in i filmen lejonkungen, det är så jäkla mäktigt. Det var inga problem alls att vara riktigt skitig i en vecka. Man njöt för fullt av den lilla timmen på morgonen då det faktiskt var så kyligt att man hade fleece på sig. Den timmen var den bästa och man blev så tacksam. Visst var det extremt skumpigt, varmt och dammigt i bilen, ibland gjorde det ont, men som sagt, djuren och naturen gjorde att man glömde bort det. Det var djur efter fem sekunder så det fanns alltid något att titta på. Och man kom djuren nära. Sjukt nära. Men man var aldrig rädd. Ja förutom den sjuka upplevelsen med miljoner tse tse flugor. Alltså ni skulle sett när vi åkte i ett sånt område med rutorna stängda, de försökte ta sig in och slog aggressivt på rutorna 😱

vi var ner till kratern och såg bland annat the big five, jag såg en noshörning med sin lilla bebis på långt håll, det enda djuret jag inte kunde fota. Vi fick kliva ur bilen vid några sjöar där flodhästar och krokodiler fanns. Bananerna var de bästa jag någonsin ätit, jag levde på det. Så gott. Vattnet från Kilimanjaro var också väldigt gott. Jag behöver aldrig dricka någon ersättning för vattenbrist när jag är utomlands, ibland brukar jag ta med mig buljong. Bästa. Otroligt trevliga människor, inbjudande, jag dansade med masajtjejerna (det var uppdelat, killarna skulle dansa och hoppa någon krigsdans. Jag fick ett stort halsband på mig och en stor filt, fyfan vad varmt det var, jag trodde att filten skulle vara svalkande, men nej. Det bara rann svett men jag dansade på.

Att bo i tält var häftigt, jag vaknade på natten och hörde tusentals klampa de utanför tältet, lejon som råmade, jag vågade inte titta ut, men där låg jag och lyssnade i flera timmar och bara njöt av varenda upplevelse, det var så mäktigt, en natt jag aldrig kommer att glömma för resten av mitt liv. Dagen efter fick jag höra att det var tusentals zebror som passerade, även lejon. Vi blev eskorterade av beväpnade vakter från restaurangen till tältet på kvällen, de lös med ficklampa och var på sin vakt, jag var aldrig rädd utan undrade om jag skulle få se några lysande ögon, stå öga mot öga med ett lejon,eller se en stor orm. Vi fick visselpipor med oss in till tälten ifall vi behövde hjälp. Vakterna patrullerad och fanns i närheten hela tiden. Så nära djuren, mitt på savannen bodde vi, mitt ute i ingenstans. Vi besökte så häftig natur. Såg så mycket elefanter, de kom så nära att jag nästan kunde klappa dom, även lejonen och jeoparderna var så nära.

Vi åkte med Afrika Safari, jag tror de har bytt namn i dag till Tourcompass, supernöjd med dom 🙏 de gjorde resan till ett minne för livet, den absolut bästa, häftigaste och mest overkliga resa jag varit på. Att få träffa masajer, besöka en skola. Det enda jag inte klarade av att besöka var ett barnhem, jag hade velat tagit hem allihopa då. Har ni möjlighet att göra en sån här resa, gör det. Bland topp tre det bästa jag gjort i hela mitt liv. Kontrasterna från andra resor, kontrast mellan Sverige och Afrika. Det går inte att beskriva hur sjukt häftigt Tanzania är, man måste uppleva det 🙏GÖR DET 🙏

    

 

15 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Utbildning

I går hade vi en utbildningsdag på eftermiddagen på jobbet, det var lärorikt. Vi pratade om förflyttning i olika lägen såsom vid fall, från säng, från stol och hur man på bästa sätt använder liften. Minska belastningen på sin egen kropp. Jag fick för första gången prova att åka lift med duschsele vilket var en liten upplevelse i sig. Jag suger bättre in mig information i praktiken. Som vid fall tex, när sjuksköterskorna kommer och hjälper till med akutsele, där sitter jag och suger in all info jag ser. Jag har aldrig varit duktig på att lyssna på info, lyssna gör jag men jag menar att jag lär mig så mycket mer i praktiken av att se verkligheten och anpassa mig efter den. Mitt förflyttningsintyg fick jag efter utbildningen och mer kunskap rikare.

Jag har även de bästa kollegor som lär mig allt de kan. Jag är så himla glad över att ha hamnat på just den avdelningen jag arbetar på. Så så tacksam 🙏 vi har liksom blivit en liten familj, vi skrattar och gråter ihop. Delar glädje, sorg och är en hjälpande hand i vårt teamwork med de boende🙏 jag stormtrivs.

Nu sitter jag här hemma och jobbar, jag har lite banksamtal, mejl till migrationsverk och lite sånt att ta hand om nu på morgonen. Alltid väldigt intressant. Jag tycker att alla myndigheter är otroligt hjälpsamma, även när jag löser skuldsanering och avbetalningsplaner för mina personer så går det jättebra 🌼 vill få så mycket gjort som möjligt innan några dagars ledighet och drömmar som förverkligas ❤️

Nu skiner solen in genom fönstret, även om det bara var för ett ögonblick så blir man lycklig. Första jobbsamtal en avklarade, dags för att få iväg lite jobbmejl. Vi hörs ikväll.


 

14 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Saker man ångrar på dödsbädden

När jag såg min mamma dö om och om igen för att sedan behöva dra ut sladden på civa och avsluta hennes liv för gott insåg jag att döden kan ske vilken sekund som helst. Ena sekunden skrattade min mamma, hon var frisk och ung, för att i nästa halka i en trappa och förlora sitt liv. På en sekund. Så fort kan det gå.

Det folk ångrar mest på dödsbädden är följande saker.

Drömmar. Att inte följa sina drömmar ångrar många. Vad är dina drömmar? Varför förverkligar du inte dom?

Jobbat alldeles för mycket och försummat familjen. Man missar barnens uppväxt, tid med sin partner. Personer som betyder mycket för en.

Ärlighet och känslor. Många håller sina känslor inombords vilket bidrar till bitterhet, falskhet och oäkta relationer vilket är skadligt för hälsan i slutändan. Skaffa dig äkta relationer, sluta va bitter och släpp ut dina känslor. Precis som du känner. Välj sunda och bra människor i ditt liv.

Våga vara lycklig. Många inser inte förrän i slutet att lycka är ett val. Gamla mönster och vanor gör det svårt att värdesätta den lycka som faktiskt finns inom räckhåll och rädsla för förändring kan stå i vägen för att hitta nya glädjekällor. Många ångrade att de inte tagit till vara på guldkornen i vardagen – eller vågat leta efter nya. Skratta mer.

Rest mer och sett världen. Många ångrar att de inte reste mer.

Tagit hand om sin hälsa bättre. Tar du hand om dig själv?

Druckit för mycket. Detta är något många ångrar. Jag förstår det. Alkoholproblem är en folksjukdom idag.

 

13 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Två veckor kvar…

” jag bemöter alla med ett sprudlande leende och busiga ögon, jag vill inte bryta ihop, ibland känns det som att det är nära, jag har brutit ihop några gånger, det är tungt. Tro, hopp och drömmar som bara försvann, tron på människor

Nu sitter jag här, på jobbet. Tidig som vanligt. Jag brukar komma hit en timme tidigare, byta om, krypa upp i en fotölj och blogga en stund. Det är avkoppling för mig.

I går var det en mysig dag och kväll, jag och Albert klev in i ett hem där det doftade nybakade bullar hos mina bästa vänner som jag nu har känt i fem år, och har suttit ihop sedan dess. Fantastiska människor. Deras son på snart tre år visade ivrigt bullarna han hade gjort till mig. Jag älskar vaniljbullar och är sugen på att baka egna i veckan, jag misslyckades helt med bullbaket för tio år sedan och efter det har jag inte vågat mig på det. Nu är det dags.

Sen var det dags för påskpyssel, vi målade alla dess möjliga påskfigurer vilket var kul. Jag älskar att måla och gick estetiska programmet bild och form på gymnasiet. Dock mest för att jag inte hade en aning om vad jag ville gå för program, eller vad jag ville jobba med i framtiden. Att arbeta som undersköterska med människor är det bästa jag vet, och även att hjälpa människor med ekonomi, vara de svagares röst, hitta vägen ut till ett bättre liv, och att få skriva en massa. De bästa av tre världar.

Senare på kvällen myste vi med en rejäl tacomiddag. Jag hade svårt att sluta äta. Två nya ingredienser som jag inte haft tidigare till tacos fanns, karamelliserad lök och halloumi. Så gott. Min speciella ingrediens fattades dock, bananen 🤣 fler som har banan till tacos än jag? 🙈

Sen var det dags att lämna trollet till sin husse. Saknar min pälskling redan och fler har redan frågat vart han är här på jobbet. Varannanvecka hunden 🥰

Om två veckor flyger jag till Rom. Det är helt galet. Det ska bli magiskt att få vara där nästan en hel vecka, strosa runt och se allt vackert. I veckan ska jag börja packa.

Nu ska jag börja jobba. Vi hörs ikväll. Ha en fin dag 🌼

 

13 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Tänk…

”Om jag ska vara helt ärlig så mår jag åt helvete, det gör så ont i mitt hjärta att jag bara vill skrika ut smärtan, om och om och om igen. Tårar som rinner nedför mina kinder, när tar dom slut?”

Vilken vacker helg, kall men vacker. Jag har myst med vänner, tagit långpromenader med pudlar, jobbat, påskpysslat, lekt med min lilla favvokille och min guddotter, ätit både en, två och ännu fler bullar och ätit tacomiddag hos mina bästa vänner, man tröttnar aldrig på tacos och man kan sitta i flera timmar och bara äta, någon som känner igen sig?. Jag är så mätt och belåten. I veckan ska jag sätta fart med min bok igen, det var ett tag sedan sist, jag längtar till att få skriva igen, och jag längtar till den dagen då jag publicerar den. Kommer ni att köpa den då? Tänk när jag håller min bok för första gången i mina händer, tänk att få läsa min inslagna bok, mina ord 😭🥺🙏

För en stund sedan åkte Albert till sin husse. Att se ens hunds obeskrivliga glädje gör mig alldeles varm i kroppen. Hur han visar det så tydligt, den kärlek och glädje han ger. Pudlar är den absolut bästa hundrasen som finns.

Jag är rätt nedstämd så jag ska bara krypa ner i sängen och lyssna på en podd nu. Ta hand om er där ute och kom ihåg att vara snälla 🙏

 

 

12 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Lite frågor och svar 🌼

Morgonen började med en härlig mil med bästa E och hennes pudel, och även min pudel såklart. Lägenheten är städad, tvättmaskinen håller på för fullt med att tvätta strumpor och underkläder och jag har precis avnjutit några avokado och briemackor. Mums.

Jag tänkte att det kunde vara kul att svara på lite frågor så här kommer dom. Det blev ett längre inlägg än vad jag hade räknat med, hoppas att ni orkar läsa allt 😊

1. När köpte du din bostadsrätt och vad kostade den? Jag köpte min pärla 2017, eller kan det ha varit redan i slutet av 2016 som jag köpte den🤔 jag flyttade in i mars 2017 om jag inte minns helt fel, en nyproduktion så det är bara jag som har ägt den hittills. Jag fick ge 2 miljoner för den och min pärla är otroligt vacker med en takhöjd på fyra meter. Jag har även fått förmånen att bygga mitt drömhus och bo i hus med mitt ex. Vilken häftig tid.

2. I vilka städer, länder och öar har du varit på/i? Min första resa jag gjorde var till Spanien, torreveja, jag var fem år gammal och åkte tillsammans med min mamma. Jag minns lite från den resan och jag har för mig att jag faktiskt fyllde fem år där. Min andra resa fyllde jag tio år i Turkiet. Året efter det blev det Cypern. Sen hade jag ett uppehåll och tackade nej till att följa med på resor då jag var för flygrädd, men jag älskar att se världen och trotsade min flygrädsla och när jag var femton år gammal besökte jag Thailand för första gången och gjorde min andra debut i tidningen, en thailändsk tidning intervjuade mig där. Innan hade jag varit med i DN. Elva år gammal.

Jag förälskade mig i den thailändska kulturen, naturen och maten vilket har gjort att jag varit i Thailand totalt fem gånger. Mina syskon däremot har varit där ca 13 gånger då de åkte dit varje år. Jag har varit där fyra gånger med familjen och expojkvän och då har vi varit mest i Ao Nang, Khao Lak, Kata och på Koh Lanta. Sedan har jag öluffat med ett ex och sex kompisar. Då var vi i Kata och Karon (för mycket turister och partaj, är ingen partybrud för fem öre) sen bodde vi tre nätter på Phi Phi Island precis vid stranden, hur fint som helst, där luffade vi runt på närliggande öar och såg magiska stränder. Sen har jag bott varje gång i en thailändsk by i Krabi. Koh Lanta älskade jag och dit vill jag gärna igen ☀️

Min absolut första resa jag gjorde ensam med en pojkvän var när jag var tjugo år gammal, då åkte vi till Zakynthos i Grekland, mitt första besök i vackra Grekland som kom att bli där jag helst reser runt bortsett från vissa städer. Två veckor efter packade jag, mamma och mina bröder resväskorna fulla och åkte till sunny beach i Bulgarien. Där låg vi som packade sillar på stranden och spenderade resten av de två veckorna med poolhäng och bara myste med böcker. Jag läste ut åtta böcker och det sjuka är att jag till och med började om med att läsa samma bok igen 😅

Tsunamin kom till Thailand när vi skulle ha varit där men vi bokade om tre veckor innan vi skulle åka (skulle åkt jul och nyår dit) men bokade om till i början av januari. Änglavakt. Så det blev spontant en resa till ett annat land eftersom det inte gick att åka dit i januari efter tsunamin, det stod mellan Brasilien, Dominikanska Republiken och Mexiko. Till slut bestämde vi oss för Dominikanska Republiken där vi bodde i Playa Dorada.

Nu kommer inte resorna i ordning så ni vet. Jag har alltid åkt på sol och badsemestrar men sen upptäckte jag charmen med storstäder och har betat av Ungern, (Budapest) Barcelona, Gdansk, Warszawa och Köpenhamn. Suttit på flera flygplatser såsom i Paris, Amsterdam och Kenya. Efter att ha upptäckt det mysiga med storstäder var det dags för två äventyrsresor, de infall samma år dessutom, först ut var Afrika, närmare bestämt Tanzania där äventyret med att bila i hela Tanzania, bo i tält på savannen med lejon och zebror utanför tältet, se The big five och djur överallt, i det fria, åka bil på röd torr skumpig lerväg, sakna asfalt, andas in damm, dansa med masajer, besöka deras byar och skolor, äta afrikansk mat, stå nära flodhästar och krokodiler, uppleva naturen och djuren i filmen lejonkungen, gå på toa i ett hål i marken, vara skitig konstant i en hel vecka, dricka vatten från kilimanjaro, landa på den flygplatsen, uppleva fattigdom, torka, dans och sång, bli attackerade av miljontals tse tse flugor (tänk er bromsar gånger tio) så aggresiva, äta malariatabletter i trettio dagar, sitta i en bil hela dagarna, uppleva en behaglig värme en timme på morgonen för att sedan sitta i en bil i femtio grader 😅 så jäääääkla häftigt. Hakuna matata. Att sedan flyga världens minsta plan (tiomannaplan med en propeller där fram, med min flygrädsla) från arusha till zanzibar och bo på ett femstjärnigt lyxhotell, med en fyra meter bred säng, havsutsikt från hotellrummet, magisk buffe, vackra pooler och kritvit strand, långa palmer och bara njuta av livet i Afrika🙏🙏🙏 resan kostade ca 45.000 per person.

Några månader senare var det dags för nästa äventyr med bästa vänner i Grekland, en öluff i tre veckor där vi började vår resa i Aten för att sedan åka till Naxos, Paros, Antiparos, här emellan skulle vi ta Milos men då det är en pytteliten ö var det heeelt fullbokat så vi bestämde oss för Ios (under lågsäsongen var det grymt där, Ios är annars känd för att vara en partyö för tjugoåringar) , det var folktomt när vi var där tack gode gud 😅 efter det blev det Santorini för att sedan avsluta resan på Kreta.

Santorini har jag varit på så många gånger nu, fem gånger, tröttnar aldrig. Jag har bott där två gånger ensam. Sedan har jag även varit på Mykonos ensam.

Och om någon vecka bär det av till Italien äntligen 🥰 att resa för mig, upptäcka kulturer, ett annat liv än fyra väggar här i Sverige är att växa som person, jag växer väldigt mycket i mig själv efter varje resa och det blir häftiga minnen att bära med sig. Att också testa på olika resor. Både sol och bad, storstad och äventyr. En härlig blandning.

3. Hur mycket tjänar du på din blogg och bloggar du för pengar? Nej jag bloggar absolut inte för pengarna utan bloggen är min dagbok, jag älskar att skriva, det är bland det bästa jag vet, sen är det kul att kunna läsa om sitt liv. Min mamma skrev handskrivna dagböcker under hela mitt liv, kanske har jag ärvt det därifrån? Det är svårt att tjäna pengar på bloggen. Jag har tjänat tvåsiffrigt i månaden.

4. Hur gammal är Albert och kör ni fortfarande varannan vecka du och ditt ex? Albert fyller tre år i maj och är en storpudel, vad tiden går fort, alla älskar honom och jag får så mycket beröm både på jobbet, buss och typ alla vi möter hur lugn och fin han är. Vi kör varannan vecka och det fungerar hur bra som helst. Jag är även noga med att alla ska känna sig välkomna. Albert har de bästa av två världar, två familjer, bästa bonusmatte, vi alla älskar honom ❤️🐩

5. Vad har du utbildning i? Efter gymnasieutbildningen. Jag har examen i interaktionsdesign, examen i kreativt skrivande och jag har examen i undersköterska. Jag hade velat bli psykolog men jag orkar inte plugga så länge 🙈👍

6. Hur går det med din bok? Nu är alla årsredovisningar redovisade (sista februari skulle de in) och imorgon åker Albert till sin husse och då ska jag lägga typ all min fokus på att skriva på min bok.

7. Hur blev du god man och vad krävs för att bli det? Det krävs att du inte har några betalningsanmärkningar, inget i brottsregistret, en hel del prov och beslut från Tingsrätten om du är lämplig. Det har en vän som introducerade mig i det.

8. Har du några skulder? Den enda skulden jag har är bolån, men ser det mer som en investering. Inga andra skulder/eller lån alls. Jag hjälper personer som hamnat i skuldträsket istället. Hua, att folk kan sätta sig i det. Jag kan inte begripa det.. Jag skulle aldrig dejta, bli tillsammans med någon som har skulder (ej inräknat csn eller bostad) ni fattar. För mig är det viktigt att man har koll på sin ekonomi, ett moget beteende till pengar🙏 vi alla är olika, men det är extremt viktigt för mig. Sen att folk lurar andra på pengar. Alltså wtf. Hur i helvete kan man lura folk på pengar, sätta andra i skulder??? … Skäms…

9. Har du gjort några skönhetsingrepp? Jag har enbart förstorat mina bröst. Skulle inte våga spruta in skit i ansiktet och sen tycker jag inte att det är snyggt att göra läpparna 🤷 jag skulle inte ens våga göra naglar, hårförlängningar eller fransar, dels blir det lite för mycket och dels sliter det otroligt mycket på hår, fransar och naglar. 🙈

10. Har du opererat dig? Jag har gjort en del operationer, jag har opererat mitt hela högra ben. Jag har gjort en omfattande och stor operation i halsen, hela halsväggen, gomen och gomspenen, jag har gjort en konisering, alltså tagit bort en del av min livmodertapp pga farliga cellförändringar. Och sen har jag gjort en bröstförstoring.

11. Trivs du på dina jobb? Jag trivs otroligt bra och jag måste vara lyckligt lottad som fått de bästa cheferna på alla mina jobb och otroligt bra kollegor 🙏. Jag har inte haft många jobb utan stannat länge på samma arbete just pga extremt bra chefer och kollegor ❤️

Hoppas att ni gillade detta inlägg. Önskar er en fin lördag. Ta hand om er 🌼

 

 

11 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

🙏🙏🙏

Det har gått fyra dagar sedan jag bloggade sist och Jag har saknat att låta orden skrivas ner här. För mig, Och för er.

Jag har ändå bloggat sedan 2006, det är många år och många dagar som finns nedskrivna. Bloggen var min bästa vän när jag förlorade min mamma. Bloggen har varit min bästa vän när jag har haft något kul att berätta. Den har alltid funnits nära till hands i alla lägen, mellan glädje och sorg, likt mina allra bästa vänner ❤️ de vettigaste, jordnära, coolaste, snällaste tjejer som finns.

Jag har alltid varit noga med vad jag har för umgängeskrets. Eller iof, jag hade en period i nian (två veckor) då jag var så jäkla trött på att bli utsatt, vara ett lätt offer för mobbarna, hon som inte hade skinn på näsan alls. Som satt tyst och inte märktes på lektionerna.

Jag bytte aldrig attityd, eller var kaxig eller så. Men jag höll i min cigg i rökrutan, då flockades de tuffa tjejerna runt mig, då var jag en av dom. Jag tog mitt munbloss och ville egentligen kräkas över hur illa det smakade, hela jag stank rök. Jag skolkade från lektionerna och fick mitt falska umgänge. Vi var bara vänner pga cigaretterna. Men de coola hängde med mig, plötsligt var jag en av dessa populära tjejer. De kaxiga tjejerna med dålig attityd. Jag kände mig så vilsen. De sa saker jag aldrig skulle kunna säga. De gjorde saker jag aldrig skulle kunna göra.

Jag ville bara tillbaka dit jag kände mig hemma… Oavsett vad Jag skulle utsättas för. Hellre vara tönten än mobbaren.

Jag kom ner på jorden och insåg att jag vill vara den där snälla tysta tjejen i klassen, den där tönten i mångas ögon. Hitta min plats här på jorden. Så något munbloss senare kastade jag ciggen. Vilket slöseri… Men jag köpte bara ett paket. Tog bara tre munbloss totalt i mitt liv. Jag höll i en ölflaska, lossades ta någon klunk då och då och hällde ut den när ingen såg. Det var så jävla äckligt och så mycket fejk. Jag har aldrig varit full, eller ens druckigt.

Droger har heller aldrig varit något jag testat eller kommer att testa. Jag förstår inte riktigt varför folk tar sån skit. Säg nej till skiten. Förstör inte er själva och andra med det. Sök hjälp om ni mår dåligt istället för att utsätta både dig själv och andra. Och framförallt, utsätt inte era barn för fylla, droger och ett destruktivt liv. Jag har varit en del av dessa barns öden genom min mammas yrke som fosterhemsmamma, tro mig, barn ser och känner mer än man tror. Jag har suttit med dessa barn i min famn, skakandes, rädda, oroliga, ledsna, ångestdrabbade, panikslagna när deras föräldrar ska komma på besök (soc bestämmer besöken), de som egentligen ska vara ett barns trygghet blir istället något otryggt. Barn ska vara barn, barn ska ha en trygg, stabil uppväxt. Jag tycker att soc ska bli hårdare med att ”ta barn från deras riktiga föräldrar”, bara för att man har fött ett barn betyder det inte att man är en bra förälder… Innan ”lilla hjärtat” fallet tänkte soc mer på mammans och pappans bästa än barnen, så kändes det verkligen de gånger jag och min mamma gjorde ett överlämnande, det var fruktansvärt att lämna barn till en miljö som man visste inte innehöll en bra uppväxt. Vi vände oss om, såg in i dessa sorgsna ögon, man såg hur barnen tappade hoppet, sen stängde vi dörren när vi gick. Vi hade inget val. Liksom lilla hjärtats fosterhemsmamma. Så många barn där ute som växer upp i en otrygg miljö på olika sätt. Stackars barn 💔

Det är så jäkla viktigt att välja rätt människor i sitt liv. Det är viktigare än vad man tror, det är verkligen det 🙏 genom hela livet. Vissa lär sig av sina misstag… Andra inte.

Bygg upp ett bra meningsfullt liv istället, släpp in rätt människor, släpp ut fel människor. Hur vill du vara som människa, vad vill du göra för val och handlingar genom livet, säg snälla saker, va uppriktig, men sjysst. Gör inte illa andra människor på olika sätt!

(för att va lite tydlig, nej fylla och droger hör inte hemma i en miljö där barn vitsas)

 

9 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Vi hörs!

Jag tar en paus från sociala medier och bloggandet. Ta hand om er, vi hörs!

6 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Denna månad

Vilka vackra dagar vi har haft nu. Underbart. Nu är alla årsredovisningar inlämnade och jag har njutit av lite ”lediga” dagar med bara lite jobb och mycket sol och natur. I går messade jag en kompis tidigt på morgonen och frågade om hon ville ta en långpromenad, halv åtta hämtade hon upp mig. Det slutade med 2,5 timmes promenad. Efter det inhandlade vi lite lunch och åkte över till en annan vän där brie och salamimackor fixades iordning och sen satte vi oss i solen och bara njöt av en god lunch och sol. Årets första picknick, check 🌼

Jag ser så mycket fram emot att åka till Italien den här månaden. Jag kan inte fatta att jag ska resa nu i mars. Det var evigheter sedan och jag behöver verkligen ett miljöombyte. Sista resan jag gjorde innan coronapandemin var till Warszawa i Polen i december 2019. Våren har nog kommit till Italien på riktigt när vi är där 🥰 ska bli så mysigt att bara få strosa omkring. Jsg älskar våren, det är inte för kallt, men inte för varmt heller. Italien är min absoluta drömresa och det finns massor av platser jag vill besöka där, men jag börjar med Rom.

Jag har suttit med det här inlägget länge nu, i stort sett hela dagen. Jag som annars kan låta orden jag vill skriva dansa lätt på tangenterna. Jag försöker att förstå, hitta den där förståelsen till varför. Jag förstår inte?

 

 

2 mars, 2023Nikys Lämna en kommentar

Om inte ens en månad åker jag till…🙊

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja detta inlägg egentligen. Jag som annars är bra på att uttrycka mig i både ord och i text känner mig rätt jävla tom. Just nu känner jag mig både blåögd och ledsen. Ledsen över ord och handlingar som sårar ens själ något enormt och gör att man tappar rätt mycket fotfäste. Och frågor som varför dyker upp?

Jag är en tönt. Hon som inte alls har skinn på näsan och kommer aldrig att få det, jag älskar att vara en snäll tönt. Som får tårar istället för att bli arg. Jag är rädd för att öppna upp mitt hjärta men ändå ger jag folk fler chanser… Tills orden och handlingarna fick mitt hjärta att brista av smärta, tills det gjorde för ont och jag var tvungen att lämna”…

Jag är så jäkla stolt över den här tjejen i spegeln. Jag är verkligen det 😭🙏

 

Och om mindre än en månad sätter jag mig på flygplanet, helt ensam, jag som hatar att flyga. Jag har gjort det förr och det är inga problem. Tvärtom växer jag mycket av det men det är lite läskigt. Jag gillar inte alls att flyga och nu måste jag dessutom göra det själv 😅

Jag ska flyga till Rom. Jag ska till mitt älskade Rom. Och jag kommer att möta upp en av de mest betydelsefulla personen som finns, där, för en riktigt mysig vecka med massor av tjejmys, vackra platser, god mat, en och annan pasta med massor av riven ost, pizza, äta gelato under en stjärnklar himmel, shoppa loss, slänga en krona i Trevifontänen och önska mig något, leva livet på ett bra sätt och skapa magiska minnen tillsammans. Som jag längtar. En stor dröm som blir sann. 🙏 JAG SKA TILL ROM 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

28 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Jag är så stolt över dig!

Vilken dag jag hade på jobbet i går. Mina älskade demensboenden, deras skratt när ögonblick av att vara här och nu kommer smittar av sig så otroligt mycket. De älskar att kasta ballong så i går satte jag dom i en ring och vi kastade på för fulla muggar, och alla var med, skrattade och hade en härlig stund. De körde slut på mig kan jag lova 😅 jag tog även ut två av de boende för en näst intill vårig promenad. Det var iaf en försmak på vad som väntar. Solen brände sådär härligt på kinderna. Fåglarna kvittrade ☀️ så härligt!

Jag ska snart åka iväg med mina två bästa väninnor. Jag har grubblat ett tag nu

 

28 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

 

Det kan vara så att jag har något riktigt roligt att berätta för er snart, väldigt väldigt snart. En av mina största drömmar som blir sanna. Can’t believe it 🥰 jag är så pirrig i magen men samtidigt är det läskigt. Åh vad jag älskar att förverkliga drömmar 🌼

Några av mina absolut största drömmar jag har förverkligat genom livet är att se elefanter i det fria, mitt absoluta favoritdjur. Och det var när vi var i Tanzania, det var även det första djuret vi såg. Jag blev så emotionell att jag började gråta av glädje. De kom så nära att jag nästan kunde klappa dom, välmående, i sin rätta natur stod dessa vackra djur och tittade nyfiket på dom, medan jag tittade nyfiket tillbaka. Dessa varma, kärleksfulla djur med många känslor och även den sorg  och kärlek de kan känna och uttrycka.

 

Många drömmar handlar just om resor som jag har gjort. En resa jag fastnade för och som jag nu upplevt hela fem gånger är Santorini. Jag har totalt förälskat mig i denna vackra plats på jorden. Där jag även har varit ensam och rest två gånger. Jag älskar kärlek men Jag älskar även att se andras fina kärlek. Det kanske är just kärleken på Santorini som trollbinder mig så mycket ❤️ ni måste besöka denna vackra plats, ensam eller med någon ni tycker om. Berätta gärna om ni blev lika förälskade som jag är i Santorini 🥰

 

 

 

En annat plats som tog mig med storm var Maya bay beach där filmen The beach utspelar sig. Visst var det häftigt att se en ö från en film, men den var magisk vacker. Jag har haft den här platsen som en dröm sedan jag såg filmen. Och att uppleva den innan alla turister kom var underbart. Den här ön ligger utanför Phi Phi Island i Thailand.

 

Den här platsen betyder extremt mycket för mig och står mig väldigt nära mitt hjärta. Ungern, närmare bestämt Budapest. Där jag har mina rötter ifrån. Den plats mamma och jag planerade att åka till samma dag som hon var med om sin olycka som fyra dagar senare kostade henne livet och som kostade mig min mamma, min bästa vän. Jag åkte till Budapest 2019 och blickade ut över denna vackra stad och fylldes med värme. Hon och jag skulle åka, det blev inte så. Jag åkte, med henne i mitt hjärta. Och hon kändes så närvarande ❤️

 

 

En resa jag starkt rekommenderar er att göra är att åka på en öluff och vara borta i flera veckor i goda vänners sällskap. Alltså herreguuuud vad kul vi hade, så himla fina minnen därifrån, så mycket skratt, så många vackra platser, så många öar. Vi valde att åka runt i Grekland, utgå från Aten och bara leva livet. Kykladernas ögrupp valde vi. En sådan resa vill jag absolut göra igen. En stor dröm jag alltid haft och som blev sann.

 

Det är inte bara resor som är mina drömmar, en av mina största drömmar är att ge ut en bok. En bok jag hoppas kommer att hjälpa människor som är med om trauman och sorgen efter att ha förlorat en nära familjemedlem i en olycka. Jag älskar att skriva och jag älskar att hjälpa människor att må bättre.

Jag har mitt drömjobb som jag älskar. Jag har massor av drömmar som jag kommer att förverkliga. Det vet jag 🥰 livet varar inte förevigt, det är här och nu du kan leva. Leva det liv du vill leva, förverkliga drömmar, drömma vidare, ha mål. Ta vara på varenda dag och gör varje dag till den bästa 🙏

 

27 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Kalasfirande 🥳

God morgon. Morgonen började på bästa sätt med massor av pudelmys i nästan två timmar. Albert och hans hankompis hade inte sett varandra på en vecka och det var en total glädje när dom återförenades, så härligt att se. Så mycket bus.

Jag har inte bloggat på några dagar och det finns en anledning till det. Jag kan berätta mer om det sedan.

Gårdagen spenderades med min bästa vän och hennes familj, vi firade henne då hon har fyllt år så dagen innan, i fredags höll jag sällskap medan hon förberedde de finaste tårtor jag skådat, och de var så goda också. Sen blev det en hel del lek med barnen. De är verkligen så mysiga i treårsåldern när man pratar om saker och är med i leken på ett annat sätt. Tänk när min guddotter blir lite äldre 🥰 när vi leker med mina gamla barbiedockor som hon redan har fått 🥰

Jag kom hem på kvällen och låg länge och letade sängkläder, jag ska beställa ett set i ljuslila och ett beige. Hm har så fina inredningsdetaljer och sängkläder. Jag drömde mig bort i flera timmar av inredning och piff.

Jag kom hem för en liten stund sedan och ska sätta mig och jobba lite. Årsredovisningarna ska vara inskickade senast den 28e och jag har lite kvar. Skönt sen när det är klart 🙏

Jag önskar er en fantastisk mysig söndag och ta hand om era nära och kära 🙏

 

26 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Lycklig tjej

Nu börjar jag äntligen se ljuset i tunneln med mina årsredovisningar. Den näst sista är inskickad och sedan är det bara lite årsbesked som ska in. Det har varit massor av papper och siffror, ibland lite tårar och nu tycker jag att det är riktigt kul att redovisa, hör och häpna, om jag ska vara ärlig. Jag har lärt mig hela programmet och hur man faktiskt årsredovisar, jag är så stolt över mig själv ⭐

I går var jag på fysiskt möte som ställföreträdande, mötet gick bra, jag och Albert kom dit som två snögubbar, gud vad det snöade när vi klev av bussen, men det var ändå en skön promenad. Min hm var nöjd efter mötet och det kändes som en lättnad, både för hm och för mig. Jag känner så mycket för människor och känner även deras smärta och vill verkligen göra livet bättre. Jag är så nöjd med denna vecka hittills och i nästa vecka kan jag börja blogga och även skriva på min bok igen. Den 28e februari ska alla årsredovisningar in.

Dagen idag började iaf med lek och bus med våra vänner, sen tog jag en till promenad på det. Efter det var det bara att sätta sig och börja arbeta. Och nu blev jag precis klar.

Nu ska jag ta en paus och äta sushilunch med mina väninnor, jag ska även få bebisgosa. Vi har mycket att ta igen så det ska bli superkul ❤️

Vi hörs igen senare idag. Ta hand om er, och snart är våren här på riktigt 😍🙏

 

 

22 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Hon, min bästa vän ❤️

God morgon. Den här helgen har varit bra. Var med mina bästa vänner på lek och bus i fredags, i lördags var det födelsedagsfirande med middag och små semlor till efterrätt. Tur att dom var små för jag kunde inte sluta äta. Sen en mysdsg i går med en morgonpromenad i solen och gofrukost. Helgen gick fort i vanlig ordning och denna vecka är det fullt upp. Gick upp tidigt i morse och sitter med årsredovisningarna, nu går dom bra så förhoppningsvis så får jag in alla i början på denna vecka. Albert kommer hit om en liten stund och då blir det en härlig morgonpromenad innan vi ska iväg och möta upp tjejerna för lite firande. Min bästa vän fyller år idag. En människa som klev in i mitt liv för fem år sedan och som jag suttit ihop med i princip varje dag de första åren då vi bodde ovanför/under varandra. Alla middagar typ sju dagar i veckan vi ätit ihop, alla helger som vi alltid har varit på äventyr ihop. Alla tuffa stunder vi behövt varandra, all glädje, alla skratt, resan hem från Polen på 18 timmar varav 12 timmar var ren skräck men vi låg ihytten och asgarvade fast tre av oss var åksjuka pga stormen och mardrömsvågorna. Vi hörde folk spy hela natten (ej från vår hytt) jag dör av skratt. Eller roadtripen vi gjorde i Polen, alla stopp för att äta nuggets 🤣alla våra spelkvällar som slutar med att vi tjuter av skratt, varje vecka vi träffas nu och skapar så fina minnen ihop. Jag älskar livet med min bästa vän och idag är det hennes dag. Minifirande i dag av den genuinaste, snällaste, jordnära människa jag känner ❤️❤️❤️

Att ha så fina vänner omkring sig är ren lycka och en enorm tacksamhet. Människorna runt en är det livet handlar om. Att släppa in rätt människor och ha de absolut bästa ❤️

En bild på oss , mest mig 😅 från Polen när vi åker limousine i Warszawa.

 

20 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

(triggervarning)

Vad gör dig rädd? Som ger dig den där obehagliga känslan i hela kroppen, stressen är fruktansvärd, du vill nästan kräkas. I det ögonblicket har du två val. Att undvika det som gör dig rädd, eller att möta din rädsla. För rädslan kan hindra dig från mycket här i livet om du inte övervinner den.

Jag vill bara varna om det jag ska skriva om nu. Att det kan vara en triggervarning, något som kan göra någon ledsen eller irriterad. Vad vet jag.

Jag tror på att möta känslorna, ta hand om dom på bästa möjliga sätt, inte låta känslor skrämma en. Lära sig hantera ilska, låta tårar komma fram, prata om det tunga som hjärtat bär på än att sätta locket på. Och då menar jag antidepressiva medel. Det kanske funkar på vissa, vissa kanske mår bättre av dom, vilket är skitbra i såfall. Men ni andra som äter antidepressiva, mår ni bättre? Eller mår ni fortfarande dåligt? Blir man inte väldigt neutral och nästan lite ”likgiltig” till sina känslor? Att man varken känner det ena eller det andra. Varken glädje eller sorg?

Jag led av panikångest med agorafobi när jag var i yngre tonåren och tänkte att, helvete, ska jag ha så här hela livet. Ska jag må så här jämt och ständigt. Det ville jag absolut inte göra och började med både KBT terapi enskilt och i grupp med andra. Jag fick lära mig att ”tänka rätt” utmana rädslan, lära mig andningsteknik och finna lugnet i mig själv och lära mig om mina känslor, lära mig att hantera dom, lära mig att må bra och inte låta ångest, eller rädsla stoppa mig från livet. Inte ”lägga locket på på känslorna”med hjälp av medicin. Övervinna ångesten med hjälp av hur jag ska tänka och hur jag ska andas. Jag vann över det och detta var en stor anledning till att jag ville bli psykolog, hade jag varit en människa som älskar att plugga hade jag varit psykolog nu, jag vill så mycket att människor ska må bra inombords. Hjälpa dom.

Jag kör andningsteknik i allt jag är ”rädd” för och det lugnar mig, så mycket att jag somnar. Jag tokdäckar på flygplan fast det är en stor rädsla, jag hatar att flyga och det är då jag använder mig av allt jag lärt mig av KBT och andningsteknik. Tänk om jag hade låtit min rädsla stoppat mig från att se världens alla hörn. Då hade jag inte berikat mitt liv med det jag fått se hittills, skapat dessa otroligt fina minnena jag har från alla resor jag gjort. Då hade jag suttit i ett hörn hemma och varit rädd.

Låt inte ångest eller rädsla stoppa dig från att leva livet. Möt känslorna, lär dig av dom, lev livet på bästa tänkbara sätt.

Det är när du utsätter dig för rädslan som du finner styrkan i dig själv att stanna kvar. Det är där du kan tänka om, lära dig att andas, lugna dig själv och till slut finna ett välmående. Prata, kommunicera, släpp ut känslorna, hur vill du må, hur vill du leva ❤️

 

18 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Lek och bus 🥰

Mina ögon går kors och tvärs. Jag är helt slut. Jag och mina bästa vänner och barnen åkte till lek och bus i morse. Herregud vad vi lekte. Vi körde slut på varandra men det var så kul. Dock märker man av lite att man börjar bli till åren. Jag är inte tjugo längre. Efter allt lek blev det en lunch och nu kom jag precis hem och ska sätta mig med årsredovisningarna igen, dom gör mig för tillfället galen då jag inte får ordning på differensen 🤔 iof så har den konstigt nog inte uppdaterats heller så, den kanske är rätt nu.

Är det inte lite halt på lek och bus, det känns som att det är såpa överallt och man halkar omkring. Sen är det dyrt. Ca 170 kr per barn. Tänk dom som har en hel drös med ungar. Nä jag tycker att det är för dyrt, även för fika och lunch där. Hua. Men vi hade jättekul.

Nu är det helg igen. Veckorna går så fort. I går blev det sushi middag och ett nytt avsnitt av svenska fall. Kul att en ny säsong har börjat. På kvällen sedan blev det en långpromenad med min väninna och hennes hund, det var supermysigt, dock väldigt tomt. Men om någon dag får jag hem Albert igen. Blir ett litet kort inlägg nu men jag måste verkligen få ordning på årsredovisningarna.

Jag önskar er en trevlig helg.

 

17 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Kärleken till en pudel ❤️

Den här årsredovisningen tar väldigt mycket tid, det är kul men nu längtar jag bara tills de är klara så att jag kan grotta ner mig i min bok och skriva klart den. För den har fått lida i en månad nu. När jag väl skriver skriver jag massor, därför har jag valt att skriva på boken varannan vecka när jag inte har två små bruna hundögon som tittar uttråkad på mig. När han är hos sin husse på husseveckor, då skriver jag. Samtidigt som jag saknar min pälsboll, så otroligt mycket.

Jag får ofta frågan varför det blev en pudel. Den förälskelsen till den hundrasen började 2012 när jag var på ett hunddagis, jag förälskade mig då i en svart storpudel, Gösta. Han fångade mitt hjärta och sedan dess har jag haft drömmen om att ha en pudel, en storpudel. Storleken valde jag för att jag älskar stora hundar, att få krama om ett troll. Pudel är allergivänliga, de hårar inte, de har en humor som är oslagbar, topp två i mest intelligenta hundrasen, supergoa, härliga att ha att göra med, ger en mycket skratt. Friska hundar i både mentalitet och i fysiken. Albert blir nu tre år i maj. Jag hade turen att få vara hos uppfödaren en till två dagar i veckan från det att han var en vecka gammal. Tänk er 7 små håriga valpar som viftar på sina glada svansar när man kommer, som redan då visste att man kissar ute. Så himla söta ❤️ jag hade svårt att slita mig därifrån.

Han är superenkel att ha med i alla miljöer. Det är så viktigt för mig så det var bara att öva, sen är han en väldigt lugn kille och har alltid varit. Han är med på restauranger, följer med mig i alla dess möjliga miljöer, även på jobb, i komunaltrafik. Han blev åksjuk i början när han åkte bil, jag var benhård med att få bort det så då fick han åka bil varje dag och efter en vecka försvann det. Eftersom att jag inte vill vara låst med att ha hund så följer han med på det han kan och får, samtidigt kan han vara ensam hemma utan problem också. Han är otroligt anpassningsbar så jag har aldrig känt mig låst överhuvudtaget med att ha en hund 🥰 jag är otroligt nöjd och stolt över vår Albert ❤️

En ny sak han har börjat med nyligen är att sympatigråta om en annan vovve gråter.

 

16 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Äntligen ⭐

När jag var på jobbet i måndags (jobbar som uska på ett demensboende) så körde vi en aktivitet med en ballong och jag blev så glad över att alla var med i det vi gjorde. Och vi hade så kul tillsammans. Vi bollade ballongen mellan oss, vissa fångade den med sina händer, andra med sina fötter, vissa nickade ballongen med huvudet eller axlar. Så underbart att se.

Albert var inte med på jobbet i måndags, vilket kändes tomt, det var flera av de boende som frågade efter honom vilket gjorde mig glad. De minns mitt svarta troll och kanske till och med saknar honom.

Att få kontakt med de boende är fantastiskt och bland det bästa jag gjort är att utbilda mig till uska som även i år blir en skyddad titel vilket innebär att man kommer att behöva bevis från socialstyrelsen för att få kalla sig uska. Man måste uppnå vissa krav. Jag tycker att det är jättebra ⭐

I dag har jag suttit och redovisat i provisum och äntligen har jag lämnat in min första årsredovisning för min huvudman. Och jag måste erkänna att det är väldigt kul nu när man fattar vad man ska göra i det nya programmet. Så stolt över mig själv.

Jag har lingonvecka deluxe. Svullen, sugen på choklad, trött, sugen på god mat (hämtmat) haha. Ja vissa dagar ser jag väldigt svullen ut i ansiktet framförallt, jag har även problem med min sköldkörtel som kan göra att jag blir svullen. Så det är därför bilder på mig kan se annorlunda ut från dag till dag. Nu vet ni 😊

 

Ursh läste nyss en artikel om en man som blev skjuten av misstag av en 16 årig kille… Jag är så jävla trött på dessa skjutningar… Vad fan är det för fel på människor! 😔

15 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Gårdagens mysiga alla ❤️ dag

Hoppas att ni hade en mysig dag i går. Alla dagar ska egentligen vara fylld med massa mys och kärlek.

Efter att ha köpt lite alla ❤️ dag presenter så mötte jag upp mina bästa vänner och min lilla guddotter för en alla ❤️ dag lunch och fika i solen. Vi tog en lång roadtrip till ett mysigt ställe ute i Stavsnäs, ett cafe som heter Stavsnäs hembageri, det var min första gång där. Jag åt en chevresallad som var gudomlig, den rekommenderar jag. Vi satt länge och åt i den mysiga miljön. Efter maten satte vi oss utanför i solen med en kopp choklad och bulle. Solen brände och fyllde en med härliga vårkänslor, det var helt underbart 🙏 efter några timmar åkte vi och hämtade min bästa väns son på förskolan vilket var så mysigt,älskar att följa med och hämta honom. Han har pratat om mig och det var någon vecka sedan vi sågs så nu var det på tiden. Ett barns kärlek och lycka 🥰

Vi fikade igen och på kvällen var det dags för ännu mer kärleksmys, choklad och god mat. En superfin alla ❤️ dag 🥰

Och detta ställe rekommenderar jag varmt, en riktigt mysig skärgårdsidyll och god mat. Älskar att se nya platser och resta på nya matställen 🙏

 

15 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Valentines day ❤️🥰

I dag tänker jag bara skriva ett inlägg om kärlek så får ni höra om gårdagen och även om resterande dag imorgon istället.

I dag är det alla ❤️ dag och för en som älskar kärleken så som jag gör är det en sån där extra mysig dag idag. Jag älskar allt som har med kärlek att göra, ren, genuin, ärlig och äkta kärlek ❤️ självklart ska varje dag vara fylld med kärleksfulla ord och handlingar. Jag förstår att många vill skopa den här dagen men jag tycker att den här dagen är helt underbar och gör det där lilla extra. Fira kärleken, likt midsommar, nyår, halloween, påsk m.m. Det där som gör att livet får den där lilla extra längtan till att få mysa med våra nära och kära. Jag älskar det. Alla högtider och speciella dagar. Jag älskar såklart varje dag, ja ni fattar 😏

Dagen har startat, den startade med frukost på sängen. Hur mysigt. Med massor av choklad 🥰 så här sitter jag och vräker i mig choklad medan jag bloggar och tänker på livet, den här dagen, människorna i mitt liv, på det jag har och jag blir alldeles fylld med kärlek och tacksamhet. Jag är verkligen genuint tacksam ❤️🙏

Med en tung sorg efter att ha förlorat någon nära, i mitt fall den viktigaste personen så händer det något i en. Man förändras så mycket till det bättre och framförallt så utvecklar man en otrolig tacksamhet för människorna och tiden. Man värdesätter helt annorlunda. Den tacksamhet jag känner går inte att förklara med ord. Man förstår att man inte ska ta någon eller något för givet för man vet hur fort man kan förlora det, för alltid. I mitt fall hann jag inte ens säga hej då. Så ta vara på kärleken, ta vara på livet, ta vara på tiden ❤️

Jag vill även hylla min mammas arbete som fosterhemsmamma, den kärleken hon gav trasiga barn. Hur hon förändrade samhället, öppnade upp sitt hjärta för barn som inte längre kunde bo hemma. Den kärlek och trygghet hon gav dom, mig. Hur hon har bidragit till att jag är den person jag är i dag ❤️ jag älskar dig mamma ❤️🕊️min förebild!

Jag tjatar om det men nämner det igen, ge kärleksförklaringar i både handling och i ord. Varje dag ❤️ fyll livet med kärlek ❤️

 

14 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

En snabb uppdatering

God morgon. Jag minns inte när det var sist jag bloggade. Men jag har saknat det, väldigt mycket. Veckan har bestått av jobb, både som uska och ställföreträdande. Det är jobbigt att ge dåliga besked till folk och jag känner verkligen med dom. Sen har det blivit mycket hämtmat (så sugen på sushi hela tiden), långa promenader med Albert och vänner med deras vovvar, jobbsamtal, beslut, mys, lunch med vänner, långpromenad med min bror och så. Veckan har gått alldeles för fort. Och en väldigt händelserik vecka, och bloggen fick lida. Nu myser jag för fullt med Albert då det snart är dags för hussevecka igen. Han var så duktig på jobbet i veckan. Så glad över hans insats där. Den kärleken han ger de boende. Vi har gått så mycket denna vecka så idag blir det bara en massa mys hemma, lite återhämtning.

Gud vilket ytligt inlägg det blev idag men ville bara kort sammanfatta veckans olika delar, inte alla delar, men vissa få 😊

 

11 februari, 2023Nikys Lämna en kommentar

Allmänt | |
Upp